ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kaikki blogit puheenaiheesta Vasemmistonuoret

Ottakaamme nuorten hallitusneuvotteluista mallia 10.-11.1. Säätytalolla

Nuorisojärjestöt pitävät omat ”hallitusneuvottelut”:

Poliittisten järjestöjen simulaatio järjestetään loppuviikosta Säätytalolla.

Poliittiset nuorisojärjestöt kokoontuvat 10.-11. tammikuuta nuorten hallitusneuvotteluihin Säätytalolle.

Simulaation pohjalta pyritään muodostamaan toimintakykyinen enemmistöhallitus ja kevytversio sen ohjelmasta. Osa puolueista päätyy oppositioon valmistelemaan oman vaihtoehtonsa.

Nuoret ansaitsevat oikeudenmukaisemman työelämän

Vasemmistonuoret avasi tällä viikolla Ilmianna pomosi- kampanjan jonka tarkoituksena on nostaa niitä vaikeuksia, joita nuoret työelämässä kohtaavat.  Kampanja pyrkii herättämään keskustelua erityisesti nuorten kesätöissä kokemista ongelmista ja tarjoamaan ratkaisuja epäkohtien korjaamiseksi. Nuoret kohtaavat työelämässä liian paljon epävarmuutta ja hyväksikäyttöä.

Vasemmistonuoret pitäisi julistaa terroristiorganisaatioksi ja kieltää lailla.

Vasemmistonuoret ovat organisoimassa joukkotappelua Helsingin keskustaan itsenäisyyspäiväksi. 
Olen aiemmin kirjoittanut pidemmin siitä, mitä mieltä olen "vastamielenosoittamisesta". Tekstin voi lukea täältä.

Vasemmisto osoitti todellisen luonteensa Hampurissa

G20-kokouksen yhteydessä nähdyt mellakat eivät olleet sinänsä mikään yllätys. Niiden laajuus pääsi kuitenkin yllättämään jopa minut. Mielenosoittajat ottivat kadut täydellisesti haltuunsa, sytyttivät paikkoja tuleen, ryöstivät kauppoja ja hakkasivat eri mieltä olevia – ja tietty hyökkäsivät erittäin väkivaltaisesti poliiseja vastaan.

Itse olen jo pitkään varoitellut vasemmiston suunnasta tulevasta uhkasta sivistyneelle yhteiskunnalle. Tässä nähtiin taas loistava esimerkki siitä.

Luokkaa ei ole eikä tervettä luokkamielisyyttä

Vasemmistonuorten jäsenlehdessä Liberossa kirjoitettiin 07.01.2016 kansan käsitteestä: "Kansaa ei kuitenkaan ole olemassa. Se on poliittinen ja taloudellinen työkalu, joka täytyy aina keksiä ja rakentaa sekalaisista aineksista, myyteistä ja fantasioista." Tässä "Historian verisin larppi" -nimisessä artikkelissa viitataan Benedict Andersonin kuuluisan määritelmään kansakunnasta kuviteltuna yhteisönä: "Kansakuntiin kuuluu niin paljon ihmisiä, että niiden jäsenet voivat tuntea vain mitättömän pienen osan yhteisöstä."

Suomalainen puolue 2.0

Viestintätoimisto Ellun Kanojen perustaja, nykyinen hallituksen puheenjohtaja Kirsi Piha esitti yrityksen uutiskirjeessä kysymyksen siitä, millainen olisi tulevaisuuden menestynyt puolue? Vastausta kysymykseen on etsitty eduskuntapuolueissa lähes vuosikymmennen ajan, lähes tuloksetta. 

Kaksi nuorisojärjestöä ei allekirjoittanut väkivallan vastaista julistusta

Poliittiset nuorisojärjestöt laativat äskettäin kiireellä lausuman, jossa ne irtisanoutuivat ääriliikkeiden väkivallasta. Vain Vasemmistonuoret ja Perussuomalaiset Nuoret jättivät lausuman allekirjoittamatta. Verrataanpa näiden kahden selityksiä poisjäännin syistä. Aloitetaan vasemmalta, kuten tietä ylitettäessä.

 

Vasemmistonuorten selitys

Vasemmistolainen väkivalta on vain vaarallisempaa

Kirjoitukseni poleeminen otsikko on sosiaalisessa mediassa levinnyt väännös Vasemmistoliiton Li Anderssonin lausahduksesta  "vasemmistolainen väkivalta on vaan parempaa".   Oikeasti hän selittää YLE:n A2 -illan lähetyksessä kuinka vasemmistolainen väkivalta on jotenkin erilaista äärioikeistolaiseen väkivaltaan verrattuna, koska se kohdistuu hänen mukaansa vain yhteiskunnan rakenteisiin.

Perussuomalaiset Nuoret ovat Suomen vaikuttavin poliittinen nuorisojärjestö

Perussuomalaisten Nuoret ovat monta vuotta tehneet asialinjaista politiikkaa sekä tärkeää yhteiskunnallista työtä perussuomalaisesti ajattelevien nuorten parissa ympäri Suomen. Toimintamme on kasvanut vajaan neljän vuoden aikana hyvin voimakkaasti. Opetus- ja kulttuuriministeriö ei ole nuorisojärjestöille jaettavien avustusten jaossa huomioinut PS-Nuorten ajankohtaista merkitystä, toiminnan laadukkuutta sekä laajuutta tai jäsenmäärän merkittävää kehitystä.

Työajan lyhentäminen on typerä ajatus

Kokoomuksen ehdotus viikottaisen työajan pidentämisestä kohtasi ankaraa kritiikkiä vasemmistopuolueiden suunnasta. Työajan pidentämisen sijasta vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson ehdotti täysin päinvastaista kehitystä, eli työajan lyhentämistä 30 viikottaiseen työtuntiin, palkan pysyessä kuitenkin ennallaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä