ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kaikki blogit puheenaiheesta Rosatom

Entä jos ydinvoimaa ei oltaisi jarrutettu Suomessa?

Vuonna 2016 Suomen sähköntuotannosta noin 20 % perustui kivihiilen, maakaasun, öljyn ja turpeen polttamiseen. Ydinvoiman osuus oli 33,7 %.

Rosatom school leirin järjestäjänä

Nytkö Rosatom jo ottaa ohjat käsiinsä laajemminkin? Venäläinen leiri lapsille,  jotain outoa siinä on. Onko kaikki mitä naapuri täällä tekee hyväksyttävä? Jotenkin tuntuu käsittämättömälle, että Putinin leirit tulevat Suomeen. Minkälaista propagandaa niissä samalla levitetään? Uutisten mukaan ja lapsen kertomana ei käynyt leirin tarkoituksesta selville riittävästi.

Petroskoin paperikonetehdas ryhtyi tuottamaan ydinvoimalan suojakilpiä

*

Rosatom

Venäläinen Rosatom –konserni on yksi maailman kahdeksasta merkittävästä yhtiöstä, jotka pystyvät toimittamaan tilaajalle ydinvoimalan, ja Wikipedian mukaan Rosatom on ainut niistä, joka kykenee rakentamaan sellaisen avaimet käteen –periaatteella.  

Kuten tunnettua, on päätetty, että Rosatom rakentaa Suomeen, Pyhäjoelle Hanhikivi-1 ydinvoimalan.  Sopimus AES-2006 -reaktorista allekirjoitettiin joulukuussa 2013.  Se on oleva Suomen viides ydinvoimaa hyödyntävä voimalayksikkö.

Britannia sanoi KYLLÄ ydinvoimalle

Britannia sanoi KYLLÄ ydinvoimalle

 – uusi voimala rakenteille

*

Maa valtameren ympäröimä ja tuulten sylissä, Britannia, sanoi Kyllä ydinvoiman lisärakentamiselle. 

Tshernobylin valkovuokot

Tasan kolmekymmentä vuotta takaperin Tshernobylin ydinvoimalan nelosreaktorissa räjähti. Seuraukset ovat historiaa. Tuona keväänä olin kahdeksan ja muistan, että äitienpäivänä ei valkovuokkoja saanut tuoda sisälle. 

Viime jouluna luin Nobelpalkitun Aleksijevitsin kirjan 'Tshernobylistä nousee rukous'. Kirja pysäytti ja järkytti. Ja pakotti perehtymään 30 vuoden takaisiin tapahtumiin tarkemmin.

Onko Tshernobylista opittu mitään?

# Seurasin tv:n uutislähetyksiä ja sitten Mika Taanilan ja Juha Eerolan dokumenttia Atomin paluu Olkiluodon kolmannesta ydinvoimalasta, jonka piti valmistua v. 2009. Nyt luvataan valmistumista vuodeksi 2018. Suomalaiset syyttävät viivytyksistä ranskalaisia toimittajia ja ranskalaiset toimittajat suomalaisia tilaajia.

Eduskuntakysely Fennovoimasta ja ministeri Rehnin roolista

 

Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalahankkeen käsittelystä ja erityisesti elinkeinoministeri Olli Rehnin toiminnasta siinä on tehty eduskuntakysely.

Se on aivan paikallaan ja perusteltua.

 

http://hannasarkkinen.fi/2015/08/06/rehn-mita-fennovoiman-kanssa-tapahtui/

Après nous le déluge

Fortum, Outokumpu ja SRV siis järjestettiin pelastamaan Rosatomin ydinvoimalahanke elinkeinoministerimme käytyä Moskovassa harjattavana. Aika näyttää, millaisia reaktioita Suomen valinta synnyttää esimerkiksi Ruotsissa, EU:ssa ja Yhdysvalloissa. Samoin sen, miten rakennustyöt etenevät sekä milloin laitos mahdollisesti ryhtyy tuottamaan sähköä ja kuinka kannattavasti. Se joka tapauksessa on jo nyt uusien laskelmien perusteella hyvin todennäköistä, että suunnitellun käyttöikänsä aikana laitos tulee jäämään useita metrejä merenpinnan alapuolelle.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä