ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kaikki blogit puheenaiheesta Työterveys

Juha Sipilä kaatui keskustan maakunta-ahneuteen

Tänään Ylen uutisissa sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Kirsi Varhila kertoo soten toteuttamisen kiireellisestä tarpeesta ja muistuttaa, että alunperin asiantuntijaryhmä esitti vuonna 2015 sopivaksi sotealuiden määräksi 5-12 ja että arvio pätee edelleen. Samalla Varhila muistuttaa, että jostain syystä työterveys on jätetty soten ulkopuolelle. Työterveydessä työskentelee nyt noin 2000 lääkäriä terveitä hoitamassa.

Hengissä töissä ja töiden jälkeen

Naapurin isännällä oli aikoinaan metallinhohtoinen 1970 -luvun alun Ford Cortina, joka vielä 80 -luvun puolivälissäkin näytti kuin juuri kaupasta ostetulta. Hän piti siitä ihailtavan hyvää huolta, mutta siitä huolimatta tämä kolmivuorotöitä koko ikänsä tehnyt tehdastyöläinen ei itse ehtinyt elää edes yhtä pitkään kuin suomalaismiehet keskimäärin. 

Liiallinen istuminen voi vahingoittaa terveyttäsi - #seisovälillä

Työterveyslaitoksen mainiot asiantuntijat muistuttavat etenkin istumatyöläisiä pitkäaikaisen paikallaan istumisen terveydellisistä haitoista - tuki- ja liikuntaelimistön nopeutuvan rappeutumisen ohella jatkuva paikallaan ähöttäminen aiheuttaa työtehoa heikentävän epämukavuuden tunteen ohella ainakin jalkojen turvotusta ja laskimotukoksen riskin kasvua. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä