ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kaikki blogit puheenaiheesta Johanna Vehkoo

Tässä maassa voit sanoa mitä haluat

"Feministikuplastani katsottuna on vaikea käsittää, mistä nousee tarve kutsua ministeriä jääprinsessaksi. Sen täytyy olla pelkoa. Pelätään, ettei saada enää olla kuninkaita. Pelätään patriarkaalisen järjestelmän hajoamista, mikä on sääli, sillä toteutuessaan tasa-arvo parantaa kaikkien asemaa", kirjailija Eveliina Talvitie sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (HS viikko 29/2019).

Ohisalo ja leipäjonot

"Se oli täysin äänetön jono, pitkäksi venynyttä hiljaisuutta tavaratalojen välissä." (Riku Korhonen, Leipäjono, 2013)

Suoraselkäistä toimintaa Journalistiliitolta ja Ville Rannalta

Uusi Suomi kertoi tänään, että Journalistiliitto ostaa Ville Rannan originaalin Junes Lokka -pilakuvasta hintaan 7588,80. Summa on sama kuin Johanna Vehkoon maksettavaksi tulleet oikeudenkäyntikulut ko. oikeudenkäynnissä. Ranta huutokauppasi originaalia ja lupasi jo etukäteen tuoton Johanna Vehkoon oikeudenkäyntikuluihin.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277883-journalistiliitto-osti-junes-lok...

Alla kyseinen pilakuva

https://www.facebook.com/vilranta/photos/a.144245362268964/2718011458225...

Kielestä ja sen säätelystä: case Vehkoo

Oulun käräjäoikeus on todennut, että Johanna Vehkoo on syyllistynyt kunnianloukkaukseen käytettyään esimerkiksi ilmaisuja ”natsipelle”, ”natsi” ja ”tunnettu rasisti” puhuessaan kunnanvaltuutettu Junes Lokasta. Päätös on herättänyt paljon keskustelua ja huolta esimerkiksi siitä, että päätös on sukupuolittunut tai muodostaa huolestuttavan ennakkotapauksen, joka heikentää häirinnän kohteeksi joutuneiden kansalaisten asemaa. En ota tässä kantaa näihin asioihin, vaan tarkastelen tapausta kielen ja siihen kohdistuvan laillisen sääntelyn näkökulmasta.

Perhetytöt eivät sovi äärioikeistovaltaan

Se tulee ikuisesti jäämään ikoniseksi kuvaksi kun nettiagitaattori Junes Lokka käytti suomalaista oikeusvaltiota bannonilaisen nettiagitaation välineenä. Hänen sallittiin nousta seisomaan tähdäten videokameransa suomalaisen perhetytön ja sivistyksen perikuvaan ja lähettää sekä oikeuslaitosta että uhria häpäisevä videonsa kanavalleen. Turkkila joka perusti Hommaforumin voi nyt miettiä kahdesti onko kaikki mennyt niinkuin suvivirressä vai onko vähän luiskahtanut vinoon. Keinot fasistoiidin kehityksen kääntämiseksi pitäisi löytyä muualta kuin taisteluväsyneestä vihervasemmistosta.

Tuomio tuli

Journalistiliiton Hanne Ahon sinnikkäästi puolustama palkittu toimittaja tuomittiin pienimpään mahdolliseen korvaukseen ja sakkorangaistukseen äsken. Merkittävämpi menoerä onkin oikeudenkäyntikulut, joista vastapuolelle 6000€ ja omat käsittääkseni nelinkertaiset. 

Keräys varojen hankkimiseksi lienee aloitettu, vaikka valitus ylempään asteeseen on odotettavissa. 

Elämme mielenkiintoisia aikoja.

Median irvokkaat puuhasteluhetket

"Tänään nähdään irvokas puuhasteluhetki Oulun käräjäoikeudessa." Näin ennusti näkökulmakirjoituksen otsikossaan  Iltalahden rikos- ja oikeustoimittaja Solmu Salminen.  (IL  20.3.2019.). Aamulehden Tuomas Rimpiläinen säesti kirjoittamalla: "Oulun käräjäoikeudessa näytellään 20.3.

Kansalainen.fi ja kameleonttitoimittajat

 

Hyvä lukija! Linkkieditorini ei tänään toimi, joten teksti on vailla upotuksia.

Osallistuessani projekteihin kuten Sylttytehdas ja Huhumylly joudun perkaamaan valheellisia tai vääristeltyjä tarinoita ja jäljittää mistä ne ovat peräisin. Seuraan toisinaan Suomen ja Ruotsin välistä valemediavirtaa (joka ei suinkaan ole vain yhdensuuntainen), ja esille on noussut aikoinaan monen muun lisäksi julkaisu nimeltä Kansalainen.fi.

Mä lehden luin

Vaikka yleensä en lue, siis Journalisti-lehteä, vaan laitan sen postin tuodessa odottamaan myöhempää lukupäätöstä. Niitä on tuossa lokerikossa nyt odottamassa seitsemän vuoden lehdet sitä päätöstä. Miksikö?Koska koko lehti on nykyään pelkkä vitsi ja journalismin kanssa lehdellä ei ole mitään tekemistä.

Erehdyin kuitenkin ottamaan viimeisimmän lehden paikallisjunalukemiseksi ja kerron teille, miksi Journalisti-lehti on suuri vitsi ja sen lukemiseen käyttetty aika on haaskausta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä