ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kaikki blogit puheenaiheesta Haitat

Huppu heiluu ja päässä humisee - tyhjää

Huumausaineet, haittojen ehkäisy, rikollisuuden torjunta, nuorten hyvinvointi...
Nämä teemat nostavat taas tuttuun tapaan päätään näin vaalien kynnyksellä.
Ihmekös tuo, sillä koskettavathan nämä asiat suurta osaa suomalaisista. Joka päivä.

Jokamiehen oikeuksista luovuttava – ilotulituksen haitat

Kenen tahansa oikeus rakettien ampumiseen sisältää ei toivottuja tekijöitä. Eläimet pelkäävät. Lähellä olevassa maneesissa oli hevosilla vaikeat oltavat uudenvuoden aattona. Koirat ja kissat pelkäsivät ja varmasti on myös ihmisiä, joista tämä leikki raketeilla tuntuu epämiellyttävälle, mutta ei vain epämiellyttävälle vaan terveyttä heikentävälle.

Haittaihmisistä ja haitta- ja hyötyihmisten luokittelusta

Haittamaahanmuutto on sitä kun maahan saapuu haittaihmisiä. Hyörymaahanmuutto on vastaavasti sellaisten ihmisten maahanmuuttoa joista on jotain hyötyä.

Jotta haittamaahanmuutto ja hyötymaahanmuutto voitaisiin erotella toisistaan se edellyttää sitä että ihmiset pitää voida jaotella haitallisiin ja hyödyllisiin ihmisiin. Se on helppoa kuin heinänteko.

Kuopion sellutehdas miljardiluokan moka

Kuopioon suunnitteilla oleva megalomaaninen sellutehdas työllistäisi suuren määrän ihmisiä, mutta suunnitteltu laitos ei koettelisi ympäristöä silkkihansikkain. Ymmärrän hyvin ihmisten halun saada paikkakunnalle työllisyyttä nostava hanke, mutta ovatko he tietoisia hankkeen vaikutuksista alueen tulevaisuuteen. Elämä kun ei ole pelkkä työntekoa, vaan jossain välissä olisi hyvä myös virkistäytyä.

 

Alkoholista piimään !

On hyvä, että säpinää alkoholin käytöstä on syntynyt. Keskustelu on paikallaan, että tätä asiaa voidaan sanallisesti käsitellä, että yhteiskunnan pitää kantaa vastuuta terveyteen liittyvistä asioista. Keskustelulla ei kuitenkaan ole tarkoitus syyllistää ketään, vaan katsoa asioita yhteiskunnallisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä