ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 19 min 19 s sitten

Irtisanomiskiista viimein päätökseen eduskunnassa – Juhana Vartiainen: Valtataistelu paljasti ay-liikkeen karvat

23 min 59 s ago

Kädenvääntö niin kutsutusta irtisanomislaista muuttui jo symboliseksi valtataisteluksi, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. Lopulliseen päätökseen kamppailu viedään eduskunnassa maanantaina ja tiistaina.

Ennuste Suomen taloudesta laskee: ”Huippusuhdanne on taittunut – kasvu palautuu lähemmäs normaalia”

1 tunti 4 min ago

Suomen talous kasvaa 2,5 prosenttia vuonna 2018 ja 1,5 vuonna 2019, ennustaa valtiovarainministeriö.

Ministeriä laskee molempia ennusteitaan hieman, sillä vielä syyskuun arviossaan ministeriö ennakoi kasvuvauhdin yltävän ensi vuonna 1,7 prosenttiin ja olevan tänä vuonna kolme prosenttia.

”Suomen talous kasvaa 2,5 prosenttia vuonna 2018. Kasvu hidastuu edellisvuodesta mutta on edelleen nopeaa. Maailmankauppa hidastuu kaupan esteiden lisääntyessä, mikä hidastaa viennin kasvua ja näkyy myös investointiodotuksissa”, ministeriö toteaa.

Mika Ihamuotilalta suorat sanat Ylellä: ”10 vuoden päästä ei ole enää suomalaista Ameria – eikä henkilökuntaa”

1 tunti 23 min ago

Suomella on suuri ongelma, joka näkyy muun muassa urheiluvälinekonserni Amer Sportsin myynnissä Kiinaan, harmittelee hallitusammattilainen, talousvaikuttaja Mika Ihamuotila. Hän puhui tytäryhtiötalouden haitoista Ylen aamutelevisiossa.

Suomen autokanta häviää selvästi Ruotsille ja Norjalle – Valtion tutkimus: Maaseutu kärsii dieselveron korotuksissa

2 tuntia 8 min ago

Suomen autokanta on selvästi vähemmän arvokas kuin vertailumaissa Ruotsissa ja Norjassa, selviää uudesta tutkimuksesta.

Suomen muutokset autoverotukseen vuosina 2003, 2008 ja 2012 eivät näytä vaikuttaneen merkittävästi uusien autojen määrään tai heijastuneen vanhojen autojen poistumiseen autokannasta, uusi tutkimus osoittaa.

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT), Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) ja Berkeleyn yliopiston tutkijat arvioivat auto- ja polttoaineverojen muutosten vaikutuksia Suomen, Ruotsin ja Norjan autokantoihin.

Suomen hävittäjähankinta: ”Entä jos ostettaisiin vain 47? Tämä ei ollut vitsi”

3 tuntia 2 min ago

Taloustieteen professori Roope Uusitalo herättää keskustelua Suomen hävittäjähankinnan koosta. Tarvitseeko Suomi juuri 64 hävittäjää ja millä perustein, professori kysyy Twitter-palvelussa.

”Entäs jos ostettais vain 47? Säästyisi muihin tarpeisiin muutama miljardi”, Uusitalo pohtii päivityksessään.

Hesburger varautuu jo: ”Jos asiakkaamme eivät syö lihaa, totta kai meidän on pakko luopua siitä”

4 tuntia 1 min ago

Voisitko luopua yksityisautoilusta, lasten hankkimisesta, lentämisestä tai lihansyönnistä? Hampurilaisketju Hesburger on toteuttanut dokumenttielokuvan, jossa se painottaa yksilön ja myös yritysten ympäristö- ja ilmastovastuuta. Dokumentti käsittelee yksilöiden kautta näitä neljää, merkittävästi hiilidioksidipäästöihin vaikuttavaa teemaa.

Yksi niistä on lihankulutus, joka osuu lähelle Hesburgerin omaa toimintaa. Hesburgerin perustajat Heikki ja Kirsti Salmela kertovat dokumentissa, että hampurilaisketju kehittää uudenlaisia, kasviproteiinipohjaisia tuotteita.

EU-johtajilta kylmää kättä – Brittipääministeri jäi yksin, mutta EU:n linja rakoilee

4 tuntia 22 min ago

Britannian erosopimuksen läpimeno maan parlamentissa ei vahvistunut torstain huippukokouksen jälkeen. Eurooppalainen media arvioi pääministeri Theresa Mayn EU-johtajilta saamat vakuuttelut laihoiksi.

EU-johtajat kokoontuivat viime torstaina Brysseliin kaksipäiväiseen kokoukseen, jonka asialistalla oli muun muassa brexit. Tarkoituksena oli laatia kannanotto, joka auttaisi Mayta saamaan erosopimuksen hyväksytyksi parlamentissa. Viime maanantaina May joutui perumaan äänestyksen brittiparlamentissa, koska tappio näytti varmalta.

Suomen hävittäjäkisa: USA:ssa haarukoidaan nyt F-35-koneen hintalappua – ”Kaikkein kallein ohjelma aina 2020-luvun lopulle”

16.12.2018 19:44

Suomi valmistautuu tekemään vuonna 2021 arviolta 7–10 miljardin euron päätöksen, kun vanha Hornet-kalusto vaihdetaan uusiin monitoimihävittäjiin. Yhteensä Suomi tilaa 64 hävittäjää.

Yhdysvaltain kongressin budjettitoimisto CBO arvioi raportissaan (12/2018) Kauppalehden mukaan, että maan ilmavoimien (U.S. Air Force) koko kaluston vähittäinen uusiminen maksaa keskimäärin 15 miljardia dollaria vuodessa 2020-luvulla.

Suomen historiallisen käänteen syy ihmetyttää – Petteri Orpo: ”Ajan tasalla ollaan!”

16.12.2018 19:02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoivat sunnuntaina, että Suomi maksaa valtionvelkaa pois ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008. Sipilän ja Orpon mukaan valtiokonttorin ei tarvitse nostaa loppuvuodelle kaavailtua 2,2 miljardin euron lainaerää.

Lue tarkemmin: Juha Sipilä hehkuttaa historiallista käännettä: ”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008”

Leijonille kävi köpelösti Pietarin urheilujuhlassa

16.12.2018 18:48

Venäjä ja Suomi kohtasivat sunnuntaina jääkiekon Euro Hockey Tour -ottelussa Pietarin Krestovski-jalkapallostadionilla. Yli 70 000 katsojan edessä pelatussa ottelussa Venäjä vei suomalaisia mennen tullen voittaen 5-0.

Kirill Kaprizov maalasi Venäjän avauserässä 1-0 -johtoon. Peli ratkesi toisessa erässä Venäjän johdettua Vasili Tokranovin, Nikita Nesterovin ja Vladislav Gavrikovin maaleilla jo 4-0. Mihail Grigorenko kaunisteli loppulukemat päätöserässä 5-0:aan.

Ajokorttikohu velloo edelleen: ”Kuinka monen muun viranomaisen palvelut on rakennettu samalla periaatteella?”

16.12.2018 18:26

Kansanedustajat Jukka Kopra (kok) ja Jyrki Kasvi (vihr) jatkavat liikenteen turvallisuusviraston Trafin kuljettajatietopalvelun ongelmien pohtimista. Molemmat ihmettelevät, miten on mahdollista, että yhden palvelun osion sulkeminen johti kaikkien Trafin sähköisten palveluiden sulkemiseen.

Mäkikotka Antti Aalto rohmuaa maailmancupin pisteitä

16.12.2018 17:41

Suomalaisella mäkihypyllä menee paremmin kuin moneen vuoteen. Antti Aalto on ollut maailmancupin kisoissa alkukaudella loistoiskussa ja napannut useita pistesijoja.
.
Lauantaina Sveitsin Engelbergissä Aalto oli 15:s. Sunnuntaina hänen sijoituksensa oli kymmenes. Maailmancupin pisteillä Aalto on ollut neljässä perättäisessä kisassa.

Maailmancupin kokonaistilanteessa Aalto on sijalla 14. Pisteitä Aalto on kerännyt tällä kaudella enemmän kuin suomalaiset yhteensä viimeisen kolmen kauden aikana.

Krista Pärmäkoski on mitalikunnossa

16.12.2018 17:06

Krista Pärmäkoski antoi lupaavan näytteen kunnostaan sijoituttuaan sunnuntaina kolmanneksi Sveitsin Davosissa sunnuntaina 10 kilometrin vapaan kisassa hiihdon maailmancupissa. Therese Johaug voitti kisan 19,2 sekunnin erolla Pärmäkoskeen ja Ingvild Flugstad Östberg oli toinen 7,1 sekuntia Pärmäkoskea parempana.

Huulirasvakäryn tuoman kahden vuoden kilpailukieltonsa jälkeen tositoimiin palannyt Johaug on voittanut tällä kaudella kaikki maailmancupin kisat yhtä lukuun ottamatta. Pärmäkoski on silti vakuuttunut, että Johaug olisi lyötävissä.

Yrittäjä vertaa SAK:n ehdotusta talvisotaan KL:ssä: ”Olisi ollut hulluutta lähettää eturintamalle kakkosluokan miehitys”

16.12.2018 12:46

Työntekijäjärjestö SAK ajaa Suomeen lakisääteistä irtisanomisjärjestystä, jossa työnantajan olisi yt-neuvotteluissa suosittava työpaikassa pisimpään olleita. Perusteena on pitkään työsuhteissa olleiden ikääntyneiden työllisyyden parantaminen, sillä näiden mahdollisuudet työllistyä tai kouluttautua uudelleen ovat muita vähäisemmät. Irtisanomisjärjestys on yksi SAK:n vaalitavoitteista tulevalle hallituskaudelle.

Puheet uudesta brexit-kansanäänestyksestä yltyvät – Theresa May hermostui: ”Liian moni hyödyntää tilannetta”

16.12.2018 12:00

Yhä useampi brittiparlamentaarikko alkaa kannattaa ajatusta uudesta brexit-kansanäänestyksestä. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Mediatietojen mukaan enemmistö pääministeri Theresa Mayn hallituksen ministereistä arvioi brexit-neuvotteluiden olevan umpikujassa. 

Eduskuntaan pyrkivä Katariina Souri: ”Pyyntö lähteä ehdolle osui otolliseen onnellisten sattumusten sarjaan”

16.12.2018 10:57

Kuvataiteilija, kirjailija ja käsikirjoittaja Katariina Souri pyrkii eduskuntaan vihreiden listalta Uudellamaalla. Hän kertoo tehneensä päätöksen ehdokkuudestaan marraskuun alussa Pohjois-Norjassa.

Karu tulos ay-liikkeen kyselyissä: ”Työtä ei yksinkertaisesti ole tarjolla tai sitä ei saa, vaikka kuinka hakisi”

16.12.2018 10:40

SAK:n ja Teollisuusliiton kyselyjen mukaan vain alle kolmannes työttömistä on pystynyt täyttämään aktiivimallin ehdot tämän vuoden aikana. Viidennes on saanut ehdot täytettyä jollain tarkastelujaksolla. 

Teollisuusliiton kysely tehtiin lokakuussa ja siihen vastasi 2 704 Teollisuuden työttömyyskassan jäsentä. SAK:n kysely tehtiin marraskuussa ja siihen vastasi 3 148 SAK:laisten alojen työttömyyskassojen jäsentä.

Juha Sipilä hehkuttaa: ”Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksaa velkaa pois”

16.12.2018 10:03

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoo blogissaan, että Suomi maksaa valtionvelkaa pois nyt ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008.

”Saimme kuluneella viikolla hyvän tiedon. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2008 Suomi maksaa velkaa pois. Velkaa lyhennetään liki miljardi euroa. Vaikka sattumaakin mahtuu mukaan, isossa kuvassa nopean velkaantumisen kääntyminen velan vähenemiseksi on harjoitetun talouspolitiikan ansiota”, pääministeri kirjoittaa. 

Sininen tulevaisuus luopuisi autoverosta: ”Autoilu on kansalaisoikeus ja suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”

16.12.2018 09:36

Sininen tulevaisuus esittää autoverosta luopumista asteittain sunnuntaina julkistetussa ympäristöpoliittisessa ohjelmassaan. 

Paljon saastuttavien autojen tuontia ulkomailta pitää puolueen mukaan saada vähennettyä. Autoilua siniset pitää välttämättömänä Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa.

”Autoilu on kansalaisoikeus, joka parantaa elämänlaatua ja on suuressa osassa Suomea suoranainen elinehto”, sinisten puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho toteaa.

Terhon mukaan siniset tekee ympäristöpolitiikkaa, joka tunnistaa arjen realiteetit. 

Puolan ilmastokokouksessa päästiin lopulta sopuun – ”Suomella on EU:n toimien johtamisessa suuri rooli”

16.12.2018 09:19

Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanon säännöistä on saatu sopu Katowicen ilmastokokouksessa Puolassa. Maat seuraavat päästöjään ja raportoivat niistä jatkossa yhteisin säännöin ja kertovat päästösitoumuksistaan kattavasti. Joustoja kehittyvillä mailla on lähinnä raportointiviiveen ja yksityiskohtaisuuden suhteen.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat