ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Valtion tulevat säästökohteet

Hallitus on peitellyt oleellista tietoa. Näyttää sille, että siltä puuttuu  kyky ajatella koko yhteiskuntaa. Se ei arvosta vanhoja, ei psyykkisesti sairaita nuoria eikä vammaisia.  Vastalahjaksi haluankin antaa kaikille hallituksen jäsenille oikein kiduttavan, sairaan ja karsean vanhuuden, että saavat maistaa omien päätöstensä hedelmiä, jos ne viedään maaliin seuraavin supistuksin ja ihmisarvoa alentavin päätöksin.

Hallitus leikkaa vanhuksilta rahat. On jo leikannut eläkkeitä. Leikkaa jatkossa omaishoidosta tukia, kotihoitoa, tavallista ja tehostettua palveluasumista, vanhainkodeista sekä pitkäaikaishoidosta terveyskeskusten vuodeosastolla. Minkälainen yhteiskunta sellaisesta tulee? Sipilän lestadiolai-kepulainen Suomiko? Onnellisiksi ette meitä muita tee, vaan kasvatatte vihaa ja kiukkua.

Ovatko vanhukset, vammaiset ja psyykkisesti sairaat nuoret oikeita  kohderyhmiä? Näin leikataan rankasti tasa-arvosta? Maailma saakoon tietoon tällaisen hallituksen toimet.

Nyt suunnitelmissa, joista ei ole puhuttu aiotaan leikata vanhuspalveluista  ensi vuosikymmenellä joka vuosi lähes miljardi euroa. Kymmenessä vuodessa vanhusten palveluista aiotaan mahdollisesti säästää lähes 10 miljardia euroa. Tässä ei oteta huomioon sitä, että vanhusten määrä kasvaa.  Kurjuus kasvaa sen myötä merkittävästi. Suokaa meille edes eutanasia pelastukseksi siltä, mihin meidät johdatatte.

Nordic Healthcare Group (NHG) on laatinut sosiaali- ja terveysministeriölle (STM) ja pääministerin johtamalle valtioneuvoston kanslialle tarkat laskelmat, miten sote-uudistuksessa voidaan toteuttaa vuoteen 2029 mennessä vuositasolla kolmen miljardin euron säästö.

Vammaisten palveluista ja nuorten psykiatrisista palveluista tehdään avopalveluita. Tämä maa on pian pahempi kuin Amerikka tai vaikkapa Pohjois-Korea.

Kansanedustajat olkaa viisaita ja äänestäkää sotea ja maakuntauudistusta vastaan. Nyt tämä maa tarvitsee viisaamman hallituksen ja päättäjät.  Ei maakuntia ei maakuntarahoitusta. Kyllä tämä maa selviää ilman kaikkea tuota suunniteltu järkyttävää kaiken inhimillisyyden nielevää himmeliäkin.  

Hallitus ei ole uskaltanut kertoa julkisesti mitä tulossa on.  Salailua, kohta ehkä valehteluakin. Naapuristako taas on käyty ottamassa oppia?

 

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/tasta-hallitus-ei-puhu-3-miljardin-sote-saastolistalla-vanhukset-vammaiset-ja-nuortenpsykiatria-23925134

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

”valehdella ei saa, mutta totuuden kanssa pitää olla taloudellinen”. Tämän Virtasen periaatteen tuntuvat hyvin sisäistäneen myös valtiovarainministeriön virkamiehet perustellessaan sote-uudistuksen välttämättömyyttä.
http://lasselehtonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2524...

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Irja, aprillipäiväkö on jo tänään? - Luulin ensin, että tämä on pelkkä pilakirjoitus, jos se ei olisi juuri sinun kirjoittamasi.

Luvatut säästöt sote- seikkailuun otetaankin kaikkein haavottumimmilta ryhmiltä? Onpa reilua toimintaa, mutta hyvä jos asiasta nyt puhutaan sen oikeilla nimillä. Tarkoittaako tämä siis oikeasti myöskin sitä, että nykyisinkin jo huonoksi havaitut sairaiden vanhusten kotouttamiset lisääntyvät ja heille tarkoitetut laitospaikat entisestään vähenevät? Eikö kaikkien kansalaisten pitänyt voittaa??

Nyt ymmärrän myöskin Hiilamon takinkäännön, se on tuo raha kun ratkaisee kaiken. Kuinkahan monen muun sote-kannattajan omat intressit liittyvät vain omaan hyvään? Taidan lukaista kaikki linkit uudestaan ajatuksella, jotta edes pystyn ne sisäistämään... epäuskoisena vieläkin.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ei ole aprilliä, mutta en mistään löytänyt sitä raporttia johon artikkeli perustuu. Etsin, joten sitä ei meille paljasteta. Nyt valjastetaan uusia sotetukijoita. Olen pettynyt. En voi enää uskoa mihinkään. Hattaroita tarjoillaan.

Helsinki ja Espoo ja muut isot kaupungit jakavat rahat ja vallan muualle maahan. Siitä ei selvitä ilman veronkorotuksia. Näin tasataan ihmisten eloa ympäri maata. Otetaanko huomioon kaupunkielämän kalleus, tuskin. Sote ja maakunnat vaikuttavat jo melkoisen kommunistiselle systeemille. Olemme sillä saralla etenemässä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mistä säästää? Lopetetaan kaikki uskontojen ja kilpaurheilun tukeminen - jääkiekkokin tuottaa vain aivovammoja, jotka tulevat kalliiksi. Jokainen uskonto kouluttakoon pappinsa tms. omilla rahoillaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Varmasti olisi paljonkin säätökohteita, muta eiväthän asiantuntijat aikaansa sellaiseen tuhlaa.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Sipilän Kristus pelastaa hädänalaiset, siksi hallitus voi rauhassa leikata heikommassa asemassa olevilta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kalvinistien mukaan köyhyys on merkki Jumalan epäsuosiosta.

Toimituksen poiminnat