ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Venäläisten kiinteistökaupat

Mistä kristallipallosta me voisimme lukea, mitä Venäjä on Suomen osalle suunnitellut? Venäjä on hiljaa. Ottaa vastaan syytöksiä. Pitkää kiinni Ukrainasta ja Krimistä.

 

Sen olemme lukeneet, että Venäjä haluaa takaisin suurvalta-aikaa. Menetetyt alueet kismittävät. Niiden takaisin saamiseksi on erilaisia strategioita, mutta pelittävätkö strategiat? Onko suomalainen poliitikko sinisilmäinen vain onko hän välinpitämätön vai venäjämielinen. Keskusta ennen muita vaikuttaa venäjämieliselle.  Kekkosen toimia haikaillaan ja uskotaan eräillä tahoilla menneeseen.

 

Osataanko lukea merkkejä. Montako venäläistä täällä asuu. Mitä he täällä tekevät ja kenen hyväksi?  Venäläiset tekevät maakauppoja. Venäläiset ostavat läheltä strategisia alueita maita, miksi? Viimeisin herätys tuli  Hangon suunnalta. 

 

Putin on paljastanut KGB-miehen luonteensa. Stalinin pysti nousi Moskovan keskustaan. Alexander III, Ivan Vanhat haamut on herätetty ja Suomi taitaa nukkua prinsessa ruususen unta. Vanhojen pahojen haamujen mainetta kiillotetaan, vaikka tekivät pahaa venäjän kansalle. Valhe  muuttuu naapurissa  todeksi. On aina muuttunut. Historiakaan ei ole todellista historiaa, vaan jotain muuta.

 

Monta merkkiä on ollut pidempään näkyvissä Venäjän toimista lähialuilla ja Suomessa. Ovatko ne mitenkään herätelleet? Onko mitään tehty niiden varalle?

 

Hangon kaupunginjohtaja jo alkoi ehdottaa, että pistetään Venäläisten maakaupoille rajoja. Sitä ehdotti Suna Kymäläinenkin jo vuosia sitten eduskunnassa. Ei tullut rajoja.

Venäjä varustaa kiihtyvään tahtiin sotavoimiaan Arktisella alueella. Vuosi sitten Jarmo Lindberg nosti viestipalvelu Twitterissä esiin uutisen, jonka mukaan Venäjä uusii tai rakentaa kymmenen sotilaskenttää Arktisella alueella. Suomen poliittinen johto on hermostunut Itämeren sotilaallisesta tilanteesta, mutta on harhaluulo, että pohjoinen olisi olennaisesti rauhallisempi – päinvastoin.

GIUK-linja on Pohjois-Atlantilla sijaitseva merialue Grönlannin, Islannin ja Britteinsaarten välissä. Alue on sotilaskuljetusten portti Norjanmereltä Atlantille.

Venäjä on lisännyt sukellusveneidensä aktiivisuutta alueella, minkä vuoksi Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Norja ovat nopeasti tilanneet uusia suuria P8 Poseidon -valvontakoneita vahtiakseen venäläisiä vedenalaisia. Samalla Yhdysvallat on tehnyt paluun Islannin Keflavikin lentotukikohtaan, josta amerikkalaiset valvontakoneet toimivat.

Ruotsin Nato-raportin mukaan tärkein sotilaallinen syy, minkä vuoksi Venäjä vastustaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä on juuri Murmansk ja siellä sijaitseva Venäjän strategisten ydinaseiden kehto.

Kuuluuko Hankivi strategiaan, jossa Suomea sidotaan Venäjään?  Miten Hanhikivi suunnitelma liittyy Venäjään? Miten sitä seurataan?

Vaikka venäläisten kiinteistökauppa hiljeni viime vuonna, kauppoja tehtiin 133 kappaletta. Edellisvuonna niitä oli 155.

Kauppa painottui itärajan lähelle Etelä-Karjalaan, Etelä-Savoon ja Kymenlaaksoon, jossa tehtiin yli puolet kaupoista. Yksittäisistä kunnista Imatra, Lappeenranta ja Savonlinna ovat venäläisten kestosuosikkeja.

Viime vuonna myytiin ainoastaan muutama lähinnä kuivan maan vanha omakotitalo, joiden ostaja oli lähempänä eläkeikää ja halusi vaatimattoman kakkosasunnon jostain järven läheltä.

Enimmillään kauppojen määrä oli 907 kiinteistöä vuonna 2008, minkä jälkeen määrä on tasaisesti laskenut toissa vuotta lukuun ottamatta. Venäläisten ostovoiman veivät

Venäjän heikentynyt talouskehitys, jota vuoden 2014 Krimin valtaus, länsimaiden pakotteet ja ruplan romahdus.

Venäläisille on myyty kaikkiaan 5600 kiinteistöä, valtaosa Itä-Suomesta. Mukaan ei ole laskettu venäläisten yritysten tekemiä kauppoja.

Erityisesti kysymyksiä herättävät kuitenkin venäläisomisteiset tontit ja kiinteistöt, jotka sijaitsevat sotilaallisesti merkittävillä alueilla. Osa venäläisomisteisista kiinteistöistä sijaitsee sotilasturva-alueilla ja muun muassa lentokenttien läheisyydessä.

Vita Villan omistaa Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva liikemies Boris Rotenberg. Kiinteistö sijaitsee lähellä Syndalenin ampuma-aluetta.

  • Tarvitsemme lakeja, jotka estävät ulkomaalaisia ostamasta maata ihan mistä tahansa, Denis Strandell toteaa. Hän mainitsee lisäksi esimerkkinä Kemiön saarelta merivoimien miinavaraston läheltä hankitut kiinteistöt.

Miksi suomalaiset eivät edes tiedä keille strategiset maa-alueet lopulta myydään. Maita venäläiset myyvät eteenpäin eikä tietoa edelleen myynnistä edes välitetä. 

 

https://www.verkkouutiset.fi/ei-ole-sattumaa-yle-tallaisia-ovat-venalaisten-epailyttavat-maakaupat/

http://carnegie.ru/commentary/75544

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201701162200054170_uu.shtml

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/fennovoiman-suunnitelmat-lykkaantyvat-tavoittelee-rakennuslupaa-vuodelle-2019/94d5d22e-ca5b-39dd-8691-840d72aae650

 

https://www.rakennuslehti.fi/2018/02/fennovoiman-valmistelut-takkuilevat-viranomaisilta-puuttuvat-yha-lahes-kaikki-tiedot-rakennuslupaa-varten/

 

https://www.epressi.com/tiedotteet/talous/akkuyun-ydinvoimalahankkeessa-myonnetty-rajattu-rakennuslupa.html

https://www.verkkouutiset.fi/nain-venalaiset-ostavat-maata-suomesta-yle-mokkeja-sotilasturva-alueillakin/

 

https://www.youtube.com/watch?v=8jLfyR4BO7s . Näitä tietoja on netissä runsaasti. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Huoleen venäläisten maanostoon minä ymmärrän, ei venäläiset niin haluttuja ole mutta sotilaallinen merkitys menee yli mielikuvitukseni, samoin Hanhikivi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Taavi Soininvaaran dekkarissa VENÄLÄINEN VIERAS on perusteellisia selvityksiä miksi näin on. Suurella todennäköisyydellä tälläkin hetkellä kaikkein ylimmässä valtion ja armeijan johdossa on venäläisten puolustajia jotka on joko kiristämällä tai rahalla saatu luovuttamaan tietoja.

Ja lisäksi koko kansa pelkää Venäjän sotilaallisia toimia. Venäläisten 1700 ns. turvapaikan hakijan lähettäminen Lapin raja-asemien kautta Suomeen oli häikäilemätön kiristysoperaatio.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ulkomaalaisten oikeus ostaa maata Suomesta on täysin suomalaisista poliitikoista kiinni, ei tuosta pidä venäläisiä syyttää.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Irja Laamanen: "Onko suomalainen poliitikko sinisilmäinen vain onko hän välinpitämätön vai venäjämielinen."

Vastaus on kyllä, kyllä ja kyllä. Luettelit juuri suomalaisen poliitikon kolme tyypillisintä ominaisuutta, jotka ovat jo nyt johtaneet anteeksiantamattomaan tyrimiseen erityisesti turvallisuuspolitiikassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Miksi siis äänestää kokoomusta joka on ollut hallituksessa kun näitä päätöksiä on tehty.

Toimituksen poiminnat