Ökyrikkaat liitot ja muut ryövärit

Verovapaat sijoitustuotot paisuttavat vuodesta toiseen ammattiliittojen varallisuutta.

Liitot on saatava maksamaan veroja niin kuin  kansalaiset ja yrityksetkin maksavat. Tämä siivellä elämisen ja kansalaisten hyväksikäytön on syytä  saada loppumaan.

Tuotoilla liitot paisuttavat lakkokassaa.  JHL pistää nyt huonokuntoisten hoiva-asunnot lihoiksi kartuttamaan lisää varallisuutta liitolle. JHL:n nettovarallisuus oli 189,3 miljoonaa euroa vuonna 2016. Sijoitustuotot olivat 12,1 miljoonaa euroa. Tämän kertoi Verkkouutiset.  JHL:llä on tuottoisia asuntoja palvelutaloissa, mutta se ei liitolle riitä. Asunnot myydään huonokuntoisten vanhusten alta.  Vanhusten hoito on ollut hyvää ja he ovat olleet tyytyväisiä, mutta vanhuksille ei edes kerrottu heidän vuokraamien asuntojen myynnistä etukäteen.

Mereo myi asunnot JHL:lle kaksi vuotta sitten, kuviteltiin, että JHL olisi pitkäaikainen ja vakavarainen sijoittaja, jolla ei hetkeen ole tarvetta myydä asuntoja. Toisin on käymässä.

Muutto saattaa heikentää vanhusten terveydentilaa huomattavasti.  Olen useamman muuton jäljet käytännössä  nähnyt. Muutto rasittaa ja hengenlähtö on uhkana. JHL uhkaa heikkojen ihmisten henkeä. Miten huonokuntoinen löytäisi uuden asunnon ja järjestäsi muuton kuin elämä muutoinkin on vaikeaa? 

JHL omistaa suoraan noin 200 asuntoa. Asunnot ovat sijoitusasuntoja.

Metallityöväenliitolla oli JHL:ää suurempi 213,3 miljoonaa nettovarallisuus 2016.  PAM oli kolmantena nettovarallisuutta oli 135,2 miljoonaa. Yhteensä kymmenellä liitolla oli miljardin nettovarallisuus. Mitä liitot rahoillaan muuta tekevät kuin organisoivat lakkoja? No on liittojen varallisuudella  merkitystä neuvottelupöydissä.

Viime kädessä liiton jäsenet omistavat varallisuuden. He eivät voi kuitenkaan hyötyä siitä samoin kuin yhtiöiden omistajat. Yleishyödyllinen yhteisö ei voi jakaa osinkoa. Liitto, johon kuuluin 1970 ja 1980-luvuilla tuotti minullekin jäsenenä erilaista hyvää, luottokorttikin oli liitolta. Nykyjäsenet ehkä saavaat  tyytyä vain maksajan rooliin.

Liitot ovat mukana vuokraustoiminnassa. VVO:ta omistavat ammattiliitot saivat yhteensä lähes 60 miljoonan euron osingot. Pottia kasvatti ratkaisevasti se, että VVO oli myynyt suurkaupassa yli 8 000 asuntoa Y-säätiölle. Säätiö vuokraa asuntoja asunnottomille. VVO on nostanut vuokria kohtuuttomasti ja riistämällä asukkaita maksaa omistajilleen messevät osingot. Asukkaat tietävät, millä tolalla VVO:n talous on. Ammattiliittojen omaisuudesta ei heru jäsenkunnalle tietoja, vaikka jäsenet periaatteessa omistavat liittojensa varallisuuden. Outoa toimintaa. Miksi jäsenet tyytyvät tällaiseen?

Liitojen verollepanosta päättäminen voisi olla eduskunnan tulevia tehtäviä, mutta onko eduskunnasta siihen? 

https://www.verkkouutiset.fi/ay-liiton-tiedotus-petti-86-vuotias-kuuli-palveluasuntonsa-myynnista-valittajalta/

https://yle.fi/uutiset/3-9691412

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ammattiliitot-pimittavat-varallisuutta/bnm5MxT9

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ammattiliitot-pimittavat-varallisuutta/bnm5MxT9

 

 

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu