ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Ökyrikkaat liitot ja muut ryövärit

Verovapaat sijoitustuotot paisuttavat vuodesta toiseen ammattiliittojen varallisuutta.

Liitot on saatava maksamaan veroja niin kuin  kansalaiset ja yrityksetkin maksavat. Tämä siivellä elämisen ja kansalaisten hyväksikäytön on syytä  saada loppumaan.

Tuotoilla liitot paisuttavat lakkokassaa.  JHL pistää nyt huonokuntoisten hoiva-asunnot lihoiksi kartuttamaan lisää varallisuutta liitolle. JHL:n nettovarallisuus oli 189,3 miljoonaa euroa vuonna 2016. Sijoitustuotot olivat 12,1 miljoonaa euroa. Tämän kertoi Verkkouutiset.  JHL:llä on tuottoisia asuntoja palvelutaloissa, mutta se ei liitolle riitä. Asunnot myydään huonokuntoisten vanhusten alta.  Vanhusten hoito on ollut hyvää ja he ovat olleet tyytyväisiä, mutta vanhuksille ei edes kerrottu heidän vuokraamien asuntojen myynnistä etukäteen.

Mereo myi asunnot JHL:lle kaksi vuotta sitten, kuviteltiin, että JHL olisi pitkäaikainen ja vakavarainen sijoittaja, jolla ei hetkeen ole tarvetta myydä asuntoja. Toisin on käymässä.

Muutto saattaa heikentää vanhusten terveydentilaa huomattavasti.  Olen useamman muuton jäljet käytännössä  nähnyt. Muutto rasittaa ja hengenlähtö on uhkana. JHL uhkaa heikkojen ihmisten henkeä. Miten huonokuntoinen löytäisi uuden asunnon ja järjestäsi muuton kuin elämä muutoinkin on vaikeaa? 

JHL omistaa suoraan noin 200 asuntoa. Asunnot ovat sijoitusasuntoja.

Metallityöväenliitolla oli JHL:ää suurempi 213,3 miljoonaa nettovarallisuus 2016.  PAM oli kolmantena nettovarallisuutta oli 135,2 miljoonaa. Yhteensä kymmenellä liitolla oli miljardin nettovarallisuus. Mitä liitot rahoillaan muuta tekevät kuin organisoivat lakkoja? No on liittojen varallisuudella  merkitystä neuvottelupöydissä.

Viime kädessä liiton jäsenet omistavat varallisuuden. He eivät voi kuitenkaan hyötyä siitä samoin kuin yhtiöiden omistajat. Yleishyödyllinen yhteisö ei voi jakaa osinkoa. Liitto, johon kuuluin 1970 ja 1980-luvuilla tuotti minullekin jäsenenä erilaista hyvää, luottokorttikin oli liitolta. Nykyjäsenet ehkä saavaat  tyytyä vain maksajan rooliin.

Liitot ovat mukana vuokraustoiminnassa. VVO:ta omistavat ammattiliitot saivat yhteensä lähes 60 miljoonan euron osingot. Pottia kasvatti ratkaisevasti se, että VVO oli myynyt suurkaupassa yli 8 000 asuntoa Y-säätiölle. Säätiö vuokraa asuntoja asunnottomille. VVO on nostanut vuokria kohtuuttomasti ja riistämällä asukkaita maksaa omistajilleen messevät osingot. Asukkaat tietävät, millä tolalla VVO:n talous on. Ammattiliittojen omaisuudesta ei heru jäsenkunnalle tietoja, vaikka jäsenet periaatteessa omistavat liittojensa varallisuuden. Outoa toimintaa. Miksi jäsenet tyytyvät tällaiseen?

Liitojen verollepanosta päättäminen voisi olla eduskunnan tulevia tehtäviä, mutta onko eduskunnasta siihen? 

https://www.verkkouutiset.fi/ay-liiton-tiedotus-petti-86-vuotias-kuuli-palveluasuntonsa-myynnista-valittajalta/

https://yle.fi/uutiset/3-9691412

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ammattiliitot-pimittavat-varallisuutta/bnm5MxT9

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ammattiliitot-pimittavat-varallisuutta/bnm5MxT9

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ammattiliittojen vuokra-asuntobisnestä on jauhettu iät ja ajat. Jotenkin tuntuu siltä, että sen ei pitäisi kuulua työntekijöiden edunvalvontatoimintaan. Varsinkaan kun se aiheuttaa yhteiskunnallisia ongelmia. Eikä se ainakaan ole ollut ammattiliittojen alkuperäinen ajatus?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kun ei enää hyvää keksitä, kuten työntekijöiden ja työttömien auttamista, niin liitot ovat siirtyneet bisnekseen ja alkaneet lämmetä sisäänpäin. Oma etu paras etu. Täällä kuitenkin aikojen saatossa aikaansaatua. Mihinkä ovat hukanneet ideansa: https://ariwigelius.fi/ammattiliittojen-saavutukse...

Pekka Iiskonmaki

AY-liikkeet ovat muuttuneet duunarin kuppareiksi ja syndikaateiksi.

Ei demokraattisessa yhteiskunnassa voi, eikä saa olla verovapaaherroja.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Jokaisen on kannetava kortensa yhteiseen kekoon. Näin ehkä verojakin voisi alentaa niiltä, jotka on pantu maksumiehiksi ja -naisiksi ihan reilulla meiningillä.

Pekka Iiskonmaki

#1

''Jotenkin tuntuu siltä, että sen ei pitäisi kuulua työntekijöiden edunvalvontatoimintaan. Varsinkaan kun se aiheuttaa yhteiskunnallisia ongelmia. Eikä se ainakaan ole ollut ammattiliittojen alkuperäinen ajatus?''

Teuvon kanssa aivan samaa mieltä. Duunarien verot ovat aivan liian korkeat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Ökyä pukkaa joo, jostain kumman syystä sinua häiritsee vain työntekijäjärjestöjen verovapaus ja omaisuus. Aivan yhtä lailla työnantajajärjestöillä on samat edut ja vaikkapa Teknologiateollisuudella on 250 miljoonan omaisuus. Verovapaita yleishyödyllisä lienevät myös vaikkapa Suomen yrittäjät ja Kauppalamarit, jotka julkaisevat tietoja aivan yhtä vähän.

Jos mennään säätiöihin, niin ruotsalaisen kulttuurin asemaa rahoittavalla Konstsamfundetilla on yli puolen miljardin omaisuus, se myi taannoin mm Forumin kiinteistöt 576 miljoonalla. Yhtä lailla heillä on verovapaus, mutta se ei ilmeisesti haittaa.

VVO tai nykyään Kojamo on liikeyritys, jonka tehtävänä on tuottaa voittoa. Eniten se sitä tuottaa suurimmille omistajilleen:
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen 18,08%
Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma 16,98%

Nämä eläkevakuutusyhtiöt myös siellä suurinta valtaa käyttävät, joten kohdistaisitko kritiikin myös heihin. Vai ovatko ay-liikkeet ainoita, jotka eivät saa saada sijoituksillaan tuottoa?

Verovapauden ja julkisuuden tiellä ovat yhtä lailla työnantajajärjestöt ja suuret säätiöt. Niillä on aivan samat edut, jotka tasapuolisuuden vuoksi jouduttaisiin poistamaan. On kiva syyttää ay-liikettä, mutta näillä on ihan oma lehmäkin ojassa, jonka vuoksi asia ei etene.

Minun puolestani kaikki voidaan laittaa verolle ja näin pitäisikin tehdä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllä kannatan kaikkien vapaamatkustajien verottamista. Olisi tasa-arvoisempi yhteiskunta ja vastuut jaettu paremmin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eli sana yleishyödyllinen voidaan sitten poistaa sanakirjasta ja panna puoluueet ja vaaliyhdistykset verolle taulukaupoista, mukien myynnistä ynnä muusta. Niinistön vaalikassasta olisi varmaan saanut toistasataa tuhatta lahjaveroina. Miten on uskotko että sellainen laki vielä joskus laaditaan?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #16

Muistan aikanaan verotetun Tietopalveluseuraakin, joten ihan pienet toimijat pienine rahalähteineen, koulutuksineen ym. joutuivat verolle. Jouduimme perustelemaan toimintaamme. Miksi siis vain joillakin on oikeus päästä kuin koira veräjästä? Mitä se sellainen on? Voitais päästä paljon matalampaan verotukseen kun maksajien joukko olisi lavea.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

IL: "Kyllä kannatan kaikkien vapaamatkustajien verottamista. Olisi tasa-arvoisempi yhteiskunta ja vastuut jaettu paremmin."

Miksi käsittelet tekstissäsi ainoastaan yhtä puolta asioista, jos väität tässä toisín ja oletat/toivot sanojasi uskottavan? Älyllisen rehellisyyden aloituksen paikka sinulla? Myös sanat ovat tekoja kuin myös niiden puute - ja ne puuttuvat blogitekstistäsi. Korjannet siis puutteen, jos oletat olevasi uskottava väitteesi suhteen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #23

Tyhjentäviä tietoja sisältäviä blogeja ei ole. Linkkien takan paljon lisätietoja, mutta tokkopa niitä jaksetaan lukea edes. Kevyitä ovat kommentitkin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu Vastaus kommenttiin #25

No niin, sinulla ei ole halua korjata tekemääsi virhettä (suhteessa kommentissa väittämääsi) eikä edes myöntää sitä. Jatkat sitten älyllisen epärehellisyyden linjallasi.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #27

Jouni Suonsivu puutut kirjoitukseni sisältöön ja näet siinä virheitä, mutta et yhtään välitä siitä miten rikas liitto kohtelee vanhuksia. Sehän tässä on yksi pointti. Ajetaan sairaat vanhuksen taivaan alle. Ei siinä ole mitään järkeä. Miksi lähtisin korjaamaan edes tuollaisen mitättömän kommenttisi vuoksi yhtään mitään.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kerrohan kun ryöväriksi liittoja moitit... ovatko liittojen odotukset pääomatuotolle poikkeuksellisen kovat vai samat kuin muilla asuntobisneksessä olevilla?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Odotukset ovat varmasti yhä suuret kuin muillakin pääomatuotoilla rikastuvilla. Pääomatuottojen veronmaksuhan on epätasa-arvoista. Joidenkin hyvin runsaita pääomatuloja nauttivien ei tarvitse maksaa veroja. Itsekin maksan pääomatuloista noin kolmasosan veroa. Se on ryöstöä pienistä pääomatuloista. Ei näin saa olla.

Asuntobisneksessä yksityinen vuokraaja maksaa verot, eivät nuo paljon asuntoja omistavat. Kaikki vaan syyniin ja muutosta aikaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hunajapurkki on ollut avoin jo vuosikymmenet ja kaikki joilla on ollut mahdollisuus ovat hyödyntäneet sitä. Tämä on myös syy miksi purkkia ei suljeta, liian moni poliitikkoja lähellä oleva taho häviää.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tuosta avoinna olevasta hunajapurkista soisi olevan enemmänkin keskustelua,koska se on tavattoman iso ja siellä on tavattoman paljon käsiä.

Olisikohan korkea aika selvittää kuinka iso se todellakin on?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Laskin kesäkuussa säätiöiden varallisuutta, pelkästään 50 suurimman säätiön yhteenlaskettu varallisuus on 15,7 miljardia, joten pikkusummista ei puhuta.

MOT-ohjelman (15.4.2013) mukaan yli 2600 säätiön asioita valvoi PRH:ssa kaksi virkamiestä. Seurannan järkyttävän surkeasta tasosta Timo Sillgrenin Pro gradu -työ vuodelta 2013 kertoo seuraavaa:

"Tilintarkastuskertomuksesta tarkastetaan säätiö- ja tilintarkastuslakien mukaiset lausumat sekä se, että tilintarkastajien määrä ja laatu ovat oikeita. Puutteita havaittaessa säätiölle lähetetään korjauskehotus. PRH ei kuitenkaan ole valvonut vuosiselvitysten varsinaista sisältöä, eikä tilinpäätöksiä tai toimintakertomuksia ole luettu tai käyty muuten järjestelmällisesti lävitse. Viranomainen ei siis ole valvonut sitä, täyttävätkö vuosiselvitykset myös sisällöllisesti säätiölain vaatimukset."

Suomeksi sanottuna ne voivat sisältää vaikka mitä tuubaa ilman, että asia tulee ilmi tai tarkasteltavaksi. Kunhan PRH:lle lähetetään oikea määrä dokumentteja, niin se riittää. Lisäksi nämä eivät ole julkisia dokumentteja, joten muut eivät niitä pääse tarkastelemaan.

Lähes kaikki varsinaiset tarkastukset ovat lähteneet median esille tuomista asioista eikä oman valvonnan tuloksena. Näin on tapahtunut myös Nuorisosäätiön tapauksessa.

Tämä on vallitseva todellisuus, johon ei puututa siksi, että niin monet päättäjät hyötyvät näistä hallituspaikkojen, korvausten ja avustusten myötä.

http://nikokaistakorpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Pekka Iiskonmaki

#9
Liitot pitää velvoittaa maksamaan työttömyyskorvaukset vastikkeeksi verovapaudelle.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Niin, Pekkaseni, pieraisit jälleen tapasi mukaan.

Ruotsi muuten, yleensäkin Suomea viisaampana, palauttaa tuon verovapauden.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vaalien kustannukset ovat jokaiselle ehdokkaalle aina myös henkilökohtaisesti iso satsaus. Nämä rikkaat säätiöt ovat heille kullan arvoisia, joten kuka poliitikko nyt ruokkivaa kättä purisi? Muutosta ei edes haluta kun "voitelurahat" ja vaikuttamisen mahdollisuudet pienenesivät huomattavasti.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"..ovat heille kullan arvoisia, joten kuka poliitikko nyt ruokkivaa kättä purisi?"

Ja kun tuon kommentin asettaan meidän presidentin kohdalle..niin ymmärtäähän sen. Rikkaita ei purra,koska presidentti on suojelemassa niitä.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Yhteiskunnan maksamat asumistuet valuvat näihin verovapaisiin osinkoihin. Niin ne veroparatiisit ja vakuutuskuoret ovat kaiken pahan alku ja juuri.

Kannatan näiden yhdistysten ym. verottamista.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Tyhjät tynnyrit kolisee eniten koko juttu on tyhjää höpinää terv tepivaari

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

No tämä oli tyhjää täynnä.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

... sanoo Tepi- omasta tynnyristään ay-aktivistina !

Olen arvostellut rajusti pirkan blogissa ay:n toimintaa ahneuden perikuvana. Liitin sinne myös Irjan jutun kysymättä lupaa.

https://www.pirkanblogit.fi/

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kiitos Heikki. Linkkaamiseen on lupa sen myötä, että blogihan on julkinen.

Toimituksen poiminnat