Media painostaa Helsinkiä – suurmoskeijako tulossa

Meille tarjoillaan suurmoskeijaa Helsinkiin jonkinlaisena itsestäänselvyytenä, vaikka siitä ei ole päätöksiä tehty.

 

Sekä HS:n että YLEN uutisointi sai niskavillani kohoamaan. En minä halua olla kustantamassa sellaista instituutiota, joka voi olla enemmän vahingollinen kuin hyödyllinen. Suurmoskeija palvelisi vain sunnitaustaisia. Sen myönsi Pia Jardi.  Sehän ei silloin yhdistä mitään, vaan luo valta-aseman yhdelle ja vaikeuttaa toisten oloa.  Se luo ristiriitoja.  Se ajaa omaa vahvaa asemaansa yhteiskunnassamme.  

 

Alan Salehzadehin mukaan turvallisuuden kannalta olisi hyvä, että islamilaiset ovat "hajallaan pienissä moskeijoissa eikä yhtenä suurena ryhmänä. Tämä täydentyi vielä näillä ehdoilla:

Suurmoskeija on tervetullut, JOS 1) islamista poistetaan poliittiset osat 2) suurmoskeija poistaa kaikki epätasa-arvoiset elementit 3) jos imaami hyväksyy seksuaalivähemmistöt 4)noudatetaan kaikessa Suomen lakeja ja hyviä tapoja, ei ylläpidä varjolainsäädäntöä (sharia), hän kommentoi Twitterissä.

 

Kun tarkastelin sharian lakia, totesin sitä noudatettavan jo tietyiltä osin. Sharian lain laajennusta täällä ei varmasti kaipaa yksikään muu uskontokunta tai uskonnoton.

 

 Pieni muslimiyhteisö esitti oikeusministeriölle seitsemisen vuotta sitten lainmuutosta, joka mahdollistaisi sharia-tuomioistuimien perustamisen, jolloin .oikeus olisi voinut käsitellä esimerkiksi avioeroja islamilaiseen tapaan.

Muslimikodin yhdyskunnan vuonna 2010 tekemästä aloitteesta käy ilmi, että ehdotusta ajaneet muslimit pitävät ongelmana Suomen lain vaatimaa kuuden kuukauden avioeron harkinta-aikaa. Islamin mukaan lopullisen avioeron pitää tapahtua niin pian kuin mahdollista, viimeistään kolmen kuukauden odotusajan jälkeen, jotta pari voi jatkaa elämäänsä tahoillaan, aloitteessa todettiin.

 

En tiedä miten miesten perimysoikeuksista on pidetty lahjoituksin huolta, mutta koraani ei naisille tasavertaista perintöä suo kuin miehille. OLENNAINEN ero Suomen lakiin tulee sukupuolten erilaisessa kohtelussa. Koraanin mukaan samoissa sukulaisuussuhteissa olevista ihmisistä miehet perivät kaksi kertaa sen verran kuin naiset. Tässä poljetaan musliminaisten oikeuksia.

 

Suomessa äidillä on vahva asema lasten huoltajuudesta päätettäessä – joidenkin mielestä jopa liian vahva. Islamilaisessa laissa lapset pysyvät pieninä äidillä, mutta he ovat isän taloudellisella vastuulla. Myöhemmin, noin 6–7-vuotiaina, lapset siirtyvät isälle. 

 

Imaami Anas Hajjar  on arvioinut, että muslimit tarvitsevat sharia-lakia lähinnä täydentämään Suomen lakia. Hänen mukaansa yhdyskunnassa sovitellaan jo nyt paljon sellaisia riitoja, joista Suomen laki ei sano mitään. Kuitenkin Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaami Anas Hajjar kehottaa kaikki Suomessa asuvia muslimeja noudattamaan Suomen lakia. Tämä ajatus herättää kysymyksen siitä onko imaami ihan rehellinen?

 

Koraanissa sanotaan (4:34), että miehellä on oikeus kurittaa tottelematonta vaimoaan. Hajjarhan on aiemmin sanonut, että islamilaisen lain asemaa pitäisi Suomessa vahvistaa. Islamilaisessa Sharia-laissa tulkintoja haetaan Koraanista.

 

Neuvoston mielestä naista pitäisi saada piestä, jos tämä esimerkiksi kieltäytyy seksistä, puhuu liian lujaa tai pukeutuu vastoin miehensä mieltymyksiä. Tämän perusteella ymmärränkin, että kaduillamme kulkee naisia, jotka jättävät vain silmät näkyviin. Se ei olekaan naisten oma ratkaisu, joksi sitä minulle on sanottu.  Edes alkeellisesta tasa-arvosta ei voida silloin puhua.  Toisiko suurmoskeija tähän jotain uutta ja avoimempaa vai  kasvaisivatko vaatimukset sharian lain hyväksymisestä lainsäädäntöömme?

Miten taitavia taloudenpitäjiä ovat Anas Hajjar ja Pia Jardi? Tulisiko moskeija lopulta meidän veronmaksajien kukkarolle? Sille vaikuttaa joidenkin uutisten antamien tietojen pohjalta.

 

Ilahduin luettuani Verkkouutisista tämän: Rydman toteaa, että ”uskallan väittää jo tässä vaiheessa: suurmoskeijaa ei Helsinkiin tule”.

 

Arkkipiispa  Kari Mäkinen painotti 2016 lehtiartikkelissa, että uskontojen rauhanomainen rinnakkainelo on hyvin tärkeä viesti.  Suurmoskeijassa ei siitä ole kyse.  Rehellisiä vastauksia tuntuu vaikealle saada. Vastaukset piiloutuvat Koraanin ja muun sälän taakse.

 

Minulla on muslimiystäviä ja pidän heistä kovasti. Tämä kirjoitus ei ole heitä vastaan. Pidän tärkeänä sitä mitä äitini jo aikanaan opetti: ”Jokainen tulee uskollaan autuaaksi.”  Suurmoskeijaa ei siihen tarvita.

 

https://www.verkkouutiset.fi/wille-rydman-hoponlopon-suurmoskeijaa-ei-tule/

 

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu