ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Pohjois-Koreassa kansalaisista ei välitetä

 

Pohjois-Koreassa on tehty kuusi ydintestiä ilman, että  erityisemmin on varoitettu tai suojeltu paikallisia asukkaita.  Tietoa on saatu Pohjois-Koreasta paenneilta.  

 

Pohjois-Koreassa on tehty kuusi ydinkoetta Punggye-ri:ssä alkaen vuonna 2006. Punggye-rin testialue sijaitsee koillisessa Pohjois-Koreassa vuoristoisella alueella, jossa on vuorten sisälle rakennettu testitunneleita.  Satelliittikuvista havaittiin elokuussa, että uusi testi oli tulossa. Testi tehtiin kolmas syyskuuta.

 

Tunnelien avulla oli tarkoitus estää säteilyn leviäminen ympäristöön siinä onnistumatta. Tunneleita saattoi viimeisimmän testin jälkeisessä maanjäristyksessä romahtaa.  Ympäristöön pääsi ydinsäteilyä. Sitä on havaittu naapurimaissakin pieniä määriä.

 

Viimeisin ydinkoe sai aikaan maanjäristyksen, joka havaittiin ainakin Japanissa ja  Kiinassa. Ei ole tietoa onko lähellä  oleva  kaupunki  edes evakuoitu. Järistyksen sattuessa oli sunnuntai lapsia oli tuolla alueella koulussa. Koulurakennus romahti ja lapsia kuoli.  Kiljun alueen sairaalassa on syntynyt  säteilyn vaurioittamia vauvoja. Puut, joita oli istutettu Punggye –rihin kuolevat, kaivot kuivuivat kuudennen ydintestin jälkeen. Mitä vielä tapahtuukaan? Miksi yhden valtaapitävän annetaan terrorisoida kokonaista kansaa?

 

http://www.bbc.com/news/world-asia-41144315

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/07/north-koreas-nuclear-tests-turn-area-wasteland-lead-deformed/

https://www.verkkouutiset.fi/sateily-leviaa-maanjaristys-tappoi-kymmenia-pohjois-korea-salasi-ydinkokeen-seuraukset/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Pohjois-Koreassa kansalaisista ei välitetä"

Suomesskaaan ei aina välitetä Suomen kansalaisista.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ihan eri tasoista on välinpitämättömyys ja suoranainen vahingoittaminen Pohjois-Koreassa. Suomea ei voi verrata tuohon maahan.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Suomesta löytyy paljon ihmisiä, jotka Suomen kohtelua vertaavat Pohjois-Koreaan. Eli aivan hyvin voi verrata!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #6

No, verrata aina voi, mutta kuinka realistista sellainen on. Olis hyvä oppia ymmärtämään.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #7

Tietysti ne, jotka ovat vääryyttä kokeneet, voivat tuntojaan verrata mihin haluavat. Jos jää Suomessa täysin ilman hoitoa ja kuolee, kuten Pohjois-Koreassa on tapana, niin voi toki sanoa Suomessa tilanteen joskus olevan kuten Pohjois-Koreassa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jo 1970-luvulla oli tiedossa, ettei sosialistinen työ saastuta. Niinpä ei tarvittu esim. Tsekkoslovakiassakaan huolehtia ympäristöstä. Pohjois-Koreassa on varmaan omittu samoja ympäristöoppeja käyttöön.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllä taitavat vieläkin olla monet työpaikat saastuttavia, vaikka ILO yritti levittää tietoa ja saada aikaan parannuksia. ILOkin tuntuu menettäneen tässä asiassa jo otteensa ja toimintakykynsä. Olin parikymmentä vuotta mukana ILO:n kokouksissa, joissa tieto ja tiedon välittäminen olivat keskeisiä aiheita. Hyvä verkosto, joka sitten sammutettiin.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Irja Laamasen tiedot Pohjois-Korean ydinkoealueelta ovat peräisin Etelä-Korean tiedustelupalvelu NIS:ltä ja mediatalo Yonhapilta, joka on hallituksen äänitorvi.

NIS on tunnettu propagandatehdas, joka jäi kiinni mm. vuonna 2013 tästä: "Etelä-Korean syyttäjäviranomaiset ovat tänään ratsanneet maan tiedustelupalvelun tiloja pääkaupungissa Soulissa. Tiedustelupalvelun epäillään puuttuneen viime joulukuussa pidettyihin presidentinvaaleihin."

Yonhap on maaninen Pohjois-Korean vastainen media, joka on keksinyt tarinat ilmatorjuntaohjuksilla teloitetuista ihmisistä, tykillä surmatusta pop-yhtyeestä, haille syötetystä ministeristä, jne.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Oho, mikä Pohjois-Korean puolustus. Minulla on ystävä Etelä-Koreassa. Et siis usko heihin, etkä heidän tiedonlähteisiinsä. Vierailin Soulissa vuosia sitten. Toinen ystäväni vieraili merkillisessä Pohjois-Koreassa. Kyllähän se paljastui kovin erilaiseksi maaksi kuin mikään muu ja välillähän sieltä näkee uutislähetyksiäkin. Pidätkö niitä kaikkia valheena? Onko sinulla parempia ja luotettavampia kanavia kenties? Suora yhteys ehkä?

Kun katsoin puoluekantaasi niin ymmärrän heti kantasi. Samanlaista kantaa edustaa myös vanha koulukaverini Venäjän suhteen. Ihan yhtäläistä puolustamista löytyy. Käsittämätöntä minulle.

Toimituksen poiminnat