ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Miljonäärin elämää vailla merkitystä

Stephen Paddock, joka tappoi Las Vegasissa lähes 60 ihmistä ja haavoitti noin viittäsataa, kelpaisi ISISillekin.  Jotain outoa ihmisissä on oltava, kun aseistautuu ja hankkii räjähteitä.

 

Haastatteluja luettuani tuntui, että miehessä oli tulevaa enteileviä piirteitä. Valtava pelihimo. Hän jopa eli Las Vegastin ajassa olleessaan ja asuessaan toisaalla.

 

Eric ja Stephen Paddock   isä oli kerran FBI:n kymmenen etsityimmän henkilön listalla. Isä oli pankkirosvo ja psykopaatti. Hän ei poikiensa kanssa aikaa viettänyt.  Hyvä pojille, mutta vaikuttiko isä silti lopulta kuitenkin siihen mitä Stephenistä tuli?

 

90-vuotiasta äiti oli selvästi läheisin ja viimeinen, jonka kanssa Stephen puhui. Yrittikö veli puolustaa Stephenin mainetta sanoessaan, että tiesi veljellä olevan vain muutamia käsiaseita.

 

Stephen oli tekstaillut  pari viikkoa aiemmin Irma-hurrikaanin jäljiltä veljelleen ja kysellyt miten äiti voi? Jotain inhimillistä murhaajassakin oli.  

 

Stephen asui joitakin vuosia tyttöystävänsä Marilou Danley kanssa Renossa, Nevadassa eläkeläisyhteisössä. Naapuri  keskusteli vain Mariloun kanssa, sillä Stephen oli naapurista äärimmäisen pidättyväinen. Oliko Stephen Paddockilla pelivelkoja?  Asuinkumppani Danley kertoi naapurille Stephenin olleen uhkapeluri ja miljonääri, joka käytti  suuria panoksia ja sai siksi joskus myös suuria voittoja.

 

Uhkapelitkö varkautta laillisempi keino hankkia/menettää varallisuutta?

 

Pari vaihtoi tiuhaan asuinpaikkaa. Mistä se lie ollut merkkinä? Jossakin uudessa asuinyhteisössä Danley harrasti juoksua ja osallistuin muihin aktiviteetteihin. Hän ei ollut erityisen huomiota herättävä, mutta hiukan outo.  Stephen oli erään alueen asukkaan mielestä eristäytyvä. Erään alueen naapuri kertoo, että Stephen oli epäystävällinen ja aggressiivinen. Talossa oli aina verhot suljettuina. Ainoa mitä saattoi nähdä oli autotalli, jossa  naapuri havaitsi pakastimen kokoisen kassakaapin silloin, kun mies kävi avaamassa aamusta ovia.

 

Paddock vaikutti eräästä naapurista hyväkuntoiselle, mutta pienikokoiselle. Paddock kävi Las Vegasissa konserteissa ja kuunelemassa country musiikkia ja asui eri hotelleissa.  Ihan kuten sunnuntaina,  ampumisyönä.

 

Paddock omisti kaksi lentokonetta ja hänellä oli metsästyslupa Alaskassa.

 

60-vuotispäivllä miehen koti ihmetytti vierasta. Se kun näytti kuin ensimmäisen opiskeluvuoden opiskelijan kämpälle.  Ei ollut taidetta seinillä, ei autoa kadunvarrella,  yksi ruokailutuoli, pari teknisempää tuolia ja vuode.  Näytti kuin hän muuttaisi kohta. Miehellä olikin usein matkalaukut ja vuokra-auto, jolla  meni Las Vegasiin.

 

Samassa tyypissä useampi puoli. Paddock osallistu hiljattain golf-kurssille ja vaikutti rauhalliselle ja elämäänsä tyytyväiselle. Naapuri oli havainnut tietokoneen ilmestyneen pöydälle.  Paddock kertoi  silloin naapurilleen voittaneensa nettipelissä 20 000 dollaria.

 

Paddock oli saanut vain kerran elämässään haasteen poliisilta.  Muuta rikettä hänellä ei ollut.

 

Uskonnollisia yhteyksiä ei ole löytynyt tai ei ainakaan ole tiedetty olevan.

 

Poliisi kertoi Paddokin kumppanin, aasialaisen näköisen Danleyn kadonneen maasta. Poliisilla on hänen kuvansa ja häntä etsitään.  

 

Paddockin asiat ja elämä eivät olleet aivan sellaisia mille ulospäin näyttävät.  Eiväthän ne välttämättä ole meillä muillakaan. Mikä johti veritekoihin on vailla vastausta?  Ehkä jääkin sellaiseksi.

 

http://www.tbo.com/news/nation/las-vegas-shooter-steven-paddock-what-he-know-about-him-so-far/2339535

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Danleyllä ei ole mitään tekemistä Stephen Paddockin teon kanssa. Danley on palannut vierailulta perheenjäsentensä luota Filippiineiltä. Hän on Australian kansalainen. Tässä kirjoituksessa Paddockia sanottiin jo psykopaatiksi, mutta huhut ja jututhan leviävät ja miten käy totuuden?
http://nordic.businessinsider.com/who-is-stephen-p...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Danleyllä ei ole mitään tekemistä Stephen Paddockin teon kanssa."

- Malttia lausuntoihin myös siinä mielessä, että on liian kategorisen poissulkevaa sanoa noin tässä vaiheessa. Tuo lausuma on varmaan alun perin kuulunutkin jotenkin niin, että nyt tiedetyn perusteella ei oleteta olevan... Muistakaamme mitä todettiin viisi vuotta sitten Ranskaa kuihuttaneesta juutalaiskoulun massamurhasta, eli että yksittäinen tekijä eikä apureita. Pari päivää sitten pidätettiin hänen veljensä avunannosta epäiltynä.

Paddock on muuten saattanut elellä koko elämänsä sijoittelemalla/piilottelemalla/pesemällä isänsä pankeista ryöstämiä rahojaa kasinoihin yms. 'eettisiin' virtuaalikohteisiin. Miljonäärin elämä voi olla tyhjää jos raha ei tuo tarkoitusta elämään. Sitä voi hakea värkkäämällä taisteluvälineistöä ja suunnittelemalla salaiskuja. Myös iäisyysasiat ja tuonpuoleinen tulevat myös vanhenevaan varakkaan mieleen, samoin mahdollisten kumppaneiden, mistä lienevätkään. Käsittämätön tuo Paddockin tarkkaan suunniteltu ja hämmästyttävän hyvin valmisteltu isku oli monella tapaa. Myös siksi, että siitä näköjään tulee ilmi vain se mitä tekijä on halunnut. Kameroillakin varmaan on ollut jokin tarkoitus, dokumentoivako vai myös viestinvälitys jonnekin online? Motiivia pähkäillään vielä pitkään. Speculare necesse est. Tässä yksi huimimmista arvauksista:

Tyypin on kerrottu lähettäneen 100 000 dollaria Filippiineille, josta hänen naisystävänsä on peräisin. Siellä toimii myös Abu Sayyaf, paikallinen Isis-järjestö. Entä jos Isiksen väitteissä olisikin perää ja video näytti sille suorana lähetyksenä viimeisen taistelun pyhässä sodassa, jolla Paddock lunastaa paratiisinavaimet rahojen ja henkensä vastineeksi?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"She had nothing to do with this psycho", sanoi 'an unidentified acquaintance of Danley'.

- Ei siis kovin vakuuttava syyttömyystodiste ihan sinällään... Ja kuten muistamme, toisin kuin usein väitetään oikeasti epäilty ei ole syytön siihen asti, kunnes oikeus muuta päättää, vaan syyllisyys ratkeaa tosiasiassa aina muualla kuin oikeussaleissa ja aina jo ennen oikeudenkäyntejä ja pidätyksiä. Joten mahdollisuus jää auki ja ehkä totuuskin joskus saadaan selville.

Rikkaiden radikalisoiminen esim. miekkalähetyssaarnaajien islamistipropagandalla saattaa olla paljon haastavampaa kuin osattomien ja syrjaytyneiden käännytys, mutta taatusti se on onnistuessaan Isis-AlQaida-AlShabaab-BokoHaram-Taleban-värväreille jopa suurempi lottovoitto kuin syntyä Suomeen.  

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Veikko nyt osuit oikeaan. Ei naisen syyttömyydestä ole mitään luotettavaa näyttöä. Pelkkiä puheita vain ja niitä tuntuukin riittävän.

Isän pankeista ryöstämiä rahoja ei näyttänyt olevan Iltalehden mukaan paljon, joten herää kysymys onko lehden tieto väärä vai ovatko miljonäärin rahat muualta omista uhkapeleistä y. sijoituksista. Isä vaikutti aikamoiselle veijarille, joka onnistui piilottelemaan pitkään poliisia.

Isän tekemisillä on täytynyt olla vaikutusta ainakin vanhimpaan lapsista eli Stepheniin, no spekulaatiota sekin.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Huomasin, että hollantilaislehdissä pidettiin yhtenä mahdollisena selityksenä aivokasvain, mutta myös alkoholismiin liittyvä personaallisuusmuutos voisi tulla kysymykseen.

Kun "miehen" isä oli tietojen mukaan psykopaatti, niin myös sillä voisi olla merkitystä...

Ruuminavaus tulee kertomaan lisää siitä, josko mahdollisesti SSRI-mielialalääkitys vaikutti tähän järjettömyyteen. Jenkeissä sitä popsitaan paljon.

Tässä Toivo Rissasen hyvinkin vaikuttava blogi siitä mahdollisuudesta:
http://toivorissanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1905...

P.S. Ja koko ajan pääselitys on tietysti se, että "mies" oli äveriäs ihmisvihaaja ja kusipää.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuon linkittämäsi jutun muistankin ja hyvinkin voisi olla lääkkeen aiheuttama viha, jonka purkautui. Ehkä saamme vielä vastauksen. Miehen ei sanottu käyttävän huumeita ja alkuun ainakin hänestä annettiin kuva siivona ihmisenä, alkoholismista ei ollut mitään tietoja.
Tuntuu kuitenkin sille, että jokin nopeampi käänne henkilössä on tapahtunut viidenkympin täytettyään.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Nyt käy ilmi, että Stephen Paddock sai kesällä lääkitystä "pelkoa vastaan". Las Vegas Review-Journal kirjoittaa, että lääkäri Steven Winkler määräsi hänelle 21. kesäkuuta 50 diazepam-pilleria, jonka vahvuus oli 10 milligrammaa. Diazepam tunnetaan valium-nimellä. Ehkä osatekijä, yhdessä alkoholin kanssa?

Lähde:
https://www.reviewjournal.com/local/the-strip/las-...

(P.S. Tästä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Uusi Suomi...)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ehkä uutisen mukaan eilen illalla paikallista aikaa LA:han palannut naisystävä osaa valottaa ainakin jonkin verran.

http://edition.cnn.com/2017/10/04/us/marilou-danle...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #21

Lisää naisystävästä tuli jo tänään, mutta miksi Paddock lahjoitti Filippineille 100 000 dollaria? Mikä on rahojen merkitys ja mikä on naisystävän osuus siinä?

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/m...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ehkä tosiaan kannattaa odottaa virallisen tutkimuksen tuloksia. Joka tapauksessa myös eräät Alzheimerin muodot aiheuttavat sekä vainoharhaisuutta että väkivaltaisuutta. Tuntuu oudolta, että tilannetta ei olisi havaittu mutta toisaalta sairas voi aika pitkäänkin osata peittää sairautensa. Läheiset taas ovat halukkaita selittämään asiat parhain päin ellei heillä ole ennestään kokemusta taudin kulusta.

Vaikkapa tuo 'pelkoa vastaan' sopii kuvaan.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Diatsepaamin ottaminen olisi jokseenkin yhtä harkittua kuin juopottelu ennen ammuskelun aloittamista. Mahdollinen pitoisuus voidaan toki määrittää vainajan verestä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

Taas kerran Ilmari löytää oleellisen. Kiitos. Linkkikin osuu asiaan.

Odotetaan ruumiinavaustuloksia, jotka tulevat paljastamaan paljon.
Maailmanmediat eivät malta rahanhimossaan odottaa tosiasioiden selkeytymistä, vaan nuolaisevat ennen kuin tipahtaa. Miljardit ihmiset odottavat lisää uutisia.

"Mies ampui ikkunasta alhaalla olevia kaksijalkaisia muurahaisia, jotka kantoivat repuissaan tai käsilaukuissaan neutronipommeja tuhotakseen hänet. "
Kaikki on mahdollista, aivokasvi ja muut.....

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Miestä ei voi estää tappamasta, se oli tämän tarinan opetus, eli häntä ei voi profiloida, joka tarkoittaa, että meistä jokainen on potentiaalinen murhaaja, kun aika on kypsynyt siihen pisteeseen. Nyt vain on tehtävä maailmaan muutos, jossa ei ole joukkomurhia enää, ja lakattava ihmettelemästä syitä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kun tiedetään syitä, ehkä osataan paremmin varautua seurauksiin ja välttää kumpiakin?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Entäpä, jos merkityksen Stephen Paddockin elämälle antoikin pääsy kerralla nobodysta kuuluisaksi USA:n historian pahimmaksi sarjamurhaajaksi, jonka elämän jokainen yksityiskohta on nyt maailmanlaajuisen intensiivisen kiinnostuksen keskipisteessä?

Kuolleesta ei voi tehdä mielentilatutkimusta. Spekulointi tiedotusvälineiden uutistiedoilla käy tietenkin viihteestä.

Toivottavasti kukaan masennuksesta kärsivä ei lähde keskeyttämään omin päin SSRI-lääkitystään tai muuta antidepressanttihoitoaan nettikeskustelujen eikä kuulopuheiden inspiroimana, vaan minkä tahansa hoito-ongelman ilmetessä keskustelee siitä suoraan oman hoitavan lääkärinsä kanssa. Todellinen masennus ei häviä minnekään sillä, että on ihmisiä, jotka panettelevat kaikkia sen tarjolla olevia hoitomuotoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Uhkapelimaailmassa viihtynyt Paddock "jalosti" uhkapeleihin liittyvän sattuman osuuden ( tässä tapauksessa yksilön kannalta ) ampuessaan summittaista sarjatulta alla vellovaan ihmismassaan.

Samalla hän tiesi ainoastaan oman nimensä kaikista verilöylyyn liittyvistä nimistä jäämään elämään.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Aika pahan kommentin pistit, mutta omalla tavallaan osuvan.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#6

>Entäpä, jos merkityksen Stephen Paddockin elämälle antoikin pääsy kerralla nobodysta kuuluisaksi USA:n historian pahimmaksi sarjamurhaajaksi, jonka elämän jokainen yksityiskohta on nyt maailmanlaajuisen intensiivisen kiinnostuksen keskipisteessä?

ooo

Tuo on aivan mahdollista. Mielentilatutkimusta ei voi tehdä, mutta ruumiinavauksen voi. Se kertoo mahdollisesti paljonkin.
Huumeiden ja lääkkeiden väärinkäyttäjien ymmärtämisessä on kaksi ihmisryhmää, joille voi antaa enemmän sananvaltaa kuin muille.
He ovat lääkärit, lähinnä psykiatrit ja huumeista vapautuneet itse, siis käytön kokemuksen läpikäyneet. Muut ovat sivullisia. Tietenkin heilläkin on usein tärkeitä mielipiteitä. Mutta kaiken kaikkiaan ainakin minä yritän olla lausumatta kovin painavia sanoja tästäkin asiasta, koska tapahtumapaikalle on etäisyyttä tuhansia kilometrejä ja o uutiset tuleva monien mutkien kautta.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Esim näissä kokouksissa voi kuunnella minkälaisesta sairaudesta on kyse:

https://www.nasuomi.org/kokoukset/?ssg=1

Avokokoukset ovat kaikille asiasta kiinnostuneille tarkoitettuja.
Infopuhelin 050 307 7597 (klo 18-20)

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

- "Uhkapelitkö varkautta laillisempi keino hankkia/menettää varallisuutta?"

Vaikuttaa vähän irralliselta ja itse artikkelin aiheeseen liittymättömältä, mutta koska perässä on kysymysmerkki, ja tiedän vastauksen, niin vastaan tähän: Ehdottomasti kyllä!

Uhkapeleihin ei kenenkään ole pakko osallistua, ja ne rinnastuvat mihin tahansa sopimukseen. Jos tilaan ravintolassa kymmenen tuhannen euron arvoista viinipulloa, sitoudun ravintolan kanssa sopimukseen, jonka mukaan minun tulee maksaa tilaukseni. Jos laitan kymppitonnin ruletti- tai korttipöytään, sitoudun sopimukseen, jonka mukaan saatan pelin tapahtumien seurauksena hävitä rahani.

Laittomuuden puolelle homma menee vasta, jos peliin liittyy huijausta tai pakottamista.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Paddock on muuten saattanut elellä koko elämänsä sijoittelemalla/piilottelemalla/pesemällä isänsä pankeista ryöstämiä rahojaa kasinoihin yms. 'eettisiin' virtuaalikohteisiin...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ehkä, mutta tämä ei liity uhkapelien eettisyyteen. Kyllä rahaa voi pestä monella muullakin tavalla kuin rahapelien avulla. Vaikkapa perustamalla pizzerian. Ei se kuitenkaan tarkoita, että pizzerioissa olisi sen takia mitään epäeettistä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #9

Onhan niissä kyllä aika monessa, useimmissa kai ei. Myös orjatyötä ja ihmisskauppaa on ilmennyt muutamassa harvassa tapauksessa pitseriassa yms. myös Suomessa rahanpesun lisäksi. Volyymit ovat kuitenkin pieniä verraten johonkin mafiapiirien rahanpesutarkoituksiin ym. toimiensa tueksi perustamaan Las Vegasin peliparatiisiin. Siellä miljoonat ja miljardit paitsi ryvettyvät, myös valkopeseytyvät silmänräpäyksessä. Ne paratiisinavaimet neitsyineen avautuvat myös tuonpuoleiseen periaatteella kun kolikko kirstuun kilahtaa ja aseenlipas tyhjäksi kolahtaa, sielu onnelaan vilahtaa...

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #14

Tarkoitin, että jos joku käyttää pizzeriaa vääriin tarkoituksiin, niin se ei tarkoita, että itse pizzeria-konseptissa olisi mitään epäeettistä. Epäeettinen on se, joka sitä väärin käyttää. Sama pätee uhkapeleihin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Veikon aloittama kommenttiketju tuo mieleen Breaking Bad sarja, jossa huumeita valmistettiin milloin pesulan alakerrassa, milloin huumerahoilla ostettiin autopesula. Kai ne isot rahat jonnekin on piilotettava. Stephen käytti keinona kiinteistöbisnestä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tällaistahan elämä meillä melkein kaikilla on, merkityksetöntä.
Mutta Las Vegasin ampuja koki ampuessaan ilmeisesti elämänsä suurimman nautinnon.
Totesi sitten lopuksi mielssään että paska elämä mutta tulipahan jotain tehtyä. Hyvästi katala maailma ja sitten ampui itsensä.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Saattoi siinä muutakin olla. Hitlerkin puuhasi yhtä ja toista itselleen merkityksellistä ennen bunkkeriepisodia, ja Kim Jong-un pelaa itsemurhapelia siinä missä Stalinkin pelasi. Kummallistahan se on, kun raha tai edes oma usko ja sen mukanaan tuoma oletettu taivaspaikka eivät tuo mielenrauhaa. Stalinkin olisi voinut tyytyä pappisseminaarissa petyttyään ja uskonsa menetettyään ihan vaan ryöstelemään niitä pankkeja omiin tarpeisiinsa, mutta ei se hänelle riittänyt. Piti vielä vapauttaa maailman raatajat ja päästä heidän fyyrerikseen tappamaan noin joka viidennen alamaisistaan ja mielellään vähän useamman vääräuskoisista naapurikansoista, ettei vaan häviäisi littolaiselleen/kilpailijalleen Aadolfille.

Aseteollisuus on aina houkutellut rikkaita mukaansa ja saanut usein vastakaikua. Kyllä siinä on vedottu muuhunkin kuin tuotto-odotuksiin, pyssyharrastettakin on käytetty täkynä. Samaten ovat aseiden suurkäyttäjäinstituutiot, myös laittomat armeijakunnat ja terroristijärjestöt lännessä ja idässä kiinnostuneita mahdollisimman varakkaista tukijoista - mainittakoon viime aikojen onnistumisista vaikkapa rakennusteollisuusdynastian vesa Osama bin-Laden.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Jos Paddock vastoin oletuksiamme todella olikin radikalisoitunut Isis-symppaaja, oliko kameroiden merkitys se, että ne voisivat todistaa poliisirynnäkön eli että marttyyri todella kuoli pyhässä sodassa? Ehkäpä juuri tästä syystä poliisi väittää kenties totuudenvastaisesti tyypin tehneen itsarin - silloin tämä ei olisi marttyyri eikä pääsisi allahin tykö eikä myöskään Isiksella/AbuSayyafilla olisi uskonlegitiimejä perusteita julistaa häntä marttyyriksi eikä edes sotilaakseen, mikä onkin henkiinjääneen Turun puukottajan kohtalo.

Todennäköisintä mielestäni on että Paddock kosti mafian perustamalle Las Vegasin pelidynastialle jotain, ehkä miljooniensa äkkimenetyksen tms. ja halusi sen jäävän vielä historiaankin. Miljoonien menetys turistivirran ehtyessä viikoiksikin. Saattoi rikollismielen laukaista sekin että isä oli pankkirosvo, jonka ryöstämiä miljoonia heppu syyllisyyttä tuntien pelaili, eikä likainen raha rahanpesulla oikeasti valkaistu. Mutta muitakin mahdollisuuksia on, edelleen islamistilinja on tutkimatta, mikä selvinnee ehkä naisystävän kuulustelujen avulla varmaan luotettavammin kuin Isiksen ilmoitusten perusteella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Mielenkiintoista pohdintaa.

Jokainen , joka on perehtynyt esimerkiksi USA:n presidentti Kennedyn murhan viralliseen selvitysprosessiin, tietää olla uskomatta sinisilmäisesti kaikkea viranomaisten tiedotusta ja johtopäätelmiä. Warrenin komission selvitystyö ja loppupäätelmä on irvikuva totuuden löytämisestä.

Vasta useiden vuosien ja jopa vuosikymmenien päästä alkaa totuus hahmottua, mutta tällöin päälle laskettu sumuverho myös estää ehdottomat vasta-argumentoinnit avaintodistajien kuoltua tai oudosti kadottua.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #15

Abu Sayyaf ja Isis ja muut 'oikeauskoiset' allahin maanpäälliset edustajat jotka ovat uskovinaan koraaniin kyllä voivat päättää käsiinsä saamiensa maallisten todisteiden (videokuva ym.) valossa siitä, voidaanko joku hullu julistaa propagandistisessa mielessä marttyyriksi tai järjestön soturiksi, olivatpa he sitten tai eivät missään tekemisissä niiden tai niiden uskon kanssa. En ole asiantuntija, mutta itsemurhan tehnyt ei kaiketi 'virallisen' tulkinnan mukaan kuole pyhässä sodassa ellei sen avulla esimerkiksi räjähdevyön avulla tapa samalla vääräuskoisia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minulle tuli ensimmäisenä mieleeni, kun kuulin hänen isänsä "kuuluisuudesta pankkiryöstäjänä", että poika halusi voittaa isänsä pahuudessa ja vielä roimasti ylittääkin isänsä muinaiset teot. Kenpä tietää, mihin sairas mieli voikaan yltää?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Monikin paskiainen on yrittänyt saavuttaa ja jopa ohittaa oppi-idolinsa pahuudessa. Kim Jong-un Kim Il-sungin, Stalin Leninin, Lenin Hitlerin, Putin Stalinin, ja myös muunlaisilla profeetoilla on monenkirjavia seuraajia niin hyvässä kuin pahassakin pyhinä pitämissään sodissa tai muuten vain.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Nyt olisi tärkeätä tutkia kaverin aivot tarkoin. Toivottavasti ei ampunut päätään hajalle.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Totta. Jos itse ampui, saattaahan olla että ampuja olikin poliisi, joka syöttää kertomusta itsemurhasta, jottei Isis saisi enempää vettä myllyynsä ja uskotelluksi että Paddock on heidän marttyyrinsa.

Mutta oliko kaikki vain yhdessä päässä ja vain miehen pikkuaivoissa? Naiset ovat aivokkaampina aina olleet hyviä manipuloimaan miehiä. Tälläkin 'girlfriend' Mariloulla on ollut siis useampi kierroksessa yhtä aikaakin http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20171004220043779...

Lähtömaassaan Filippiineillä toimii siis myös Isis-lonkero https://fi.wikipedia.org/wiki/Abu_Sayyaf mihin Mariloulla ei tiedetä olevan yhteyksiä enempää kuin tiedettiin hänen taustastaan muutenkaan tähän päivään mennessä. Mutta toki niitä radikalisoijia on voinut olla muitakin isossa maassa, ja luulen että ko. naisystävä onkin ihan syytön, mutta hänen tuttavansa ehkä eivät ole tai sitten ovat hekin, ja Stephen maksoi Las Vegasin mafialle vanhoja pelivelkojaan, kun isäukon ryöstämät miljoonat alkoivat loppua. Kestää ehkä kuukausia saada turistit takaisin ja pelihelvetti toimimaan samaan aikaan kun Paddock on paratiisissa neitsyittensä kanssa tai ei tai nauraa partaansa jossain viileämmässä jäiden kera on the rocks.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kaikenlaisia salaliittoteorioitakin liikkuu, mutta mahtoikohan se mies jakaa suunnitelmiaan.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/s...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #31

Mies vaikutti aika sisäänpäin kääntyneelle, joten tuskinpa jakoi. Silloin on todella vaikea selvittää syitä tapahtuneeseen.

Toimituksen poiminnat