Rosatom school leirin järjestäjänä

Nytkö Rosatom jo ottaa ohjat käsiinsä laajemminkin? Venäläinen leiri lapsille,  jotain outoa siinä on. Onko kaikki mitä naapuri täällä tekee hyväksyttävä? Jotenkin tuntuu käsittämättömälle, että Putinin leirit tulevat Suomeen. Minkälaista propagandaa niissä samalla levitetään? Uutisten mukaan ja lapsen kertomana ei käynyt leirin tarkoituksesta selville riittävästi.

Leirikoulun järjestelyistä vastaa Rosatom School, joka on käytännössä Venäjän valtion omistaman ydinvoimayhtiön Rosatomin projekti. Siihen osallistuu kouluja ja päiväkoteja kaikilta niiltä paikkakunnilta, joissa Rosatomilla on Venäjällä toimintaa.

Muutama vuosi sitten katsoimme Naši-nuorten leiriltä kertovaa ohjelmaa. Onko Rosatom -leirillä hiukan samanlaiset tavoitteet? Tuleeko näitä leirejä tänne useamminkin, kun nyt kerran ovat aloittaneet? Našin tarkoituksena on kasvattaa Venäjän eliitin nuorisoa isänmaalliseksi. Näinkö suomalaisiakin kasvatetaan naapurille uskollisiksi?

Noin kymmenkunta vuotta sitten meillä vieraili australialaisia sairaanhoitajia, jotka olivat olleet Venäjällä nuorten leirillä hoitajina muutaman viikon.  Joten tietysti tätäkin leiriä voi tarkastella monista eri näkökulmista, mutta miksi juuri ydinvoimalan alueella ja ydinvoimalan nimellä Kalajoella on venäläisten leiri, olkoonkin kansainväliseksi liputettu. Kovin kansainvälistä ei osallistujajoukko ole, kun osallistujia Suomen lisäksi on Venäjältä, Unkarista, Bulgariasta, Tšekistä ja Slovakiasta.

 Aivopesuako lopulta leirillä?

Yle uutisoi : 14 hengen suomalaisryhmän pääosan muodostavat suomalais-venäläiset nuoret. Useimpien perheillä on myös kytkös leirin järjestävään ydinvoimayhtiö Rosatomiin.

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Naši

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/seliger%20suomalainen-20318

https://yle.fi/uutiset/3-9749780

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu