Mikä saa naiset lähtemään jihadistien riveihin

Syyriaan muuttaneita naisjihadisteja on taistelijoiden riveissä. He ovat alun perin brittejä, jenkkejä, somaleja, ehkä ruotsalaisia tai suomalaisia tai  muualtakin.  He toimivat naisten moraalivartijoina. Piiskaavat naisia, joilla ei ole julkisuudessa miestä seuranaan tai saattajana, huntu on liian ohut tai eivät ole muutoin kylliksi puettuja. Naisilla on oma Khansaa osasto Raqqassa. Osaston muodostavat Syyriassa olevien ulkomaisten taistelijoiden vaimot.

 

Erään teinitytön mukaan osaston edustaja tuli testaamaan aseella osoittaen häntä tunteeko hän rukoukset, paaston ja  pään peittävän huivin.

 

Etsityin naisjihadisti on Sally Jones. Useita muitakin tunnetaan nimeltä.  Khadijah Darc tunnetaan myös nimillä Umma Isa, Muhajirah Fil Sham ja Maryam. Hän on 22-vuotias kahden lapsen äiti Lontoosta. Hän on naimisissa ruotsalaisen jihadistin Abu Bakrin kanssa. Hän  löysi miehen netin kautta. Pari muutti Syyriaan 2012.

Sally Jones entinen  punk kitaristi  Krunch bändistä ei esiinny välttämättä omalla nimellään. Hänet tunnetaan Sakinah Hussainina. Hänen menneisyyteensä kuului  myös heavy rock, magia ja noituus.

Mentyään naimisiin brittiläisen terroristin kanssa pariskunta ja Sakinahin 10-vuotias poika muuttivat Syyriaan 2013.  Mies on Jinaid Hussain, nuori jihadisti. He löysivät tosensa  netissä.  Mies, Jinaid tunnetaan myös Birminghamilaisena tietokonehakkerina. Sakinah Hussain on lähes viidenkymmenen. 

Jonesin poika on saanut uuden nimen Hamza. Hamza oli aiemmin JoJo, isän mukaan normaali lapsi, jonka äiti aivopesi. Isä ei ole nähnyt lastaan vuosiin. Pojan uskotaan osallistuvan Jihadistien kiinni ottamien ja vangitsemien ihmisten murhaamiseen. 

Sakinah Hussein järjestää tyttöjä Syyriaan taistelijoiden rinnalle. Tyttöjen houkuttelu tapahtui  The Timesin mukaan käyttäen syöttinä 17-vuotiasta ”Aishaa”,  tarkoitukseen luotua teini-ikäistä virtuaaliolentoa.  Aishaan tutustuttuaan Jones ryhtyi houkuttelemaan häntä riveihinsä lupaamalla, että  tytön synnit unohdetaan, jos tämä lähtee Syyriaan. Herkät teinit, joilta puuttuu tukea, apua ja tietoa elämästä ovat hyvä kohde. 

Mukaan suostuville tytöille lähetettään matkaa varten rahaa, ja heillä on paikka kalifaatissa.

Sakinah kuten muutkin jihadistinaiset pitävät Englantia ja Amerikkaa terroristivaltioina.

Jotta hiukan edes voisi ymmärtää miksi joku liittyy terroristeihin, olisi syytä tutkia heidän taustojaan. Jonesin tiedetään loukkaantuneen siitä, että hänen sanottiin hylänneen lapsensa.  Hänellä on useampia lapsia. Hän piti itseään hyvänä äitinä. Esimerkkinä hän piti sitä, että hänen 18-vuotias lapsensa halusi asua kotona. Naapurit katsoivat Jonesin eläneen avustuksilla, vaikka ansaitsi myyntityöllä esimerkiksi myymällä meikkejä. Sally Jones tuntui olevansekaisin jo varhain.  Naapurit panivat merkille hänen oudon elämäntyylinsä. Häntä pidettiin painajaisena, joka kiljui ja huusi ja uskoi olevansa noita.

Kuvissa hän esiintyy nunnan asussa ja ase katsojaa kohden osoitettuna. 

Tämä nainen uhkaa nyt kristittyjä Raqqassa ja vahtii muita musliminaisia. 

https://www.thesun.co.uk/news/3506363/how-isis-recruiter-sally-jones-went-from-kent-to-syria/

http://www.nydailynews.com/news/world/british-mom-lures-girls-syria-fight-isis-report-article-1.2051834

https://www.thetimes.co.uk/article/british-mother-lures-girls-to-syria-with-promise-of-an-awesome-life-m7hkstmmqnc

http://www.kentonline.co.uk/medway/news/jihadist-sally-jones-23110/

https://www.thesun.co.uk/news/1686643/ex-partner-of-punk-rock-jihadi-bride-sally-jones-believes-isis-child-executioner-seen-in-murder-video-is-his-son/

 

Kirja: The Islamic State: Combating The Caliphate Without Borders.

https://books.google.fi/books?id=Ls6PCgAAQBAJ&pg=PA190&lpg=PA190&dq=Sakinah+Hussain&source=bl&ots=zBK7JdfVCN&sig=vFyOe1YpzeEnb5LHXXOT0KMK_pI&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgmMAE#v=onepage&q=Sakinah%20Hussain&f=false

 

Hacking ISIS: How to Destroy the Cyber Jihad

https://books.google.fi/books?id=6pZgDQAAQBAJ&pg=PA34&lpg=PA34&dq=Sakinah+Hussain&source=bl&ots=Hh3r_wti94&sig=J2luF1fnEKAjke2jOTSux7cZ_Ys&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwjQ1rPok_HTAhXDYZoKHbkhAro4FBDoAQgzMAM#v=onepage&q=Sakinah%20Hussain&f=false

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu