ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Oranssit miehet metsissä

Tenholassa pisti silmään Est –rekisterein varustetut autot ja autojen katolla olevat välineet. Ne  osoittautuivat tarkemmin katsottuna pitkävartisiksi oksasahoiksi. Miehet puhuivat venäjää. Metsien miehet eivät ole vihreitä, vaan muuttuneet metsissämme oransseiksi.  

 

Heitä lie ollut runsaasti yli parikymmentä. Ruokatauko kaupan pihalla. Joku oli venäläisille tyypillisessä kyykkyryssä istunnassa auton vierellä.

 

Caruna on näköjään sivuuttanut suomalaiset työntekijät ja teettää työt ulkomaisilla. Näin tämä ulkomaisille sijoittajille rahaa tahkoava yritys osoittaa halveksuntaa suomalaisia työntekijöitä kohtaan.

Maksamme Carunalle maltaita. Viimeisimmässä kahden kuukauden sähkölaskussa Carunan osuus oli 270,30 euroa. Se on paljon. Carunan maksussa veron osuus oli 97,50.

 

 Siirtoverkkoa ei pääse karkuun vaikka sähkön kilpailuttaisi. Näin toimii tämä monopoli meidän tappioksemme. Sähkön osuus oli 234,54 euroa tammikuulta ja helmikuulta, jolloin ei edes kovin kylmää ollut.

 

Tuntuisi oikeammalle, että maksumme menisivät edes suomalaisten työmiesten palkkoihin, mutta sitä lie turha odottaa. Voitto on suurempi, kun teetetään halvemmalla työvoimalla.

 

Olen ihmetellyt metsissä kulkiessani ja sähkölinjoja katsoessani, että kaikki oksat jätetään sijoilleen. Carunan tehtävänä ei ilmeisesti ole muu kuin oksien ja puskien karsiminen.

 

Caruna sai sijoituksen myötä  valmiit sähkölinjat ja monopolin. Nyt se lypsää sähkön käyttäjiltä siirrosta ylihintaa, eikä siinä, eikä suomalaisen työvoiman syrjäyttämisessä nähdä päättäjien taholla ilmeisesti mitään väärää. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kyllä siitä lähettävä että tähän on tultu.

"Olen ihmetellyt metsissä kulkiessani ja sähkölinjoja katsoessani, että kaikki oksat jätetään sijoilleen. Carunan tehtävänä ei ilmeisesti ole muu kuin oksien ja puskien karsiminen."
Ja kun kaatavat ne puut ja pienemmätkin pajutkot niin mahottoman pitkään kantoon. Jos meinaa käyttää niitä rankoja esim. polttopuuna niin kannot on "kaadettava" uudestaan että pääsee maataloustraktorilla edes lähelle. Heille ei kuulu ajatella mitään muuta kuin että saavat puut pois linjoilta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Liekö karsintaa osallistujia ohjeistettu lainkaan vai onko ohje tehdä kaikki helpoimman ja halvimman kautta?

Mietin myös sitä toistuuko Carunan malli myös terveydenhoidossa. Ostetaan kaikki työ vanhainkoteihin ym. hoivalaitoksiin kokonaan ulkomailta siis kilpailutetaan ja suomalaisethan siinä häviävät ja työ täkäläisiltä katoaa. Tätä on nykyinen meininki.

Ulkomaisen tilapäisen työvoiman käytön määristä on vain arvauksia.

http://www.stat.fi/artikkelit/2009/art_2009-09-30_...

Toimituksen poiminnat