ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Ennakkoääniä

  • Ennakkoääniä

Oman alueen lähellä olevassa kirjastossa äänestäminen ei onnistunut, joten oli kaksi vaihtoehtoa Jakomäki tai Tapulikaupunki. Äänestys oli vielä edessä, kun Jakomäen ostoskeskuksen parkkipaikalle ajoi Pentti Arajärven äänestystunnuksilla varustettu auto. Henkilövalinnat oli tehty kotona tietyin kriteerein. Vaalikonettakin kokeiltu, mutta ei siitä apua löytynyt. 

Ennakkoäänet annettuamme  kävimme ruokaostoksilla. Hernekeittoa ja hedelmiä. Tänään syödään perinteisesti.

Pentti Arajärvi oli saapumassa vaalityöhön, kun astuimme ostarista ulos. Kättelimme ja kyselimme kuulumisia. Erityisesti kiinnosti Mitä mieltä hän on Malmin lentokentästä. Hän sanoin suoraan, että 25 000 asuntoa on tulossa lentokentän tilalle.  Silloin mieleeni tuli asuntojen alta lähtevät työpaikat.  Kerroin tavanneeni eräässä alueen liepeillä olevassa yrityksessä toimivan henkilön. Työntekijä suri sitä, että tontista vain maksetaan ei rakennuksista.. Arajärvi totesi, että lentokentän alueella olevat yrittäjät ovat kaupungin maalla, mutta ei sitä, että lentokentän rajojen ulkopuolella on myös maata ostaneita ja toimitilansa rakennuttaneita yrittäjiä, joita myös häädetään. 

Millaisten tietojen varassa  päättäjät toimivat?  Moniko  edes mahtaa tuntea koko alueen, jolle rakennuksia aiotaan?  Miten on liikennejärjestelyiden laita? Enää en usko, että niitäkään on suunnitelmissa otettu riittävästi huomioon. Jääkö Heikinlaakson ja muiden lähialueiden asukkaat liikennemottiin, kun lentokentän alue on täysin rakennettu vai tehdäänkö lentokentän alueesta eräänlainen nukkumalähiö ja ihmisten sijoituspaikka, josta ei töissä käydäkään, kun ei työpaikkojakaan haluta  säilyttää? Millainen on valittavien tulevaisuusvisio?

 

Pormestarivaalista vaihdettiin muutama sana.  Median kautta on annettu ymmärtää, että suurimmasta puolueesta tulee pormestaripuolue. Pormestarin  edelle päättäjänä nousee Arajärven mukaan virkamies eli ei pormestarilla tule olemaan valtaa kuten on ollut kaupunginjohtajalla. Sen saimme kuulla, mutta miten on todellisuudessa? Ketkä  Helsingissä jatkossa valtapuikkoja heiluttavat?

 

Äänestin ihmistä, joka puolustaa Malmin lentokentän säilyttämistä ja ymmärtää kentän arvon, joka näkee pidemmälle kuin ne, jotka alueen haluavat tuhota. Äänestin puoluetta, joka voisi olla jatkossa pormestaripuolue.

 

Anni Sinnemäki puolustaa omaa vihreää ajatteluaan toisaalla kuin Malmilla. Hän haluaa säilyttää Vartiosaaren. Siellä useamman kerran käyneenä ihmettelen valintoja. Malmin lentokentälläkin on luontoarvoja niitä ei  toisaalla olevan viherryksen takaa suostuta näkemään. Sellaiselle ei riitä ymmärrystä. En halua lähialueelle lämmitettyjä jalkakäytäviä. Haluan, että talvella luodaan lumet jalkakäytäviltäkin säännöllisesti. En halua saastuttavia bulevardeja. Haluan toki kaupungin, jossa on helppo hengittää ja jossa on viheralueita eri ilmansuunnissa. Voisi Helsingin veroprosenttiakin alentaa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Kuinka lähelle äänestyspaikkaa se Pentti autonsa parkkeerasi?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Liekö ollut noin 100 metriä tai hiukan yli.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Ajattelin vain, kun itse pysäköin numerollani (vaatimattomasti) varustetun autoni aika kauas ennakkoääntystpaikasta.
Tämä siksi,että
"Vaalilain mukaan yleisen ennakkoäänestyspaikalla tai vaalipäivän äänestyspaikalla taikka niiden välittömässä läheisyydessä ei saa äänestysaikana pitää puheita, julkipanna tai jakaa painettuja tai kirjoitettuja kehoituksia eikä muutoinkaan vaikuttaa tai yrittää vaikuttaa äänestäjien vaalivapauteen. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa, että vaalimainoksia ei tule asettaa ennakkoäänestyspaikkojen tai äänestyspaikkojen läheisyyteen niin, että voidaan katsoa niiden vaikuttavan äänestäjän valintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että vaalimainosten ei tule näkyä vaalihuoneistoon tai sen sisäänkäynnille."

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #3

Nyt en ole varma näkyikö äänestyspaikan ovelle saakka numero. Aika hyväsilmäinen saa olla jos numerosta selvän sai. Jakomäestä Tony Halme aikanaan taisi saada paljon äänestäjiä. Muistan siellä ostarin nurkilla olleen vasemmiston vaalimainosten jakajankin aiempina vuosina. No nyt ei tarvitse tuota enää murehtia.

Onnea sinulle koitokseen. Olet kyllä turhan vaatimaton, sillä eihän US:n bloggarina sinulla näy edes, että olet ehdolla.

Voisit laittaa numerosi vaikka vastaukseen tai kirjoitta blogin, josta numerosi näkyy ja ne viisi tärkeintä pointtiasi tai kymmenenkin olisi hyvä. Minä rakensin kriteerit itselleni valintaa varten.

Toimituksen poiminnat