ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Idealistien kansainvaellukset

Nyt en puhu niistä, jotka pakenevat todellista hätää. Nyt puhun niistä, jotka lähtevät etsimään unelmaansa. 

Niin ovat tehneet monet suomalaisetkin eri aikakausina. Jostakin tullut muuttovietti vei  ja sai aikaan mittavia muuttoja muualle, Venäjälle, Kanadaan, Amerikkaa, Australiaan, Ruotsiin muiden muassa. Omassa maassa ei enää nähty olevan mitään hyvää. Valtiokin  joutui aikanaan hillitsemään muuttovimmaa, kun tajuttiin, että hyvää työvoimaa lähti ja sitä olisi tarvittu täälläkin.

Tänne on tullut  muutaman vuoden aikana isoin joukoin nuoria miehiä. Heille lie kerrottu, että elämä on täällä helpompaa, kaikkea saa rahalla ja on hauskempaa kuin omassa maassa.  Elintasopakolaisuutta suurelta osalta. Edistääkö se tasa-arvoa? Edistääkö se hyvinvointia? Minkälaisia vaikutuksia voi olla, jos heidän suuret unelmat eivät toteudukaan? Vapaa liikkuvuus, Eurooppalainen arvo,  tosin toteutuu, mutta mitä sitten?

 Tällainen kysymyskin on ollut esillä: ”Onko meillä parempiosaisilla suurempi oikeus parempaan elämään kuin niillä, jotka ovat syntyneet väärään maahan?”  Mikä on väärä maa, millainen on parempi elämä?

Nuoret miehet  ovat lähteneet ennenkin liikkeelle mielikuvien perusteella. Nyt heitä puolustamaan  on asettunut täällä moni nuori nainen, jolla myös on vain mielikuvia siitä, mistä kaikessa on kyse tai ehkä osa on vain muun toiminnan puutteesta mukana. Sinisilmäiset naiset tukevat mielenosoituksella tänne tulleita ja karkotusmääräyksen saaneita tuntemattta / tietämättä  näiden nuorten miesten moraalista ja tarkoituksesta täällä. Yhteinen kielihän voi kokonaan tai suurelta osin puuttua. 

Miksi nuoret miehet eivät jää parantamaan omaa maataan ja luomaan omaa uudenlaista yhteiskuntaa ja suojelemaan omia jälkeläisiään? Sen sijaan,  mitä he saavat; sympatiaa nuorilta suomalaisilta.  Sinisilmäisinä nämä ihastuvat tummiin silmiin,  ottavat miehiä asuntoihinsa pahimmassa tapauksessa raiskaamaan naisten lapsia ja naisiakin,  halveksimaan naisia ja lopulta meidän yhteiskuntaakin, kun heidän unelmansa ja todellisuutensa ei vastaakaan sitä mielikuvaa, mikä alun perin oli. Täältä saa lähtöpasseja mieluummin tänne jo asettuneita ja työtä tekeviä perheellisiä, kuin näitä nuoria miehiä. Miksi näin on?

Viikonloppuna puhuimme Irakin Kurdistanista, jossa on turvallista ja olenhan sen huomannut siellä olevan ystäväni kuvista ja kirjoituksista. Näyttää kauniille, ja on rauhallista. Nuori kaksoiskansalainen, oli ennen joulua viikkoja Irakissa  ja on perillä  maan oloista.  

Kaikki toki eivät ole samaa maata ja samaa taustaa. Oikeita turvan tarvitsijoitakin on joukossa, niinpä se tekee tulleiden tilanteen arvioinnista vaikeaa. 

Suomalaisilla on suuri sydän ja halu auttaa, mutta koko maailmaa Suomi ei voi pelastaa. Mihin vedetään raja? Kuka sen määrää ja missä? Sitä ei mielenosoituksella voi luoda? 

Meiltä puuttuu arvokeskustelu, kenties mielenosoituksella saadaan kalasteltua vain halpaa sympatiaa, joka ei lopulta johda minnekään. Jotain muuta pitäisi tehdä ja päättäjiltäkin odottaisi jo  toimia.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Jään mielenkiinnolla odottamaan kommentteja

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Enpä tiedä halutaanko tällaiseen blogiin ottaa kantaa. Ylen Areenassa tietoa miten Suomi vuosisadan aikana nousi köyhyydestä. Olisi se temppu muillekin, muuallakin mahdollinen, jos vain voimat käytettäisiin muuhun kuin keskinäiseen kiistelyyn. Vauraus ei synny ilman tekijöitä. Se ei tule odottamalla parempaa, vaan työllä ja vaivannäöllä.
http://areena.yle.fi/1-3971590

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Irja Laamanen kirjoitti: [Miksi nuoret miehet eivät jää parantamaan omaa maataan ja luomaan omaa uudenlaista yhteiskuntaa ja suojelemaan omia jälkeläisiään? Sen sijaan, mitä he saavat; sympatiaa nuorilta suomalaisilta. Sinisilmäisinä nämä ihastuvat tummiin silmiin, ottavat miehiä asuntoihinsa pahimmassa tapauksessa raiskaamaan naisten lapsia ja naisiakin, halveksimaan naisia ja lopulta meidän yhteiskuntaakin, kun heidän unelmansa ja todellisuutensa ei vastaakaan sitä mielikuvaa, mikä alun perin oli. Täältä saa lähtöpasseja mieluummin tänne jo asettuneita ja työtä tekeviä perheellisiä, kuin näitä nuoria miehiä. Miksi näin on?],

-Irja,kirjoitat rehellisesti asiasta. Nykyään se ei ole muotia ja eteenkin tästä aiheesta, joten kukaan ei uskalla tulla kommentoimaan, koska pelkäävät!!!, että leimataan rasistiksi! Kummalliseksi meni nykypäiväinen maailma.Tämä on ilmiö koko Euroopassa. Netissä liikkuu videoita teemana :" Pakolaiset raiskaavat Eurooppaa".

Kun sinisilmäiset ihastuvat tummaan silmiin, niin syntyy seuraava tummasilminen sukupolvi, koska tutkijoitten mukaan tumma veri voittaa avioliitossa.Seuraava sukupolvi on vielä tummempi, joten Suomen ja koko Euroopan tulevaisuus tulee olemaan islamistinen. Näköjään tummasilmisillä ovat omat tavoitteet ja en syytä heitä mistään.
Sinisilmäinen ottaa luotettavasti vastaan tummasilmisen ajattelematta oman maan tulevaisuutta.
Tietääkö sinisilmäinen nainen,että tummasilmäisellä hänen uskonnon mukaan nainen on alempi olento kuin mies ja hän saa lyödä naista hänen uskontonsa mukaan.Lisäksi hänellä voi olla jopa 4 vaimoa tai niin monta kuin hän pystyy taloudellisesti pitämään, mutta ne ovat tosin sitten kaikki tasa-arvoisia keskenään.Onhan se hyvä asia, ainakin!

Oikein hyvää päivää Irja sinulle! Nautitaan nyt kevääntulosta!

-------

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #3

Korkein oikeus käsittelee tänään maanantaina Suomen ensimmäistä epäiltyä kunniamurhan valmistelujuttua. Nuori irakilaismies kiistää syytteen sisarensa surman valmistelusta.

Tämä ei ole kulttuuriimme kuuluvaa käytöstä: Oikeuden mukaan 22-vuotias irakilaismies oli pahoinpidellyt itseään neljä vuotta nuorempaa siskoaan repimällä tätä hiuksista ja lyömällä esimerkiksi vesipiipun varrella. Irakilaismies on saanut Irakissa olevalta isältään ohjeen tappaa sisarensa sillä perusteella, että sisko ei noudata kulttuurista ja uskonnosta aiheutuvia sääntöjä. Tyttö on tavannut koulukavereitaan koulumatkoilla, keskustellut myös poikien kanssa ja hän pukeutuu länsimaalaisesti.
http://yle.fi/uutiset/3-9503037

Toista kulttuuria edustava nainen voi olla vieläkin huonommassa ja halvemmassa asemassa.

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen Vastaus kommenttiin #7

Irja Laamanen kirjoitti: [Toista kulttuuria edustava nainen voi olla vieläkin huonommassa ja halvemmassa asemassa.],

- Todennäköisesti.Nainen kun nainen on siinä kulttuurissa "alempi olento kuin mies ja hän saa lyödä naista...", joten armoa on varmasti turhaa odottaa jos joutuu kosketukseen sellaiseen kulttuuriin.
On järkyttävää julmaa tuon irakilaismiehen sanoma tuolla yle.fi uutisissa! Meidän on vaikea ymmärtää!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #8

Minulla on monta ystävää, jotka ovat muslimeja. Heitä en koe millään lailla äärivoimiin kuuluviksi, vaan todella mukaviksi ihmisiksi, joiden kanssa voi keskustella kaikenlaisista asioita myös islamista ihan rauhallisesti ja myönteisesti. Ihmisiä ei voi niputtaa, vaan pitää tarkastella yksilöinä ja sitähän varmasti maahanmuuttoviratokin tekee..

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Olisi mielenkiintoista nähdä määrät muslimimies-suomalaisnainen vs suomalaismies-musliminainen jakaumasta....

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Tuskin sellaista tietoa mistään löytyy.Väestöliiton Perhebarometri-2012 sivulta on tietoa vain kaksikulttuuristen avioliittojen osuudesta parisuhteessa Suomessa.

https://vaestoliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/f60d3f...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ensimmäisenä muslimimiehelle tarjotaan liittoa vanhempien valitseman kumppanin kanssa. Tiedän, että siihen ei esimerkiksi kurditaustaisen tarvitse välttämättä suostua ja mies voi avioitua suomalaisen naisen kanssa. Paljoko näitä liittoja lie, siitä tuskin on tietoja.
Musliminaisen on huomattavasti vaikeampi mennä naimisiin toisen uskontokunnan edustajan kanssa.

Tämä on tullut minulle myös tutuksi: Islam korostaa, että avioliiton ei tule perustua fyysiselle vetovoimalle, joka on kuitenkin ohimenevää, vaan samankaltaiselle elämänasenteelle ja yhteensopivalle luonteenlaadulle.

Täällä vielä shiioille avioliittoon liittyviä ohjeita ja keiden kanssa voi avioitua ja keiden ei.

Shiiamuslimi-mies voi naida: Shiiamuslimi-naisen ja ei-shiiamuslimi-naisen. Jos on kuitenkin vaara joutua harhaan, se on haram.

Hän voi myös naida juutalaisen tai kristityn naisen, mutta vain mut’a-avioliittoon. Kuitenkaan hän ei voi naida naista mistään muusta uskonnosta.

Shiiamuslimi-nainen voi naida: shiiamuslimi-miehen tai ei-shiiamuslimi-miehen, kuitenkin on parempi olla tekemättä niin, ja jos on vaara joutua harhaan, se on haram. Kuitenkaan hän ei voi naida ei-muslimimiestä.

http://www.shiaislam.info/avioliitto-opas/avioliit...

Sunneilla lie omat ohjeet?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Voisimme maahanmuuttajien kotoutuksessa ottaa oppia kengursujen maasta. Australian valtiolla on erillinen yhtiö Special Broadcasting Service, SBS, joka huolehtii maahanmuuttajien tiedontarpeesta. SBS:n radiolähetyksiä on yli 70 kielellä. Niiden joukossa on suomen kieli. Tiedän tämän hyvin, koska kävin jo 1980-luvulla studioilla Sydneyssä ja Melbournessa avustamassa noita ohjelmia. Nyttemmin olen neljännesvuosisadan ajan avustnut ohjelmia Suomesta käsin.

Noita SBS-lähetyksiä valmistaa nykyään Sydneyssä Karl Mattas. Viikoittaisessa tunnin mittaisessa lähetyksessä on erinomainen tiivis katsaus Australian ja maailman tapahtumista. Ohjelmissa jaetaan myös tärkeää käytännön tietoa Australian lainsäädännöstä ja muusta. Tärkeällä paikalla ovat tietenkin myös suomalaissiirtolaisten toiminnot.

Nykyisenä digiradioaikana näita SBS:n maahanmuuttajaradiolähetyksiä voi kuunnella milloin hyvänsä jopa Suomessa asti. Tuoreimman lähetyksen voi kuunnella tästä:
http://www.sbs.com.au/yourlanguage/finnish/audiohi...
SBS Radiolla on myös Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/sbs.finnish?fref=ts

Yle palvelee venäjänkielisiä mamuja, ei muita.
Meillä Suomessa Ylellä on maahanmuuttajille suunnattuja lähtyksiä nykyään venäjän kielellä. Olin tuottajana panemassa alulle tuota toimintaa v. 1990. Nykyään ohjelmaa on radiossa ja televisiossa. Venäjäksi on myös hyvät nettisivut: http://yle.fi/uutiset/osasto/novosti/

Suomen olisi viisasta aloittaa radiolähetykset vaikkapa somalin, arabian ja kurdin kielillä, jotta hiljattain saapuneet ja vielä suomen tai ruotsin kieliä hallitsemattomat maahanmuuttajat oppisivat nopeasti ymmärtämään, millaiseen maahan ovat saapuneet. Se maksaisi jonkin verran. Mutta kotoutuminen nopeutuisi. Saisimme ennen pitkää Suomen olosuhteet hyvin tuntevia maahanmuuttajia työelämän tarpeisiin. Venäjänkieliset lähetykset olisivat hyvänä mallina.

Yle on jo ottanut maahanmuuttajia ohjelmia tekemään - mutta suomen kielellä. Yle Puheesta kuuntelin hiljattain ohjelmaa otsikolla Mahadura & Özberkan, jossa maahanmuuttajanaiset haastattelivat suomenruotsalaisia.

Tällainen ohjelmamuoto on hyvin tarpeellinen. Suomalaisten on terveellistä ja tärkeää tietää, miten tänne jo jokseenkin kotoutuneet "uussuomalaiset" kansalaiset näkevät ja kokevat tämän maan. Tämä vähentäisi esimerkiksi suomalaisten ja muslimien väärinkäsityksiä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Hyviä ehdotuksia ja voisi lähetyksiin pistetty raha olla hyödyllisessä käytössä. Tietoa tänne tulevat tarvitsevat ja tarvitsevat täällä olevatkin tietoa tänne muuttaneista. Paras keino karsia ennakkoluuloja.

Minulla on monta kurdiystävää ja olen oppinut paljon heiltä. Hyvin sydämellisiä ihmisiä. Ajattelumme käy hyvin yksiin. Tosiasia tietysti on, että menee pitkään ennen kuin juuri muuttaneen kanssa päästää vastaavaan tilanteeseen. Kielen oppiminen on a ja o. Saddamia pakoon tullut ystäväni oppi pikkukakkosia lastensa kanssa katsomalla kielen. Voisi se radiokin olla yksi oppimisen kanava.

Toimituksen poiminnat