ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kuiluko kansalaisten ja poliitikkojen välissä

Uskoin kuten moni muukin, että oikealla ravinnolla, liikunnalla ja hyvillä ihmissuhteilla sekä toisia  hyödyttävällä toiminnalla selviäisin läpi elämäni. Toivoin aikani täytyttyä helppoa irtoamista ajasta. 

 

Nyt yllättävä sairaus vie minuudesta pala palata osia pois samalla tarve ymmärtää tähän liittyvää laajemmin on kasvanut.

 

Ymmärrykseni oli vajaa. Se on selvä. Kaikille ei ole mahdollista välttyä  yllättäviltä sairauksilta, vaikka kuinka terveellisesti eläisiItse ei vain aina voi vaikuttaa.

 

.Jokin, onko se sattuma, onko se pienikin virhe elämässä tai kohtaloksiko sitä kutsuisi voi puuttua elämäpeliin.

 

Kohdalleni  osui se  jokin, mistä seurauksena on muutos perimääni. DNA:hani. Luuytimeni alkoi purkaa virheellistä materiaalia., siksi solujen tuotantoa, kuin tehdastsa konsanaan,   on kahdesti ajetu alas.

 

Olen kiitollinen yhteiskunnalle, joka maksaa osin kalliit lääkkeni ja osan hoitokulujani. Ilman yhteiskunnan panosta tilanne olisi kestämätön. Näiden kokemusten seurauksena olen korvauksista. Korvauksiin  ei pitäis vähentää, päinvastoin Niitä voisi myös porrastaa, pienemmät tulot iomooat korvausosuudet. Kalliit lääkkeet vievät muutoinkin kärsivän ihmisen katastrofin partaalle. Miten selviää kaikesta, jos joutuu tekemään velkaa tai menettää sairastaessa ansiotulonsa,

 

Tämä aihe tuli esille sairaalan sosiaalitilassa, jossa keski-ikäinen perheenis,  perheensä toimeentulosta pääasiassa vastaava, koki  perheensä talouden heikentyneen merkittävästi sairastumisensa useurauksena.

 

Kallis itse hankittu,KELA-korvattu lääke on iso kustannuserä, josta ei kenties ilman ulkopuolista apua selviä ellei elämänsä aikana ole osannut varautua yllättäviin menoihin. Se herätti minutkin. 

 

Mistä sairaus tai vammaisuus  johtuvat, ketä tai mitä syyttää? On asioita, joihin ihminen ei hyvästä tai pahasta tahdostaankaan voi vaikuttaa. Vakava sairaus, joka on peritty tai elämän aikana työn tai muiden syiden seurauksena kehittynyt kuuluu tällaisiin.

 

Kun sikiö jo kohdussa tai lapsi synnytyksessä  tai ihminen myöhemmin on vammautunut, ei Suomen kaltaisen yhteiskunnan soisi  ylimäärästä rangaistusta antavan. vaan huolehtivan siitä, että  elinolot ova inhimilliset.

 

Eduskunnassa  poliitikoille kuin työntekijöillekin on tarjolla muita paremmat terveyspalvelut ja muut edut. Viekö kaikki se hyvä inhimillisyyttä?

 

Välillämme on iso kuilu, löytyykö sen yli ymmärryksen silta?

 

Tihrustamalla ja yhden silmä varassa tuotettua tekstiä. Kirjoitin tätä Wordin tekstikoolla 25. Onneksi ajoissa tuli opeteltua kymmensormijärjestelmä.. 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Onko kalliilla lääkkeillä kuluttajansuoja? Saako lääkkeen hankkija epäsopivaksi havaitusta lääkkeestä rahat takaisin tai jonkinlaisen korvauksen, jos se ei sovikaan hänen muiden lääkkeiden oheen tai yksinkään. Tappio on nimittäin merkittävä, jos lääke maksa ilman KELA-korvausta esimerkiksi sadoista euroista vaikkapa 1500 euroon tai enemmänkin.

Toimituksen poiminnat