ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Veroparatiisien salaisuudet paljastuvat

Veroparatiiseja on kaikkialla maailmassa.  Suomalaisten varoja on paratiisien kätköissä. Tietovuodot paljastavat, kuinka veroparatiisit toimivat ja miten miljardit katoavat verottajan ulottumattomiin. Veroparatiisien tärkein myyntituote on salaisuus.

 

Nordea on perustanut asiakkailleen satoja veroparatiisiyhtiöitä. Yhtiöiden johtajina toimii bulvaaneja. Tiedot ovat osa mittavaa veroparatiiseja koskevaa tietovuotoa, jossa sadat toimittajat eri puolilta maailmaa ovat tutkineet valtavaa määrää asiakirjoja.

 

Tutkiva journalismi löytää haluamansa ja vuotaa tiedot julki. Yli 160 osallistujaa 65 maasta. Suomesta Yle on mukana tekemässä perusteellista tutkimusta  merkityksellisistä asioista,  ilmiöistä, tapahtumista ja ihmisistä maailmassa.  Veroparatiisit on vain yksi sen aiheista, mutta juuri tällä hetkellä ajankohtainen.

 

Delawaren osavaltiossa on toimistorakennus, josta käsin toimii tutkivien toimittajien selvitysten mukaan noin 300 000 yritystä.

 

Yle: "Kuudella suurimmalla työeläkevakuuttajalla on sijoituksia verokeitaiden kautta yli 40 miljardilla eurolla." Mikä on lopullinen totuus?

 

Tietovuodot nakertanevat veroparatiisejä. Mitä tekevät poliitikot? Mille  huominen näyttää? Miten paljon tietoa tulee julki? Ehditäänkö ylemmältä taholta sulkea vuotojen hanat?

 

https://www.icij.org/about

http://yle.fi/uutiset/analyysi_tietovuodot_nakertavat_veroparatiiseja/8780884

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mikä erottaan rahanpesun ja veroparatiisit toisistaan vai erottaako mikään? Rahat saatetaan tavallisten kansalaisten ulottumattomiin. Hankitaan kalliita jahteja, yksityisiä lentokoneita, taidetta taidehuutokaupoista, säilötään paratiisiin loput. Syntyy vahinkoa, joka näkyy vain tavallisen ihmisen elämässä ja verotuksen nousuna.

http://www.theguardian.com/news/2016/apr/03/a-worl...

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

Asia itsessään ei omaa niinkään suurta uutisarvoa, mutta se mikä tulee olemaan todella mielenkiintoista, on miten pyykki pestään. Tarkkuutta vaaditaan myös siinä, että mikä on laillista ja mikä laitonta - on varottava oikeusmurhia.

Jokin sisäinen ääni sanoo enteellisesti:

"Meillä Suomessa on päädytty salaamaan lista sadaksi vuodeksi".

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Odotan mielenkiinnolla poliitikkojen reaktioita, sillä heidän suhtautumisestaan ja moraalistaan on nyt myös kyse.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Esko Seppäsen mukaan Kokoomus on syypää tähän ja suurimmat veronkiertäjät ovat kokoomuslaisia Stubbin kavereita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Lepomäen jos ei kavereita niin ihannekansalaisia.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Kuten myös - mielenkiintoni kohdistuu erityisesti Anne Berneriin ja Lenita Toivakkaan. Menneen viikon Perjantai -ohjelmassa ministeri Berner puhui kuin robotti - mikään hänen sanomansa ei kolahtanut, vaikka vetosikin tehneensä työtä lapsesta lähtien pappansa yhtössä 0,50 centin korvausta vastaan.

Poliitikko kiemurtelee aina vastuusta, ei vastaa suoraan kysymykseen suorasti, vaan muuntaen totuuden itselleen suotuisaksi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen
Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

No jaa, kyllähän se on tiedetty, että tätä tapahtuu mutta maailmalla pääuutinen on selkeä näyttö monen huippupolitikon, Islannista Kremliin, sotkeentumisesta rahanpesuun. Twitter oikein kiehuu uusista tiedoista...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Jokohan Nalle W:ta on haastateltu tästä Nordean uudesta "sijoituspalvelusta"?
- Är det fint system?

Miten reagoivat Nordean asiakkaat?

http://jormanordin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214858...

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Tämän vuodon tietolähteenä on yksi Panamalainen asianajotoimisto. Tulee mieleen se, että tässä on kysymys jonkinlaisesta mustamaalauksesta. Kenties tuon asianajotoimiston asiakkaina on sellaisia tahoja, joita jokin toinen taho haluaa saada huonoon valoon. Tuskin tämä vuoto ihan pyyteetöntä hyväntekeväisyyttä on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihan sama. Hyvähän se vuoto kuitenkin on.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vuodon esilletuoneet ovat verkostona toimineet ja selvittävät muutakin maailmanlaajuisesti merkittävää. Hyvä, että tällaista yhteistoimintaa on. Ehkä maailma muuttuu paremmaksi tavallisille ihmisillekin?

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko sekä Georgian entinen pääministeri Bidzina Ivanishvili. Listalta löytyy kivoja nimiä. Suomi paljastuksia odotellessa.

"Panamasta vuotaneiden asiakirjojen suurimpia yllätyksiä on Sigmundur David Gunnlaugssonin nimen esiinnousu. Islannin pääministerillä on yhdessä vaimonsa kanssa ollut Brittiläisillä Neitsytsaarilla yritys nimeltään Wintris. "

http://yle.fi/uutiset/poroshenko_ivanishvili_ja_me...

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/11/10/junckerin-...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Poliitikoillakaan ei ehkä puhtaita marjoja pussissa muuallakaan kuin mitä on jo paljastettu. Vähitellen avautuvat tietolähteet.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Niko Haapaniemi

Miten satuitkin löytämään kommenttisi avaukseen Ukrainasta ja Georgiasta ne päärikolliset ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Venäjätrollit haluavat vain pelotella. Pelon kylväjiä. Hyvä, sanavalmis huomio Varsiolta. Venäjätrollien ääretön eksotismi vie helposti sanat suusta.
Todella eksoottista käydä jotain Putinin privataisteluita suomalaisella keskustelupalstalla jossa ollaan huolissaan oman talouden kuoppaajista.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi Vastaus kommenttiin #20

Pakko sanoa, että alan olla huolissani sinusta. Olet aika surullinen tapaus.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi

"
Niko Haapaniemi

Miten satuitkin löytämään kommenttisi avaukseen Ukrainasta ja Georgiasta ne päärikolliset ?
"

Jos vähäsen käyttelee harmaita soluja, niin olivat ensimmäiset uutisoinnit ylellä jotka hyppäsivät silmiin Lionel Messin ja Islannin pääministerin lisäksi.
Ukrainan tapaus tosin ei ollut yllätys. Venäjämielinen roisto oligarkki vaihdettiin länsimieliseen roisto oligarkkiin. Samaa porukkaa eriväreissä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #35

Eikö Niko "silmiisi hypännyt" uutisoinnissa Putinin kuva ja maininta, että hänen sukulaisiaan ja lähipiiriään on pilvin pimein paljastuneissa listoissa?

Asia Putinia koskien sinällään ei kyllä ollut mikään uutinen.

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi Vastaus kommenttiin #55

"Eikö Niko "silmiisi hypännyt" uutisoinnissa Putinin kuva ja maininta, että hänen sukulaisiaan ja lähipiiriään on pilvin pimein paljastuneissa listoissa?"

Eipä se voinut olla hyppäämättä. Senverran pontevasti sitä mainostetaan. Tuliko se jollekin uutisena että Venäläisiä vaikuttajia ja oligarkeja listalta löytyy? Putinin kuva on ollut samaa kastia kuin Sipilän kuva Expressenissä. Kummallakaan ei taida olla nimi listassa? Älä käsitä väärin. Molemmat Kiertelee kait veroja, mutta nimet ei ole tässä listassa mistä keskustelu on auki.

Senverran tosin täytyy kysyä koska näköjään tiedät listan sisällön paremmin niin että en ole "pilvinpimein" uutisia nähnyt? Veljekset Rotenberg, Timtšenko, Sergei Roldugini. Oliko jotain minkä olen ohittanut?
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/03/vladimir-p...

Käyttäjän NikoHaapaniemi kuva
Niko Haapaniemi Vastaus kommenttiin #56

Suurin uutinen tämän draaman keskellä on ollut yllättäen kolme Islannin nykyistä ministeriä: pääministeri, valtionvarainministeri ja sisäministeri.
Banaanivaltiot tai Venäjä eivät ole yllättäneet. Saudikuninkaat olivat itsestäänselvyys. Cameronin isä ei tullut yllätyksenä miehen taustan tietäen.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/04/grafiikka-...

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Suomessa jahdataan tavallisia duunareita - jos mätkyjä ei hoideta, olet ulosotossa. Jokainen centti peritään, vaikka keinot maksaa olisivat heikot. Erään verovirkailijan hiljainen hyväksyntä kuului myös siinä, että pikavipeilläkin saa maksaa, kunhan maksaa.

Suurin ongelmahan tässä on se, että jokaisen maan oma talous kurjistuu ja kansalaisten oikeusturva kapenee (leikkaukset, verojen korotukset, palvelujen alasajo).

Onkin mielenkiintoista nähdä tämän illan MOT - tutiseeko jo housunpuntit tietyillä tahoilla. Miten livahtaa kuin koira veräjästä?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Mirjami, moni varmasti odottelee illan MOTia, mutta paljastuuko enemmän kuin nyt jo tiedetään? Mitä sitten, kun suomalaisia löytyy listoilta? Onko keinoja saada rahat ja verot niistä tänne? Ruotsissahan pyydettiin ulkomaille tallentaneita palauttamaan rahat ja niin osa ainakin äveriäistä teki. Onko Ruotsi nyt puhtaampi maa?

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Aamun tv:ssa toimittaja totesi, että varmaa on, että jokin muutos tästä seuraa - mikä, on vaikea tietää! Nythän meidän oikeistolainen hallituspolitiikka on arvoitus. Toisaalta esiinnytään moraalisena ja ettisiä arvoja puolustaen, mutta teot kertovat muuta. Luottamus on mennyt.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #22

Löysin Sirpa Pietikäisen kommentteja aiheesta.

EU-parlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) sanoo, että veronkierto voitaisiin katkaista muutamassa kuukaudessa, jos EU-maat haluaisivat. Keinot ovat olemassa, mutta toistaiseksi EU-johtajilta ei ole löytynyt riittävästi poliittista tahtoa, hän sanoo.
– Nämä ovat helposti toteuttavissa, mutta tätä vain vatvotaan ja vatvotaan. Joka ikinen pääministeri pitäisi laittaa siitä vastuuseen. Miksi annatte tämän jatkua, Pietikäinen ihmettelee.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/pietikainen%20...

Niin miksi Sipilä ja muut hallituksessa, miksi ette tee tälle mitään?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

3 vuotta sitten "luotettava media" uutisoi:
"Putinin nimi oli tallennettu KRP:n järjestäytyneiden rikollisryhmien jäsenrekisteriin. Kaksi viikkoa sitten selvisi, että Putinin nimi oli kirjattu myös poliisin salaiseen epäiltyjen rekisteriin."
Ja heti perään tätä nimitettiin "virhemerkinnäksi".
---
Nyt tarvittaisiin parinkymmenen päätoimittajan julkilausma siitä, miksi media salaa asiaoita tai tekee huonosti kotiläksynsä ja taustoituksensa. Erkki Tuomiojakin voisi kertoa, mihin hänen tietonsa perustuvat:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000060218...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Venäläinen " lääkefirmassa" it-tehtävissä toiminut ystäväni kertoi jo vuosia sitten miten hän näki miljoonien katoavan. Kun hän otti asian esille, hänelle sanottiin, että ei hänen niistä tarvitse välittää. Venäläiset osaavat kieltää totuuksia. Kaveri ei jatkanut tuossa firmassa, jossa rahoja juoksutettiin syrjään.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kun herrat rötöstelee, ei ne voi kansalaisiltakaan mitään vaatia. Eli tämä vapauttaa meidät kaikista valtion suunnittelemista leikkauksista. Jihuu, painajainen ohi.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Näinhän sitä voisi olettaa, mutta annas olla, jos Maija tai Matti Meikäläinen ns. 'laillisesti' rötöstelee, niin eiköhän jo kiiltonappiset ole ovella.

Kela on hyvä siinä, että kaikki liikaa maksettu peritään pikimmiten, vaikka vääryydellä! Näinhän kävi esim. jokunen vuosi sitten opintotukien ulosmittauksessa.

Vaikka opiskelijalla oli osamaksusopimus voimassa, niin se ei pätenytkään, kun opiskelija sattui saamaan roposia veropalautuksina. Kelan kylmä käsi kaapaisi köyhän opiskelijan joulurahat kokonaisuudessaan. Joutuivat sittemmin myöntämään virheensä, mutta rahoja ei kylläkään palautettu.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

MOT-toimittaja viittasi jo siihen, että voidaanko kansalaisilta talouskuria vaatia tässä tilanteessa. Vaikka veroparatiisirahat palautettaisiin täysmääräisesti ja rötösherrat istuisi vankilassa lopun ikänsä, tuskin paineet valtiontaloutta kohden olennaisesti vähenee.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #28

AY-liikkeeltäkin puolet ryövätyistä takaisin valtiolle ja sitten säätiöt vaikka vain 10 prosentin verolle. Niissähän rahaan lepää isot summat.

Tänään katsoin YLE.veroa, joka minulle lankesi. Sehän otetaan bruttotuloista. Ei tietysti mikään mahdoton summa, kun vertaa vaikka maksullisiin kanaviin. Sieltä sitten saamme näitä paljastuksia, joista kaikki eivät selvästikään pidä. Huomasin veroparatiisien puluetelua fb:ssäkin. Iso raha ei hevillä anna senttiäkään mihinkään, ei edes hyväntekeväisyyteen. Jenkeissä siihen on sentään totuttu. Varakkaat rahoittavat infraa, entäs täällä, ei niin mitään.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Mielenkiintoista tämän aamun Panaman veronkiertouutisoinnissa on ollut, että siinä on keskitytty panamalaisiin venäläisiin, jotka eivät varmasti ketään yllätä. Venäläisten veronkierrosta emme myöskään kärsi.

Suomessa suomalaisia kiinnostavat Panaman suomalaiset veroparasiitit. Heidän veronsa ovat meiltä Suomesta poissa. Osin heistä johtuen meillä on nyt maassa kestävyysvaje, jota nyt leikkauksin ja veronkorotuksin yritetään kuroa umpeen. . Tämä on toki vielä pieni osa sitä ongelmakenttää, kun puhutaan suomalaisten varojen piilottelusta, veronkierrosta tai aggressiivisesta verosuunnittelusta. Mutta jostakinhan on lähdettävä. Illalla alamme kuulla myös suomalaisia nimiä.

Suomalaisia nimiä esiin, kiitos!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olisikin hauska tietää miten isoista menetyksistä ja kattamisen tarpeista on kyse. Kukahan senkin selvittäisi. Pienet tulo isot menot, isot tulot pienet menot. Suhteetonta.

Käyttäjän amgs kuva

Irja, lainasin kirjastosta Jyri Hannisen kirjan ja siellä on sellaisia paljastuksia, jotka voivat löytyä Ylen televisio-ohjelmasta. Hannisen kirjassa ovat Attendo, Mehiläinen, Nordea ja myös Kimi Raikkonen, Finnair (toisin ei suoraa verosuunnittelua, mutta edistämässä sitä)!
Veroparatiisiyhtiöistä on tiedetty jo kauan. Muistaakseni Jutta Urpilainen valtiovarainministerinä lupasi puuttua asiaan, kun tuli tiettyjen firmojen touhut esiin. Mitään ei ole tapahtunut.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuskin Ana tapahtuu nyttenkään mitään. Kyllä tällaiset asiat kahdessa viikossa unohtuvat. Paljon puhetta, vähän toimia. Tähän ollaan jo totuttu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#33. Maailman ja maan tapa jatkuu jatkumistaan hyssyttelyjen ja suojelujen vuoksi. Panokset ovat niin isot likaisessa pelissä. Valta pyhittää keinot ja sulkee suut kaikkialla.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

YLE ei tule ikinä julkaisemaan koko listaa? Aika venäläisten mustamaalaamista on tämä nyt.

Eiköhän joku muu tee sen onneksi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hijattain saamani kirjeen mukaan minulla on tili Nordeassa ja Nordea yksinkertaistaa juridista rakennettaan eli tyttäret fuusioidaan ruotsalaiseen emoon. Voisi Nordeassa olla jotain muutakin yksinkertaistettavaa, eilisen uutisten mukaan. Jo Nordean synty Suomen haaran osalta SYP:stä ja KOP:sta lähtien näyttää melko monimutkaiselta kähminnältä. Taidankin käydä yksinkertaistamassa Nordeaa ja irtisanon tilin, jolla ei ole ollut toimintaa sitten opintolainan maksujen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jouni Halonen

Oletko maksanut pankille tilinhoitomaksia, vaikka tiliä et käytä ?

Suomalaisilla pankkitileillä lojuu jopa 80 miljoonaa euroa, joita kukaan ei käytä.

Valtiovarainministeriön mukaan joitakin näistä nukkuvista tileistä ei ole käytetty sataan vuoteen.

Tällä hetkellä Suomessa unohdetut rahat jäävät pankin rahastoon määrättömän pitkäksi ajaksi. Koronmaksu loppuu, kun tili on ollut käyttämättä kymmenen vuotta. Talletuksen arvo pienenee vähitellen inflaation vaikutuksesta.

http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/05/17/ts-80-...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuo raha ei tee töitä, mutta ehkä pankki siitä jotenkin hyötyy. Eihän tileistä isoja summia edes kerralla pääse nostamaan, jos vaikka haluaisi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei siellä rahaa ole enkä ole sen vuoksi mitään maksujakaan maksanut, ajattelin säästää Nordean tietokoneiden muistia eli yksinkertaistaa. Eipä muuten ole tarvinut maksaa mitään maksuja nykyiselläkään aktiivisilla tileillä eräässä toisessa pankissa.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Pientä myrskyä laineilla ja muutaman viikon päästä homma jatkuu kuten ennen. Mikään ei muutu, tulee hienoja korulauseita ja puheita kyllä piisaa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Päivän sääkin on puheenaihe ja unohtuu, kun huominen koittaa. Onko edes meidän vallassamme, että puhe jatkuisi ja saisi aikaan tekoja ja luottamuksen uuden tulemisen?

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Suomen ongelma on se, ettei sinne tai siis tonne veroparatiiseihin ole hirveesti tunkua kun kaikki on jo verotettu eli heikko kansallisomaisuus per kapita. Tyhjästä on huono nyhjäistä. Ylitehokas verotus itse asiassa köyhdyttää maata nopeammin kuin lainalla voidaan kattaa.. Harmaa talous pitäisi saada yleisemmäksi, jotta edes jollain olisi jotain ja puskuria pahan päivän varalle kun euroero iskee. Esim. Italiassa kansallisomaisuus / henkilö tupla Suomeen verrattuna vaikka BKT olisi "heikompi".

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Niin kauan kun sallimme kansallisomaisuutemme ryöstöt, kaivoksista otettavat mineraalit ym., jää suomi nuolemaan näppejään ja köyhänä pysyy. Vain harva rikastuu, joko omin voimin tai muilta vieden. Johtajien bonukset pois. Ei niitä maksettu 1980- luvulla eikä sitä ennenkään. Johtajien väliset erotkin ovat revähtäneet. Toista oli ennen. Palkka ja tulos olivat tasapainossa nyt ei enää niin ole. Eivätkä johtajat osaa enää johtaa niin, että uutta syntyisi, vaan tekevät tulosta pistämällä väkeä ulos. Suunta on ihan vino. Rahat veroparatiisissa eivät tuota Suomessa yhtään mitään. Investointiin ne pitäisi käyttää. Sitähän nuo poliitikotkin jauhavat, mutta.......

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#40. Talouden virhesuuntaus: elämme nyt lyhytnäköistä, ahneen kvartaalitalouden ulosmittaustaloutta. Maan etu ja kansantalouden sekä tuotannon pitkäjänteinen kehittäminen sekä investoinnit jäävät tässä kokonaan unohduksiin.

Välinpitämättömyys, vastuuttomuus ja yhteistyökyvyttömyys sekä jatkuva vaalikeskeinen populistinen poukkoilun politiikka paheina. Rationaalinen taloudenhoito ja budjetointi jäävät tuollaisessa gallup- ja intressipolitiikassa sivuraiteelle.

Platon: "Demokratian heikkous on riitelevät puolueet." Nyt vielä niiden lisänä perinteisten kolmen valtiomahdin yläpuolelle pyrkivät ja jopa nousseet korporaatiot lisämaustajana sekametelisoppaa hämmentämässä ja maan taloutta tahallaan jarruttamassa kiristystoimillaan ja uhkauksillaan. Eli mitä useampi kokki sitä huonompi soppa!

Veroparatiisisuhmurointi on kansainvälistä suunniteltua ja verkostoitunutta rikollista toimintaa. Moninkertaiset veronkorotukset sanktioiksi ja erotus viroista luottamusaseman väärinkäytöksen ja epäeettisen, veronkierto- toiminnan jopa korruptionkin vuoksi. Valkokaulus-/piilorikollisuuttakin. Intellektuaalista väärennöstäkin näköjään tekstin, ajankohdan ja allekirjoitusten muuttamisineen jopa vuosia sitten kuolleen nimissä. Tuomittava törkeänä järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan tehtynä rikoksena.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #45

Joku pitää veroparatiisiin tallentamista laillisena, kun oma verottaja saa siitä tiedon. Kuinka paljon sitten on laittomuutta siellä? Siitä ei ehkä koskaan selvää saa. MOT kuitenkin antoi melkoista kuvaa lain toisella puolella toimijoista. Miksi puhdas raha hakeutuisi rikollisen rahan ja toimijoiden sekaan?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #46

#46. Valta ja raha ovat naimissa keskenään ja yhdistävänä harrastuksena näillä ahneilla ja viekkailla plutokraattisilla pelureilla.

Porsaanreikien asiantuntijat - lainoppineet ja kirjanpitoekspertit - löytävät aina verosuunnittelussa kikkoja, miten kiertää veroja. Joissakin piireissä veronkierto on hyväksyttyä kansallisurheilua ja veropakolaisuutta esimerkiksi Portugaliin ym. veroparatiisimaihin muuttamalla. Toisaalta nykyteknikka siirtää lähes valon nopeudella pääomia ympäri maailmaa. Valvontakin ontuu pimeistä kuutamokeikoista. Ja välistävetäjiäkin löytyy joka lähtöön. Kuten nyt bulvaaneista ja muista hämärämiehistä ja -naisista. Mottona ketun lenkkitien kulkijoilla: hullu paljon työtä tekee kelmi "viisas" pääsee helpommalla jättipankkeja myöten Wall Streetin katteetomilla johdannaispolitiikallaan huijaten. Jättipankkien maksetut sakot ovat pikkurahoja saavutettuihin voittoihin nähden. Siksi "kasinopeliruletti" pyörii taukoamatta. Tutkivia, lahjomattomia nessisiä ja journalisteja tarvittaisiin rutkasti lisää.

Hyvää tausta lukemista Charles Ferguson: Rosvojen Valtio, Terra Cognita. Teos , jonka pohjalta tehtiin dokumentti-Oscarilla vuonna 2011 palkittu elokuva Sisäpiirin homma (Inside Job). Samoin Esko Seppäsen €uromunaus.

Punnan kaataja Soros erikoismalliesimerkkinä. Kyllä Pelureita ja Spekulantteja löytyy keinottelu- ja korruptoituneesta ja sähköisestä virtuaalimaailmasta. Poliitikoista ja Hyvistä Veljistä puhumattakaan meillä ja muualla. Hyvillä raha-apajillakin on paljon kalastajia luvalla tai ilman.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #47

Osallistuin tänään Arvopaperin järjestämään eläkeaamuun. Erkko Ryynänen OP-eläkekassa toimitusjohtaja oli hyvin suorapuheinen. Hänellä oli mielenkiintoisia tilastoja.Länsimaissa kuluttava keskiluokka kutistuu. Senhän me jo tiedämme. Ääripäät voimistuvat. Rikkaat rikastuvat. Toivoa on enää Kehittyvissä maissa, jossa keskiluokka alkaa voimistua. Mitä pitäisi tehdä, että näin ei kävisi ? Rikkaita on vaikea verotta. Senkin hän sanoi, vaikka sen olemme jo havainneet. Poliitikkojen olisi tasapainotettava ja vaikutettava toisensunntaiseen kehitykseen, mutta mitä lie tekevät. Tajuavatko mihin kaikki se mitä on tapahtumassa johtaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

SDP suuttui Nordealle ja vaihtaa toiseen pankkiin. Rinne: SDP ei voi olla tällaisen pankin asiakas:

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/187665-sdp-suuttui...

Milloinkahan muut puolueet sanovat painavan sanansa Nordeasta?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Ruotsissa ministeri on jo reagoinut veropapatiisiskandaaliin. Milloin Suomessa ministerit uskaltautuvat ilmaisemaan kantansa?

In total, around 400 Swedes are named in the ICIJ's report.

Reacting to Nordea's role in the scandal, Sweden's Finance Minister Magdalena Andersson told Swedish reporters: "It is a crime — tax evasion — it is totally unacceptable".

http://www.thelocal.se/20160404/swedens-nordea-ban...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hurskasteleva Ruotsi osaa taustapelin politiikan. Nyt tosin kärysi itse teossa ja housut kintuissa.

Avoimuus ja läpinäkyvyys on tuntematon käsite Suomen politiikassa. Rehellisyys ei peri maata. Oikeutta ei saa se, joka sitä todella tarvitsisi. Käytäntö todistaa. Pikkurikolliset kastuvat, isot valkokauluskonnat selviävät suhteillaan. Hyssyttelykulttuuri jatkuu jatkumistaan. Totuuden puhujille ei löydy yösijaa...ja likainen peli sallitaan tai vaietaan kuoliaaksi...taikka arkistoidaan seuraaville sukupolville tutkittavaksi ja niiden maksettavaksi ja riesaksi. Pois näkyvistä piiloon ja kassakaappeihin "maton alle" hävyttömästi ja moraalittomasti. Se on nykypelin haiseva, totuuden henki.

"Veroparatiisien tärkein tuote on salaisuus." Kuin se pullo pimeästä- "onks tietoo?" Tabu muttei pyhitetty, vaan kielletty hedelmä. MUTTA rahanpesukoneet pyörivät taukomatta sampona joillekin.... joiden harmiksi ja tappioksi.

MITÄHÄN/MIKSIHÄN YLE nyt siirtää, pimittää tai suojelee jatko-osauutisoinnillaan Panama- papereista?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Suomalaisten johtajienkin ylimielisyys on silmin pistävää. Sen tänään Arvopaperin eläkeaamussa panin merkille. Muutos on hurja aikaisempaan nähden. Jyräämiskulttuuri on vallannut alaa.

Timo Tuovinen

Se nyt on kummiskin omituista että yle ja kumppanit ennakkosensuroi tietovuodon, jää ikuinen kysymys, mitkä ja ketkä nämä toimittajat jättää nostamatta aineistosta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Viikon kuluttua luvassa lisää. Ehkä silloin näemme nimiä tai sitten sensuuri on iskenyt, rahalla saa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Tämän(kin) paljastuksen jälkeen ei voi äkikseltään muuta todeta ennen kuin asiat on perattu pohjia myöten kuin, että kyllä on maailman johtajien ja mahtajien toiminta järkyttävää. Vaikka tässä veroparatiisiasiassa ei suurimmalta (?) osin olisikaan rikottu lakia, niin melkoista ahneutta, kaksinaismoralismia, valehtelua, salailua, huonoa esimerkkiä hallintoalamaisille ja epäeettisyyttä toiminta paljastaa. Siitä ei pääse mihinkään.
Eroja ja erottamisia on johtajan- päättäjänviroista tultava ja paljon.

Mutta ilmeisesti vielä varmaankin jahkaillaan maailman tappiin vero- ja muiden asiaan liittyvien lakien ja asetusten, sekä toimintakulttuurin saattamista sellaisiksi, että toiminta ei voi tällaisena enää jatkua.

Tietovuotajalle, tai -jille annettava Nobelin talouspalkinto!

Toimituksen poiminnat