ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Lapset synnyttävät - epidemiaan ei puututa

Joka päivä Paraguayssa 10-14 –vuotias tyttö synnyttää lapsen raiskauksen seurauksen.  Laki sallisi abortin. Raskaus saattaa lasta odottavan vaaraan, mutta Paraguayn terveysministeri on kieltänyt soveltamasta aborttilakia lapseen, joten viranomaiset kieltäytyvät auttamasta ja toteuttamasta lakia. 

WHO on kategorisoinut lasten raskaudet terveyden vaarantaviksi ja  hengenvaarallisiksi. Alle 15-vuotiana raskaaksi tulo  muodostaa viisinkertaisen komplikkatioriskin.

Jotta yksikään tyttö ei jäisi yksin, toimimme pohjoismaissa. Aktiivisuutta ja auttamista tarvitaan. Maailman tietoisuuteen levisi uutinen siitä, että  isäpuoli raiskasi 10-vuotiaan lapsen. Niinpä sadat tuhannet ihmiset ympäri maailmaa allekirjoittivat vetoomuksen, jotta isäpuolensa raiskaama tyttö saisi käyttöönsä parhaat mahdolliset terveyspalvelut - mukaan lukien abortin. Olen yksi 94 000 pohjoismiasesta vetoomusksen allekirjoittajasta. Vetoomus tytön puolesta on luovutettu  pohjoismaisten aktivistien toimesta Paraguayn Tukholman suurlähetystöön. Yhteisillä vetoomuksilla on toivottavasti riittävästi voimaa ja vaikutusta.

Tytön tilanne on parantunut, mutta hän ei ole vieläkään saanut tarvitsemaansa aborttia.  Tytön äidin jättämä virallinen anomus aborttia varten hylättiin. 

Raskaus on 10-vuotiaalle hengenvaarallinen tila. Moni, liian moni tyttölapsi joutuu sen vielä tänä päivänä kokemaan. 

Paraguayn viranomaisiin on vedottu, jotta he perustaisivat riippumattoman asiantuntijaryhmän arvioimaan tytön terveydentilan kokonaisvaltaisesti. Tämä toteutui!

 

Toivottavasti myöhemmin tulee lisää positiivisia uutisia ja ymmärrys lisääntyy. 

Ovatko tapahtumat liian kaukana, jotta niiltä voi sulkea silmänsä? 

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-32698371

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat