ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Köyhä pankki

Olisiko suomalaisten  geenipankki köyhä ja köyhtymään päin? Jo vuosia sitten sain kuulla, että pitäisi rikastuttaa geenivalikoimaa ulkomaisin geenein. Siihen on nyt yhä paremmat mahdollisuudet. Suomalaisten avioituminen maahanmuuttajien kanssa voisikin pian olla tätä päivää.  Estävätkö ennakkoluulomme pankin rikastuttamisen?

 

Nykykyiset koululaiset,  tytöt ja pojat,  eivät enää ole niin homogeenisillä luokilla kuin aikanaan suurten ikäluokkien lapset ja heidänkin lapsensa ovat olleet. Heillä voisi olla uuden arvomaailman avaimet. Sallitaanko sellainen vai tarjoillaanko heille  yhä vanhoja ennakkoluuloja? 

 

Pelkästään talouden näkökulmasta maahanmuuttoa kaivanneet eivät ole tajunneet, että suurempi arvo meille olisi geeniperimämme rikastuttamisella ja geneettisen pohjamme parantamisella.

 

Aikanaan luokalleni tuli tyttö englannista. Hän oli hyvin tumma ja tarina kertoikin, että hänellä oli intialainen isä.  Sittemmin hänen pikkusiskonsa Noora Hague, näytteli kansallisteatterissa Ihmeidentekijä näytelmässä ja elokuvassa Pikku Suorasuu. Otimme tämän uuden luokkatoverin lämpimästi vastaan. Oli erikoista saada olla tällaisen tytön kaveri.  Toki  kansakoulussa luokallani oli myös useita romaneja, tyttöjä, sillä tytöt pysyivät paremmin koulussa kuin pojat. Pojat kävivät vain muutaman kerran syksyn alussa eikä heitä sen koommin koulussa tavattu. Luokallani oli myös kaksostyöt, jotka kävivät koulunsa luokka luokalta alusta loppuun. Kun sitten vuosia myöhemmin tapasin kadulla toisen näistä kaksosista romaniasussaan, hän kertoi sisarensa kanssa asuvansa Ruotsissa. Romaneilla oli Ruotsissa asiat paremmin.  Koulua käyneillä tytöillä oli  siellä työtäkin.

 

Samaa sukua yhdet ja samat geenit ei hyvää lupaa. Tänä päivänä sukututkimusta tekevä törmää joissakin perheissä siihen, että menneisyydessä eläneet isovanhemmat ja muutkin jälkeläiset ovat samaa sukua. Siitähän juontuvat, sattuvat yhteen samat  harvinaiset ,suomalaiset  geneettiset sairaudet.

 

Joku sukututkija puhuu sukukadosta. Sehän johtuu siitä, että törmää yhä uudelleen samoihin perheisiin molemmin puolin.  Tiedossa on, että aikanaan säätyläiset naivat toinen toisiaan sukupolvesta toiseen, ja siinä perinnölliset sairaudet alkoivat vaivata. Kunikaallisissa perheissäkin jo hyväksytään ei kuninkaallisia puolisoiksi. Näinhän se suku paranee ja geenipankkiinpanot kasvavat. Hyvien geenien arvo sen kuin kasvaa.

 

On alueita, jonne ei vieraita edes haluta tai ole haluttu. Näen, että se on omaksi vahingoksi. Kun alueen asukkaat lisäksi tietävät, että alueella esiintyy  sairauksia, tarvittaisiin  tietoa sairauksien taustasta . Miksi selvityksiä ei tehdä ja miksi yhä naidaan  liian läheltä ?

Oma suomalainen geenipankki voisi auttaa ja lisätä tietoamme tässäkin asiassa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Esa Niemi

Olemme olleet yksi maailman onnistuneimmista valtioista ja monella alalla hyviä vastoin todennäköisyyksiä. Annetaan ihmisten siis rakastua sen kanssa, jonka kanssa rakastuu ja minä luulin, että nämä rodunjalostusfantasiat jäivät tuonne 1930-40-luvulle.

Jos lähdet tuolle linjalle, niin ihmisistä tulee tehdä geenikartat ja rajoittaa niiden ihmisten liikkuvuutta, joiden geenit eivät nosta taloutta, voivat aiheuttaa sairauksillaan kuluja, älykkyysosamäärä ei riitä länsimaiselle tasolle jne. Geenien lisäksi ihmiset tulee testata eri taudeilta, jotta rodunjalostukseen ei tule ongelmia esim. korkeamman HI-viruksen kantajaryhmien kanssa jne.

Maan talous on kiinni poliittisista linjoista enemmän kuin geenien sekoittumisesta ja jos olemme tällä hetkellä maailman onnistunein valtio, niin se ei ole hullumpi saavutus.

http://ffp.statesindex.org/rankings-2013-sortable

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

"Annetaan ihmisten siis rakastua sen kanssa, jonka kanssa rakastuu". Olen yhtä mieltä, mutta ei estetäkään rakastamasta. En tähtää sellaiseen mitä tuossa vinkkaat, vaan ihan vaan herätän keskustelua. Geenipankki olisi kuitenkin minusta hyvä olemassa. Nyt tarjoamme tietojamme ulkomaisiin pankkeihin. Sillä moni haluaa tietää isä linjaa, äiti linjaa jne. Niitä tietoja taidetaan hankkia vain ulkomailta. Näin sinne ollaan luomassa maailmalaajuista pankkia. Aina ne luojat myös hyötyvät, miksi emme hyötyisi itse omista tiedoistamme?

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Voi herranpieksut.. pitääkö vielä 2015 lukea tuollaista täysin typerää horinaa geeneistä. Ilmeisesti sinulla Irja on tietokone kun olet onnistunut raapustamaan kasaan tämän sepustuksen... KVG eli kato V guuglesta.. ja ihan tieteellisiä tutkimuksia.

- Suomi EI OLE geneettinen umpio
- Suomi EI OLE serkusavioliittojen ja sisäsiittoisuuden saareke
- Suomessa EI OLE merkittäviä genetiikasta johtuvia ongelmia, päin vastoin muualla isommissakin populoissa on pahempia perinnöllisiä sairauksia.
- Suomessa ei ole harrastettu isänveliavioliittoja jotka takuulla tuhoavat perimän ja useimmiten niin että yhteiskunnan pyörittämiseen ei riitä kyvykkäitä.
- Suomeen on aina tullut maahanmuuttajia ympäröiviltä alueilta.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Näytätpä sinäkin melkoisen tietämättömyyden pohjalta kommenttisi laittavan. Yli 100 omaa geneettistä sairautta, mutta minkäs sille niille näkemyksillesi teet. Milläs muuten ihan tieteellisesti perustelet kantasi. On varmasi vaan kiva paukutella näppäimistöä ja purkaa omaa itseään.

Kävinpä tuolla sukusivustolla facebookissa, jossa totesin monen kirjoittavan näistä sukulaisavioliitoista. Ovat paremmin perillä asioista selvästikin. Sivustolla on yli 3000 jäsentä eli ihan näyttävä määrä. Mitä tiedät Suomen ja eri paikkakunties historiasta ihan oikeasti.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Tietämys ja sen taso. Mediassa esitetyt mielipiteet suomen sisäsiittoisuudesta kaikuvat taustalla. Tämä esitetty mielipide liitetään aina tarpeeseen saada äkkiä maahan "uutta verta". Tutkimusten mukaan kuitenkin vaihtelu suomen eri alueiden välillä on suurta ja lukuunottamatta muutamien alueiden perimän kapeikoita suomessa ei varsinaista sisäsiittoisuutta ole havaittavissa.

Perinnöllisten sairauksien kirjo on kaikissa ihmisryhmissä ja niiden käyttäytyminen kansoja "sekoitettaessa" saattaa tuottaa yllätyksiä eli ajan saatossa alueella asuvilla onkin se 200 perinnöllistä sairautta.

Ihan oikeasti mihin perustat kantasi suomalaisten sisäsiittoisuudesta? Laita linkki tutkimukseen missä näin todetaan. Esitit väitteen, perustele.

Ja vielä mainitsit romaanit... onko romaanit merkittävän sisäsiittoinen ryhmä suomessa? He ovat olleet kautta historian melkoisen sisäryhmä/ulkoryhmä tietoista sakkia.. Tulisiko romaanien äkkiä hankkia uutta verta sukuun.

Muoks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomalainen_tautiperi...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Etpä edes uskalla taustaasi tuoda esille. Mutta tässä tulisi kielitaitoiselle jo alkuun englanninkielellä tieteellistä tietoa..'http://www.findis.org/heritage.html
36 monogeneettistä sairautta suomessa yleisempiä kuin missään muualla. Käänsin, jos vaikka et ymmärrä englantia. Monta pullonkaulaa Suomen historian aikana ollut ja sieltä löytyvät syyt. Autosomaalinen resessiivinen geeni syynä ja pienet paikalliset populaatiot. Pelottaako totuus? Sivulla tieteellistä tietoa ja karttatietoa sairauksista. Tämä ensimmäinen, lisää saata kunhan olet malttanut perehtyä.

Käyttäjän JanneTurtiainen kuva
Janne Turtiainen

Nyt lainaan netin syövereistä kirjoittajaa. takkirauta.blogspot.fi/2008/05/suomalaiset-sissiittoisiako.html

Kirjoittaja kirjoittaa kansanomaisesti hankalahkojakin asioita ja virheitä kirjoituksessa sekä hänen johtopäätöksiä haastetaan.. kaiken kaikkiaan mainio kirjoittaja. Olen kahlannut aikanaan hänen lähteensä sekä niiden jatkolinkit.. joten turha runoilla tänne enempää.

Lisäksi toinen samasta aiheesta takkirauta.blogspot.fi/2011/10/suomalaisten-oudot-geenit.html

Perustulemana hokemaan geenien kapeudesta ja sukusiittoisuudesta ja perinnöllisten sairauksien hirveydestä juuri suomessa ovat täyttä horinaa.

Muoks. Happotesti verenvaihto eugeniikoille, onko älykkyys ja sosiaaliset kyvyt riippuvaisia geeneistä eli tuottaako popula geeniensä rajoissa näköisensä yhteiskunnan? Ja pitäisikö sallia uutta verta suomeen epäonnistuneista yhteiskunnista.. tuovat pahus ne geenit mukanaan?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Höpö asiantuntijat. En viitsi edes vaivautua enää.

Toimituksen poiminnat