Köyhä pankki

Olisiko suomalaisten  geenipankki köyhä ja köyhtymään päin? Jo vuosia sitten sain kuulla, että pitäisi rikastuttaa geenivalikoimaa ulkomaisin geenein. Siihen on nyt yhä paremmat mahdollisuudet. Suomalaisten avioituminen maahanmuuttajien kanssa voisikin pian olla tätä päivää.  Estävätkö ennakkoluulomme pankin rikastuttamisen?

 

Nykykyiset koululaiset,  tytöt ja pojat,  eivät enää ole niin homogeenisillä luokilla kuin aikanaan suurten ikäluokkien lapset ja heidänkin lapsensa ovat olleet. Heillä voisi olla uuden arvomaailman avaimet. Sallitaanko sellainen vai tarjoillaanko heille  yhä vanhoja ennakkoluuloja? 

 

Pelkästään talouden näkökulmasta maahanmuuttoa kaivanneet eivät ole tajunneet, että suurempi arvo meille olisi geeniperimämme rikastuttamisella ja geneettisen pohjamme parantamisella.

 

Aikanaan luokalleni tuli tyttö englannista. Hän oli hyvin tumma ja tarina kertoikin, että hänellä oli intialainen isä.  Sittemmin hänen pikkusiskonsa Noora Hague, näytteli kansallisteatterissa Ihmeidentekijä näytelmässä ja elokuvassa Pikku Suorasuu. Otimme tämän uuden luokkatoverin lämpimästi vastaan. Oli erikoista saada olla tällaisen tytön kaveri.  Toki  kansakoulussa luokallani oli myös useita romaneja, tyttöjä, sillä tytöt pysyivät paremmin koulussa kuin pojat. Pojat kävivät vain muutaman kerran syksyn alussa eikä heitä sen koommin koulussa tavattu. Luokallani oli myös kaksostyöt, jotka kävivät koulunsa luokka luokalta alusta loppuun. Kun sitten vuosia myöhemmin tapasin kadulla toisen näistä kaksosista romaniasussaan, hän kertoi sisarensa kanssa asuvansa Ruotsissa. Romaneilla oli Ruotsissa asiat paremmin.  Koulua käyneillä tytöillä oli  siellä työtäkin.

 

Samaa sukua yhdet ja samat geenit ei hyvää lupaa. Tänä päivänä sukututkimusta tekevä törmää joissakin perheissä siihen, että menneisyydessä eläneet isovanhemmat ja muutkin jälkeläiset ovat samaa sukua. Siitähän juontuvat, sattuvat yhteen samat  harvinaiset ,suomalaiset  geneettiset sairaudet.

 

Joku sukututkija puhuu sukukadosta. Sehän johtuu siitä, että törmää yhä uudelleen samoihin perheisiin molemmin puolin.  Tiedossa on, että aikanaan säätyläiset naivat toinen toisiaan sukupolvesta toiseen, ja siinä perinnölliset sairaudet alkoivat vaivata. Kunikaallisissa perheissäkin jo hyväksytään ei kuninkaallisia puolisoiksi. Näinhän se suku paranee ja geenipankkiinpanot kasvavat. Hyvien geenien arvo sen kuin kasvaa.

 

On alueita, jonne ei vieraita edes haluta tai ole haluttu. Näen, että se on omaksi vahingoksi. Kun alueen asukkaat lisäksi tietävät, että alueella esiintyy  sairauksia, tarvittaisiin  tietoa sairauksien taustasta . Miksi selvityksiä ei tehdä ja miksi yhä naidaan  liian läheltä ?

Oma suomalainen geenipankki voisi auttaa ja lisätä tietoamme tässäkin asiassa. 

ILgron11
Helsinki

Kirjoitan silloin, kun on aihetta kirjoittamiseen. Kirjoitan pöytälaatikkoon, kun ei ole aihetta julkaista. Kun en kirjoita, kuvaan ja luen. Jotain aina etsin. Johonkin tartun, jotain ihmettelen, johonkin halua perehtyä. Paljon enemmän haluaisin tietää, tuntea ja kokea.
Vuosia sitten syntyi tieteellisiä ja muita artikkeleita.
Kirja tekeillä kenties lopun elämää, muutama pöytälaatikossa.
eläkkeellä (vanhempi asiantuntija)
3 lasta ja 6 lastenlasta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu