ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Suut puhtaaksi ja totuus esiin

Minulla ei ole mitään maahanmuuttajia vastaan, jotka tulevat tänne tekemään työtä. Heitä me  tarvitsemme, jos poliitikkoihin on uskominen. Heiltä kaivataan, joilla on into oppia kielemme ja hankkia tai tuoda ammattitaitonsa työpaikkojemme käyttöön. Hyvä niin, mutta maahanmuutossa esiintyy myös  piirteitä, joita ei millään voi hyväksyä.  Vuosikausia jatkuva sosiaalijärjestelmän  hyväksikäyttö on yksi niistä. Muitakin voi olla, mutta en lie edes tietoinen moninaisista ongelmista, joita maahanmuutto voi tuoda tullessaan.

Ovatko puheet maahanmuuttajien saamista isoista rahoista totta vai tarua? Kuinka joillekin voi olla mahdollista nauttia tavallista runsaampaa sosiaaliturvaa? Meillä maksajilla on oikeus  tietää?  On oikeus ja kohtuus, että rahanjakoa selvitetään. On väärin antaa kuvaa maailmalle, että tänne kannattaa tulla, kun tänne saapuvat isät, äidit ja lapset saavat rahaa tekemättä mitään.  

Onko Suomen maahanmuuttopolitiikassa  jotain sellaista, josta ei puhuta, ei ole kanttia tai vain muutoin vaietaan? Puhutaan enimmäkseen siitä miten tärkeä on saada lisää väkeä. Työtä kaikille ei voida tarjota, sillä suurelta osalta puuttuu suomenkielen riittävä taito ja ammattitaitokin on jotain aivan muuta mitä täkäläinen työelämä vaatii ja tarvitsee. Nämä eivät ole edes isoimpia ongelmia maahanmuutossa.

Kulttuurieroista ei myöskään ole tietoja, eikä kulttuurierojen vaikutuksista, mutta onko totta, että  Suomi  jakaa vastikkeetonta rahaa vuodesta toiseen muualta tänne tuleville? Jos näin todella on se  houkuttaa jakamaan tietoa eteenpäin ja lisää tulijoita.  Onko reilua suomalaisen yksihuoltaja äidin tai suomalaisen työttömän näkökulmasta,  että  muulta muuttanut yksinhuoltajaäiti, yli 10vuotta Suomessa asunut voi matkustaa  kahden lapsensa kanssa, joista toinen yli 20-vuotias,  kuukaudeksi  Amerikkaan lomalle? Tämä äiti osaa vain nimeksi suomea, eikä ole tehnyt päivääkään oikeaa työtä. Sossuko matkat maksaa  vai onko äiti pimeän työn tekijä, että rahat kolmen hengen matkaa löytyvät? Lapset saavat  näin mallin, miten täällä voi elää, etten sanoisi helppoa elämää.

En ole kovin kateellinen, että maahanmuuttajalla on varaa 200 euron saappaisiin. Mutta siitä en pidä, että , sossu lähettää ostajan älypuhelimeen niiden maksusitoumuksen. 

Kun omat lapseni olivat pieniä, piti miettiä minkälaisiin lastenvaunuihin ja rattaisiin oli varaa.  Monilla tänne tulleilla on kalliin näköiset lasten vaatteet ja kuljetusvälineet. Joku varmasti on omin rahoinkin hankkinut sellaiset, mutta kaikki eivät varmasti sitä ole tehneet. Jostain ne rahat tulevat.

Taitavat varakkaat muuttaneet tänne, mutta saavat pientä lisää vielä valtiolta, kun isä asuu kolmen täysi-ikäisen poikansa kanssa, eikä töitä siinä porukassa tehdä. Heillä on  kuitenkin tuliterä Audi ja varaa lähettää rahaa Irakiinkin. Sieltä voi sitten hankkia vaatteita ja muuta hyvää mitä täältä ei voi saada.

Eteläisestä naapuristakin tulee sosiaaliturvan hakijoita, kun oman maan sosiaaliturva on huomattavan heikko.

Me joudumme kiristelemään hampaitamme ja vöitämme, jotta selviäisimme kaikesta mitä meidän maksettavaksemme lankeaa.

Jutut maahanmuuton epäkohdista kiertävät. Miten asiat ovat todellisuudessa? Jos ne ovat vain juttuja niiltä voisi katkaista siivet, mutta taitaa olla niin, että totta on ainakin toinen puoli. Miksi me hyväksymme tällaisen tai katsomme, että asia ei kuulu meille.  Keille tällainen sitten kuuluu?  Toimeentulotukien määrä on räjähtänyt käsiin. Ketkä niitä pääsevät eniten nauttimaan?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"En ole kovin kateellinen, että maahanmuuttajalla on varaa 200 euron saappaisiin. Mutta siitä en pidä, että , sossu lähettää ostajan älypuhelimeen niiden maksusitoumuksen."

Kyllä näihin pitäisi vapaasti tiedottavassa maassa saada selvyys. Tuntuu, ettei kenelläkään ole oikeaa tietoa maahanmuuttajiern saamasta, TODELLISESTA euromääräisestä tuesta.

Meille viranomaisten taholta syötetään tietoa, ettei kantasuomalaisen ja ulkomaalaistaustaisen sosiaaliavustuksissa ole eroa. Tuo on syy, miksi kysymyksiä esitetään eri puolilta.

Taikasana lienee tarveharkinta, joka tarkoittaa avustusten päätöstentekijöiden oikeudesta harkinnan perusteella ylittää ns. normit.

Tietysti jollain tavalla voisi olettaa, että kantasuomalainen, jolla on kengät jalassaan, ja sohva kotonaan, ei tarvitse enempää, kuin maahanmuuttajaperhe joka monilapsisena perheenä ei omista mitään.

Sille on vaikea voida mitään jos järjestelmää käytetään väärin. Esim. lapsille tarkoitettu apu menee isin kalliisiin kenkiin ja aitonahkatakkiin.

Tämä on kyllä asia josta keskustellaan aivan liian vähillä tiedoilla. Kysymyksiä herättäviä tietenkin, kun näemme kantasuomalaisen yleishabituksen ja vertaamme sitä hyvin pukeutuneeseen köyhyyden tai muun syyn takia Suomeen matkanneeseen maahanmuuttajan.

Ei se silti tarkoita, että suomalaista olisi kohdeltu väärin, mutta sitä se tarkoittaa, ettei sosiaaliviranomaisen harkintaoikeus ylettänyt niihin tarpeisiin, joihin TOISEN avunhakemus ylettää.

Kyllä näistä pitää voida keskustella, ja uskon, että keskustelu tulee lisääntymään.... Siihen on onneksi oikeus.

En ole sitä mieltä, että näistä asioista puhuminen perustuisi kateuteen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

kiitos Markku komentista. Olen kanssasi samaan mieltä. Se mitä kirjoitin on peräisin todellisista kokemuksista. Jotain on tehtävä ja äkkiä, sillä tämäkin vaikuttaa Suomen kestävyysvajeeseen ja ihmisten tasa-arvoiseen kohteluun. JOku ei saa saada rahoillamme ylellisyyttä kun toinen ei saa edes elintarpeita, joita tarvitsee.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://sakutimonen.blogit.fi/hirveita-summia/#.UhW... Huoh.

Niitä kalliinnäköisiä rattaita saa muuten nettikirppiksiltä hyvinkin edullisesti. Samoin älypuhelimia yms.
Itse ostan merkkituotteita silloin jos ne ovat 70% alennuksessa tai nettikaupoista ulkomailta voi tehdä yllättävän edullisia löytöjä.

En tiedä mistä olet nuo esimerkkitapauksesi repinyt, ovatko ne mutu-tietoa vai perustuvatko varmoihin tietoihin.

Kyllä mä uskon että ihminen voi 10 vuodessa säästää vaikkapa Amerikan-matkarahat.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Juu, juu tekemättä töitä ja kasvattamalla siinä kahta miespuolista. Kuinka joku saa rahat riittämään kun toinen ei selviä millään. Se mitä kirjoitin perustuu koettuun.Juttuja olisi lisää vaikka millä mitalla. Näihn on tartuttava.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mistä sinä tiedät että kyseinen (tämä Amerikan matkaaja) henkilö ei käy töissä tai jompikumpi pojista?

Ja kyllähän tänne Suomeen voi varakaskin ihminen muuttaa tekemään ei mitään. He eivät silloin käytä sosiaalitoimistoa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #10

Tietoa on. Sinulla ilmeisesti ei. En ole maahantulon vastustaja, mutta ymmärtämystä väärinkäytöksille ei riitä. Sinulla ehkä riittää, ehkä sinä olet valmis maksamaankin.....

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Maahnamuuttajilla on oma pankkikin, josta voivat saada lainaa. Heillä on täällä ihan omat systeemit, auttavat myös toinen toisiaan.
Kuitenkin kannatan, että tuet tehdään julkisiksi. Vielä niin ei ole tapahtunut, vaikka tässäkin kirjoitukessa sitä vaaditaan : http://kaijuhanihaavisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän VesaVkev kuva
Vesa Väkevä

Paljon voi päätellä siitä miksei Virosta haeta turvapaikkaa juuri lainkaan. Viro on yhtä turvallinen maa kuin Suomi. Syy on raha, eli etuudet jotka turvapaikanhakija saa.

Kovin kummalliselta tuntuu ajatus, että houkutellaan sosiaalieduin maahanmuuttajia Suomeen, jotta saataisiin lisää porukkaa töihin. Työn välitykseen on omat jo olemassaolevat systeemit.

Harri Rautiainen

Työtätekevät maahanmuuttajat eivät edes tarvitse sosiaalitukea.
Joku tässä hommassa mättää?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Totta, en työtätekeviä arvostellutkaan ja olenkin kohdannut heitä sekä sairaaloissa että vanhusten hoitolassa. Viimeksi tänään. Toki kuulin yhdeltä vanhukselta onnettoman kommentin: Miksi se mitä hän sanoo ei ymmärretä. Tätä entistä opettajaa harmitti. Hän yritti saada taksia käydäkseen asioilla eikä maahanmuuttajataustaisesta ihmisestä ollut hänelle apua.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Avasitpa oikealla asenteella keskustelun. Jos arvostelee maahanpuuttopolitiikkaa, jotuu rasistiksi tai sitten jonkun puolueen äänitorveksi.

Kirjoitan varovasti:

Kun katselen thaimaalaisia marjanpoimijoita keräämässä ja myymässä marjojaan toreilla, en voi kun ihailla. Mutta myös täällä olevien heikäläisten ahkeruutta.

Samaten ihailen ahkeruutta ja yrittämistä, jota kebab-yrittäjät ovat tehneet vuosikausia huolimatta siitä, että heitä arvostellaan.

Vietnamilaiset, kiinalaiset, turkkilaiset, kreikkalaiset, espanjalaiset ovat sulautuneet työtätekeiven joukkoon useimmiten ravintola-alalle.

Tunnen myös useita Latinalaisesta Amerikasta tulleita ihania ihmisiä, chileläisen toimittajan jne.

Samoin Venäläiset, Virolaiset ja muut baltialaiset ja puolalaiset taitavina ja ahkerina työntekijöinä. Balkanin pakolaiset.

Afrikasta tulee "Jama-Jamat", jotka osaavat asiakaspalvelun ja saavat positiivisen ilmapiirin marketin kassoille. Gambiasta jne. On sieltä Afriksta Wilson Kirwakin.

Siis suuri joukko positiivisiä maahanmuuttajia.

... sitten ovat jopa valkoiset stetsonit päässä kulkevat, valkohampaillaan hymyilevät äänekkäät ja tummat keikarit - äykännyköitään räpläävät poikaparvet, jotka hengailevat ostoskeskuksissa eivätkä ole tehneet päivääkään töitä.
Hyvin pukeutuneet vaimot työntävät kaksoslastenvaunujaan.
Kyllä karvat nousevat pystyyn tämän yhden porukan osalta.

... sitten aivan oma lukunsa näiden rinnalla ovat meikäläisten omat hengailijat- huonosti pukeutuvat, köyhät, kieltämme osaavat työttömät nuoremme ??? Miksi heille ei löydy ratkaisua, kun eivät itse sitä löydä ???

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Täkäläisten lasten kohtaloa voisi myös ihmetellä, mutta siihen olen valmis jossakin muussa blogissa. Nuoet ovat sydämenasia, mutta miten heistä tehdään itsenäisiä ja yritteliäitä onkin oma juttunsa.

Kivasti laitoit noista ahkerista. Heitä löytyy ja heitä täytyy kunnioittaa. Nuo muut joilta puuttuu halu, kyky ja kaikki muutkin tekemiseen vaadittava, olisi saatava aisoihin. Jos ei muuten, niin kauaksi kotiinsa takaisin. Missä ovat heidän kasvattajansa. Mitä saamme heidän tekostensa tuloksena? Kasvatammeko jengien kingejä?

Viimeisin villitys on tuoda vaikeasti vammaisia sukulaisia ym.Suomeen hoidettavaksi (ei suinkaan omalla kustannuksella).

Toimituksen poiminnat