ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Talousuhkien varjosta aurinkoon ja iloon

BBC:n John Cleesellä on kirjoitus terrorismin uhasta ja siihen asennoitumisesta eri maissa. Kirjoittaja  tarkastelee blogissaan uhkaa, ah niin ihanalla, englantilaisella huumorilla höystettynä. 

Meillä voisi talousuhkia tarkastella  samoin. Nimittäin täällä on menty totisuudessa  liian pitkälle. Kaikki mediat ovat  täynnä  asiantuntijoita selittämässä omien visioidensa  tai joltakin toiselta anastetun vision pohjalta taloustilanteen vakavuutta,  raskauttavaksi painolastiksi asti.  Emmehän me kansalaiset ole syyllisiä vai olemmeko? Miten voisimme torjua noita  asiantuntijoiden tuottamia tuntemuksia? Tietävätkö he sittenkään, vai ovatko he vain hyviä arvailemaan ja selittelemään mitä oikeasti on tapahtumassa.  Mitä pahaa olemme tehneet?

Onnellisia ovat ne, jotka eivät suomen kieltä  osaa. Hehän säästyvät  maailmanlopun arvioiden kuuntelulta. Kun ei ymmärrä, ei tarvitse murehtiakaan. Rahaa näyttää riittävän ja palvelut pelaavat juuri yhtä huonosti kuin ovat pelanneet tähänkin saakka. Kuten nyt se, että melkein missään yrityksessä puhelimeen ei vastaa kuin puhelinvastaaja. Se pyytää painelemaan nappeja, ja sitten odottelemaan, kun kaikki  joiden pitäisi jotain osata sanoa  ovat varattuja. Kun olet odottanut puoli tuntia, puhelin sulkeutuu eikä mikään asia mene minnekään. Terveyskeskuksissakin sydänhalvauksen saanut vanhus odottaa viisi tuntia, kun työssäkäyvät menevät edelle. Toisessa terkkarissa työssäkäyvätkin odottavat viisi tuntia tai koko päivän, kun paikalla on vain yksi lääkäri jne.

Meidät, joiden korvat ja mieli ovat uhille altistettuja, on raskautettu alinomaa miettimään sitä, mihin tämä maa on menossa. Emmehän me pysty tekemään mitään vain odottamaan, että taivas lopulta tippuu niskaamme tai  vain mistä seuraava uhka löytyy ja keihin se kohdistuu?

Ummikko ruotsinkielisille on tarjolla hauskempaa ohjelmaa, kepeämpää elämänmenoa. Kannattaa siis opiskella ruotsia. Sama koskee kaikkia muitakin tässä maassa asuvia kielivähemmistöjä. He voivat elää ja hengittää, katsoa vaikka satelliitin kautta hauskempia ohjelmia.  Elämä on tehty elettäväksi eikä  murheiden jakamiseen ja levittelyyn kaikkiin soppiin, minne se vain ikinä voidaan tartuttaa.

Antaudumme:  viekää kaikki, viekää perunatkin kellarista ja tehkää hyvinvointikysely, niin havaitsette, että suomenkieliset voivat huonommin kuin muut.  Ilo on muualla. Koulujakin tai ainakin opettajia on vähemmän kuin ennen. Viinaakaan ei voi enää nauttia ilolla. Synnin tunto on yhä meissä, ihan niin kuin esi-isissämmekin. Se voi olla muuttanut kohdettaan; vain rahalla päästään pahasta.  Alkaako Suomen iso kukkaro tyhjetä ja keille sieltä riittää jaettavaa, isoille pomoilleko jatkossa vain,  montako A:ta vielä lähtee muille maille?  

En ihmettele, että ne jotka kynnelle kykenevät muuttavat Espanjaan, täysin ummikkoina, sanaakaan espanjaa ymmärtämättä saatikka puhumatta. Silloin ei voi eikä tarvitse tietää ympäröivän yhteiskunnan menosta mitään, eikä ottaa kantaa. Voi keskittyä elämiseen: bridgen ja golfin peluuseen. Voi nauttia halvasta ruoasta ja auringosta ja rahat riittävät kaikkeen sellaiseen mistä täällä ei osata unelmoidakaan.

Täällä tuo mainio kirjoitus nautittavaksi vielä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Toimituksen poiminnat