ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Tuulivoima ja Pekkarinen

Uusiutuvan energian lisääminen perustuu ratkaisevasti EU:n Suomelle määräämiin velvollisuuksiin. Täällä on tarvetta  lisätä uusiutuvan energian osuutta 28 %:sta 38 %:iin. Risukasojen ja muun biovoiman  lisäksi tuulivoima  on nähty merkittävänä mahdollisuutena jo  Mauri Pekkarisen ollessa ministerinä. 

Aihe oli tärkeä ja kiinnosti lehdistöä siinä määrin, että yritettiin myös selvittää ovatko Pekkarisen perheenjäsenet tuulivoimabisneksessä mukana. 

Lehdistä käy ilmi, että Pekkarinen kielsi perheenjäsentensä tuulivoimabisnekset. Onko lähipiirissänne tuulivoima-alalla toimivia henkilöitä? Suvussani tai lähipiirissäni ei ole tietojeni mukaan ainuttakaan kansalaista, joka olisi ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä.

Tuo tänään mukana bisneksessä on merkityksellinen. Oma lehmääkö ajatteli? Ehkä tulevaisuuden suunnitelmat häämöttivät vastaajan mielessä, sillä myöhemmin on paljastunut, että tyttären perhe tienaa hyvin tuulivoimabisneksellä.

Meidän kaikkien kansalaisten piikki avattiin, kun Pekkarinen sai aikaan  ministerinä  tuulivoimabisnekselle  tukiautomaatit, joista  hyötyvät myös Pekkarisen läheiset.

Hyväksymmekö, että poliitikko toimii näin?  Saako poliitikon perhe hyötyä perheenjäsenen ministerinä tekemistä ratkaisuista?  Vaikuttiko sellainen tukiratkaisujen määriin ja tehtäviin päätöksiin? Onko keskustapuolueella koskemattomuuskortti?

Sittemmin risukasojen energiavaroja innolla puoltanut Pekkarinen on kääntynyt tuulivoiman  merkittäväksi puolestapuhujaksi.

Tuulivoiman valjastus voinee onnistuneesti hoidettuna  kääntyä kansalaistenkin voitoksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Heidi Hautala joutui eroamaan kun todettiin hänen ja Greenpeacen välit liian läheisiksi ja se valtiolle tappioita tuottavan politiikan teko saatiin näin loppumaan. Pekkarisen yhteys Taaleritehtaan tuulivoimabisnekseen on ihan suora, tytär ja vävy ovat johtavissa viroissa hoitamassa tuulivoimaloiden rakentamisia Suomeen. Tuulivoima saa Pekkarisen ajamana nyt sitä korkeaa syöttötariffia tuottamastaan sähköstä.
Tarasti purkaa esteitä tuulivoimarakentajilta ja yrittää muokata mielipiteitä myöteisiksi niille vaarallisille infraäänigeneraattoreille jotka tuottavat niitä infra ja matalafrekventtisiä ääniaaltoja jotka kantaa kauas läpi seinien, tämä pitää ihmiset hereillä ja tappaa heikoimmat. Kaikki jotka niiden äänien vaikutusalueella ovat sairastuvat jotenkin unen puutteen takia. Kaikki tämä vahingollisuus tiedetään mutta ei siitä välitetä, viranhaltijat ovat vastuussa kaikesta kuitenkin. Pekkarinen saattaa luikerrella vastuustaan puhumalla, äänestäjien olisi kuitenkin ymmärrettävä tämä umpikiero rahojemme huijaus systeemi kannattamattomaan tuulisähköntuottoon takuuhinnalla Taaleritehtaankin osakkaille.

Toimituksen poiminnat