ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Kunnallisvaaliehdokkaaksi vastoin tahtoaan

Mitä sanot, jos olisit liittymässä puolueeseen ja silloin sinut kidnapattaisiinkin puolueen kunnallisvaaliehdokkaaksi?  Näin kävi Raaseporissa.

Keskustalla ei taida olla ollut onni myötä kunnallisvaaliehdokkaiden rekrytoinnissa, kun ottaa listoilleen saman tien niitä, jotka haluaisivat vain liittyä puolueeseen.

Kyse saattoi olla väärinkäsityksestä, kun paperit, joita he täyttivät olivat ruotsinkielen sijasta suomeksi. Tosin yhden listalle joutuneen ammatiksi on merkitty tulkki.  

Nämä nyt listalle joutuneet  eivät tunne puolueen ohjelmaa. Miten he kykenevät   edustamaan puoluetta?  Kyse on silkasta vahingosta vai olisiko sittenkin kyse keskustan  vaalitempusta?  

Keskustaa ei näkynyt tänään 29.9.2012 Tammisaaren torilla, jossa kunnallisvaalien ehdokkaita markkinoivat niin RKP kuin SDPkin. Niillä on alueella jo ennestään vahva kannatus ja runsaasti edustajia, joista valita. 

Ehdokkaiksi keskusta nappasi kolme saman perheen jäsentä. Neljäskin olisi ollut tarjolla, mutta kun asuu Ruotsissa ei siksi kelvannut. Nämä henkilöt ovat Fehmi Bushi, hänen vaimonsa Sheride Bushi ja Mergim Bushi kertoo tämän päivän Västra Nyland.

Listalta ei ole pääsyä, vaikka Bushin perheen jäsenet ovat protestoineet listalle joutumista.

Onkohan  kaappauksia keskustassa tehty enemmänkin ja muualla päin Suomea? Mitä tämä kertoo puolueesta?   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Kuulostaa hyvin keskustalaiselta meiningiltä. Raaseporissa on oltu vain tavallista röyhkeämpiä. Olisikohan tuo sitä kannettua vettä, joka ei kaivossa pysy?

Harri Rautiainen

"... Bushin perheen jäsenet ovat protestoineet listalle joutumista."
Kaksi heistä on ollut jo USAn presidentteinä.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

;) Liekö sitä Bushien sukua mietitty listalle otettaessa?
Eihän se minusta vaikuta edes kovin puolueen menestystä kannustavalle.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tuli selväksi, että toinen puolue on sitten poissa kun äänestän. Jää vain se toinen, ei Keskusta. Toiminta on amatöörimäistä. Puoluetta ja yksityisyyttä loukkaavaa, jos ei nyt aivan demokratiaa halventavaa. Keskusta on tällaisten uutisten ansiosta aina vain enemmän vaikeuksissa. Perussuomalaiset ajavat ohi toheloinnissaan, mutta se on osa heidän imagoaan. Keskustan imago ei ole sama.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Niinpä niin, tällaisia toisten puolueiden tekemiä satunnaisia virheitä on näin vaalien alla tapana penkoa esiin, hehkuttaa ja samalla tuomita tuo virheen tehnyt puolue, sen ehdokkaat, kannattajat, moraali ja olemassa olon oikeutus.

Liikaa ei kannattaisi innostua, sillä on näitä virheitä näissäkin vaaleissa raportoitu jo muittenkin puolueitten ehdokaslistojoen osalta.

Onhan se tietenkin muitten puolueitten kannalta kätevää, kun voi tuntea moraalista ylemmyyttä tällaisen puolueen toiminnan vuoksi.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Jostain se syy tai sitten tekosyy on löydettävä. Minulle oli auki monta puoluetta, joita äänestä, ennen kuin aloin etsimään. Perussuomalaiset se puolue ei ole. Toinen puolue, ei Keskusta, tuli mukaan erään sen puolueen ehdokkaan asiallisuudesta. Nyt se puolue on sitten ääneni saava. Kun äänestää haluan.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olisikin mielenkiintoista tietää millä perusteella ehdokkaita äänestetään ja kuinka paljon taustoja tutkitaan vai onko paljonkin niitä, jotka päättävät kantansa vasta äänestyskopissa mutunsa perusteella tai valikoiden vaan sopivan nimen, joka otetaan peliin. Kansa saa mitä sattuu periaate voi olla melko yleinen käytäntö, mutta onko se sittenkään ihan oikein?

Toimituksen poiminnat