ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Hyväksikäytetyt

Maahanmuuttajat kokevat uuteen maahan sopeutuessaan arjen haasteita, jotka usein kohdistuvat hyvin eri tavoin miehiin ja naisiin. Maahanmuuttajanaiset ja -lapset ovat uudessa ympäristössä erityisen haavoittuvassa asemassa.

 Ilman kielitaitoa ja naisten aseman parantamista ja Suomen lakien ja kulttuurin ymmärtämistä tänne muuttaneilla naisilla on mahdotonta toimia itsenäisesti.  Naiset jäävät usein kotiin hoitamaan perhettään eikä suomen kielen taito kartu. Yli kymmenen vuoden oleskelun jälkeenkään useilta puuttuu yhä paikallinen kieli millä selvitä asioinnista. Kielitaidoton nainen voi näin syrjäytyä.  Kielitaidotonta voidaan käyttää hyväksi. Naisen nimissä voidaan ottaa lainaa,  jopa kymmenien tuhansien velkoja ilman, että  nainen tietää tapahtuneesta mitään.  Nainen, vailla paikallista kieltä, voi  joutua myös ihmiskaupan uhriksi. Väkivalta voi olla myös naisen arkea maahanmuuttaja miehen rinnalla.  

Naisten ja lasten tilanteen parantajana  on ollut Monika naiset liitto ry. Sen rahoituspohja on ollut hyvin kirjava, ja toimintaa on toteutettu useista eri lähteistä saatujen määräaikaisten ja lyhytaikaisten projektiavustusten turvin. Vuonna 2009 liiton kokonaisbudjetti oli 1 331 000 euroa. Suurimmat tukijat olivat EU:n kotouttamisrahasto, EU:n pakolaisrahasto, EU:n sosiaalirahasto, Raha-automaattiyhdistys ja Helsingin kaupunki.  RAY on myöntänyt järjestölle kymmenen vuoden ajan avustuksia. Niitä on annettu noin 2,5 miljoonaa euroa. RAY on myöntänyt sille vuosina 2009-2012 miltei 300 000 euroa, jonka tavoite on ollut ehkäistä maahanmuuttajalapsiin ja -nuoriin kohdistuvaa väkivaltaa. Monika-Naiset Liitto ry:ta on tuettu useina vuosina myös sosiaalilautakunnan järjestöavustuksin. Lisäksi järjestöltä on ostettu tarvittaessa sosiaaliviraston asiakkaille turvakotipalveluja ja turvakodin jälkeisen ajan tukipalveluja.

Rahaa on käytetty  projektien ohella muuhunkin kuin rahoitusta anottaessa oli tarkoitus. Projekteihin myönnetyillä rahoilla on perustettu muun muassa turvakoti Mona, joka myy palveluita kunnille. Turvakoti Mona on tarkoitettu maahanmuuttajanaisille ja –lapsille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa. Turvakotiin voi hakeutua kaikkialta Suomesta.  Monika-Naisten ylläpitämä maahanmuuttajanaisten turvakoti Mona laajensi tilojaan  ja keräsi verkon kautta perustarvikkeita vuoden 2012 alussa.

Jotta toiminta vakiinnutettaisiin, on ehdotettu seuraavaa: Aloitteessa esitetään, että eräiden naisjärjestöjen valtionavusta annettua lakia muutetaan siten, että Monika-Naiset liitto ry:lle myönnetään valtionavustusta samoin perustein ja menettelyin kuin Naisjärjestöjen Keskusliitto ry:lle ja Naisjärjestöt yhteistyössä ry:lle. Laki ehdotetaan tulemaan voimaan 1.1.2011.

Monika naiset käyttävät  toiminnassaan vapaaehtoisia. Heitä haetaan liiton sivuilla. Ovatko suomalaiset vapaaehtoiset lopultakin niitä hyväksikäytettyjä? Onko RAY:n  ja muuta rahoitusta käytetty oikeisiin  tarkoituksiin? Olemmeko liian hyväuskoisia, emmekä selvitä minkälaisiin tarkoituksiin rahoja käytetään?  Onko aulista antaa tietämättä mihin annetaan? Eikö oikea käsi tiedä mitä vasen tekee? Minne voitot valuvat?  Kilpaileeko tämä toiminta vastaavanlaisen julkisen / kaupallisen toiminnan kanssa? Luodaanko vääränlaista kilpailua valtion tai julkisilla rahoilla? Kuinka moni lapsi ja aikuinen näistä isoista summista lopulta hyötyy tai on hyötynyt?   Vierailulla Monika naisissa vuoden 2012 alkupuolella sanottiin,  että rahaa ei ole tiedossa vielä vuodeksi 2012.   Valehdeltiinko meille vierailijoillekin? Sille jotenkin näyttää. Voidaanko joidenkin hädänalaisten tilanteesta tehdä toisten tulontuottolähde?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kyllä se aamun radio-uutisen perusteella vaikuttaa selvältä. Monika-naiset on itse syyllistynyt ihmiskauppaan, eli se on houkutellut naisia töihin järjestöön, ja sitten lupauksista huolimatta ei olekaan maksanut mitään. Naiset eivät ole saaneet senttiäkään.

http://areena.yle.fi/radio/1649109

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

En kuullut kyseistä aamuohjelmaa, mutta sain tänän vihjeen, että jokin on vialla. Zonta-klubi Helsingistä lahjoitti 1000 euroa Monika naisille. Vanhinko. Minnekähän ja kenenkähän taskuun sekin raha sitten meni? Törkeää. Kavalaa toimintaa.

kati sinenmaa

Eli siis meillä on yhdistys, joka käyttää tukiaisia pyörittääkseen liikentoimintaa.

Eikös se ole jo selvää, että ilman tukea maahanmuuttajien olisi vähän niinku pakko sopeutua; Yhdistysten sopeutumisohjelmien ainoa tarkoitus on sopeuttaa maahanmuuttajat omiin kulttuureihinsa, koska muutoin Suomi ei voisi olla monikulttuurinen, jos maahanmuuttajat sopeutuisivat Suomeen.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Näin näyttää olevan ja sen pauloihin on langennut yksi sun toinen kysymättä ja tarkistamatta sen kummemmin toimintaa.

Ministeriö selvittää maahanmuuttajanaisten kattojärjestön rahankäyttöä
http://yle.fi/uutiset/ministerio_selvittaa_maahanm...

Toimituksen poiminnat