ILgron11 Ei riitä, että osaa nousta hevosen selkään, on osattava myös pudota.

Persut poissa - miksi?

Lauantaina kokoomus, vihreät, demarit, kristilliset ja keskusta esiintyivät Puistorilla. Kaunis ilma ja myyntipöytiä vetonaulana. Väkeä  oli mukavasti paikalla.  Puistolan urheilijat (PuiU) huolehti musiikista ja oli muutenkin esillä. Persuilta lie vielä kadoksissa urheiluhenkeä, kun puuttui paikalta.

Mikä kiinnostavinta, oman alueen edustajia löytyy  eri puolueista. Toki paikalla  oli muidenkin kaupunginosien edustajia.  

Minusta alueellinen edustus on hyvä asia.  

Heimo Laaksonen pitkäaikainen paikallislehti MaTaPuPu:n  päätoimittaja esittäytyi kokoomuksen standilla. Hän tuntee alueen perinpohjaisesti,  ja  kuten hän äänestäjilleen kertoi  sydän sykkii alueemme puolesta.  Mikä voisi olla sen parempaa kuultavaa? Kaupunginvaltuustossa alueen edustus onkin jäänyt asukasmäärään nähden vähäiseksi.

Tapasin myös muutamia uussuomalaisia edustajia, nykyisen kaupunginvaltuutetun  Koillis-Helsingin vihreän Zahra Addullan.  Hän on asunut yli 20 vuotta Suomessa ja saanut kätilön ja sairaanhoitajan koulutuksensa Suomessa. DI, suunnittelupäällikkö Welat Nehri on SDP:n listoilla, kurdi mies, joka edustaa Vuosaarta.

Viestintäpäällikkö Jaana Aaltonen edusti MaTaPuPun alueen  SDP:tä.  Ilahduttavaa, että edustajilla on monenlaista kokemusta ja asiantuntemusta, ja he edustavat myös kaupungin asukkaita monipuolisesti.

Hiukan silti  ihmetyttää runsas lupausten lista.  Voidaanko niitä lunastaa?  Mitä oikeasti kyetään tekemään tulevaisuudessa  Helsingin hyväksi? Minkälaiseen strategiaan lupaukset liittyvät ? Varmasti moni asia on niitattu jo etukäteen. Onko edustajilla valtaa puuttua niihin ja  antaa panoksensa ?

Toimivatko valtuutetut oman puolueensa kumileimasimina? Minkälaisissa päätöksissä alueen edustajan on mahdollista toimia  alueensa puolesta?

Ympäripyöreitä lupauksiako vain : asuminen kohtuuhintaista, lisää koteja,  päivähoitopaikkoja omalla alueella riittävästi, avoin vihreä kaupunki, epäkohtiin puututaan, lisää lapsiperheiden kotipalveluja, ilta-aikoja niin hammashoitoon kuin terveysasemille, vanhusten kotona asumista tuettava riittävästi. Hyviä asioita, entäs oimet parannusten tekemiseen?

Minne olivat persut jääneet? Keskustakin oli laimeasti esillä. Heillä ei juuri edustajia Helsingissä edes ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Entäs Vasemmistoliitto, et ainakaan maininnut?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen
Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olihan se paikalla, vaikka en maininnut. Tuli lehtikin mukaan taisi olla muutama muukin puolue, joita en maininnut. Persuilla ei ehkä ollut varaa tulla?

Lauri Korhonen

Missä on Puistori?

Ilmeisesti ne tyhjät lupaukset ja paikalle tuotu eksotiikka kuitenkin lämmitti?

Noin muuten eri kiva että viihdyit. Toiset tykkää pitää lemmikkejä ja kerätäänhän trofeitakin. Harrastuksensa kullakin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Trofee

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Helsingissä, Puistolassa. Sitäpä paikkaa ei moni tunne. Etelä tai länsi osista kaupunkia ei monikaan ole sielläpäin käynyt. Joku paikalla vieraillut on tullut ihmettelemään miten köyhät asuvat. Harva tuntee kaupunkia, jossa asuu.

Toimituksen poiminnat